Ολλανδία - Δανία 4-2: «Πέταγαν» οι οράνιε, «ζωγράφισε» ο Έρικσεν

Η επιστροφή του Κρίστιαν Έρικσεν με τη φανέλα της εθνικής Δανίας στο φιλικό ενάντια στην Ολλανδία και μάλιστα με μια απίστευτη γκολάρα, ήταν το γεγονός μιας βραδιάς γεμάτης όμορφο, επιθετικό ποδόσφαιρο και πολλά τέρματα στην κατάμεστη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ.

Η Ολλανδία ήταν η νικήτρια με 4-2, αλλά όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο τη στιγμή της εισόδου του Κρίστιαν Έρικσεν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στο πρώτο παιχνίδι του αρχηγού της εθνικής Δανίας μετά την κατάρρευσή του στο ματς με τη Φινλανδία για το Euro 2020.

Μάλιστα, ο νυν παίκτης της Μπρέντφορντ, σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ στα επόμενα δύο λεπτά από τη στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι, στο γήπεδο που έγινε γνωστός σε όλη την Ευρώπη με τη φανέλα του Άγιαξ.

Ο Έρικσεν είχε και δοκάρι στο 73′, δύο λεπτά το 4-2 από τον Στίβεν Μπέργκβαϊν με άλλο ένα πανέμορφο σουτ. Ο φορ της Τότεναμ που είχε σκοράρει και στο πρώτο μέρος, έχει πετύχει τα τέσσερα τελευταία του γκολ (δύο με τα Σπιρούνια και δύο με τους Οράνιε) απέναντι στον Κάσπερ Σμάιχελ.

Πολλά γκολ από το ξεκίνημα

Το ματς ήταν σούπερ επιθετικό από το πρώτο του λεπτό.

Ο Ντάνι Μπλιντ σέρβιρε και ο Μπέργκβαϊν σκόραρε με το κεφάλι, παρά το σχετικό χαμηλό του ανάστημα (1.78 μ.) για το 1-0 της Ολλανδίας μόλις στο 16′.

Η Δανία απάντησε άμεσα, στο 20′, με νέα κεφαλιά τον Βέστεργκααρντ, που έμεινε ψηλά έπειτα από κερδισμένο φάουλ και νίκησε εύκολα στον αέρα τον Μπλιντ για το 1-1. Τη συστημένη σέντρα για τον δίμετρο αμυντικό της Λέστερ έβγαλε ο Μάελε.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να παίζουν επιθετικά και δεν άργησε να σημειωθεί και τρίτο γκολ με τον Ακέ στο 29′, ο οποίος σηκώθηκε ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας της Δανίας και έγραψε το 2-1.

Οι Ολλανδοι πέτυχαν και τρίτο γκολ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μέμφις στο 37′, την ώρα που στο πρώτο 45λεπτο οι Δανοί έχαναν δύο παίκτες με τραυματισμό, τον Ντιλέινι και τον Πάουλσεν. Το πέναλτι κέρδισε ο πολύ δραστήριος Μπέργκχαους που ανατράπηκε από τον Βέστεργκααρντ. 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουί Φαν Χάαλ): Φλέκεν, Μπλιντ, Ακέ (76′ Μαλάσια), Βαν Ντάικ, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Κοοπμάινερς, Φρ. Ντε Γιονγκ, Μπέργκχαους, Μέμφις (77′ Χρούνεφελντ), Μπέργκβαϊν (77′ Μ΄λεν).

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Βέστεργκααρντ (77′ Λάρσεν), Άντερσεν, Μάελε, Νέλσον, Μπα (46′ Κρίστενσεν), Ντιλέινι (24′ Νόργκααρντ), Χόιμπεργκ, Λίντστρεμ (46′ Έρικσεν), Πάουλσεν (45′ Όλσεν), Βιντ (58′ Ντόλμπεργκ).

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News