Όλιβερ Μπίρχοφ: Επίθεση σε FIFA και Κατάρ για την αντιμετώπιση των ομοφυλόφιλων

Όλιβερ Μπίρχοφ: Επίθεση σε FIFA και Κατάρ λόγω ομοφυλοφιλίας.

«Η μεταχείριση των ομοφυλόφιλων, στο Κατάρ, είναι απολύτως απαράδεκτη», δήλωσε ο πρώην διεθνής και νυν διευθυντής της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Όλιβερ Μπίρχοφ σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα (11/06), στον όμιλο των γερμανικών μέσων ενημέρωσης «Funke».

Η νομοθεσία της διοργανώτριας χώρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου (21 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου 2022) που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία, «δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στις πεποιθήσεις μου», εξήγησε ο Μπίρχοφ και πρόσθεσε: «Ποια κριτήρια χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα η FIFA για την ανάθεση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου; Η ανάθεση ενός τουρνουά, είναι το πιο ισχυρό όπλο, προκειμένου να πιέσεις για ουσιαστικές αλλαγές».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μπίρχοφ, αυτές οι αλλαγές, «πρέπει να γίνουν πριν από τον χαρακτηρισμό της χώρας και όχι μετά, αλλιώς δεν έχουμε πλέον κανένα μέσο πίεσης. Νομίζω ότι είναι γενικά καλό, που συνεχίζουμε να μιλάμε, σχετικά με αυτά τα θέματα εκτός του αθλητικού χώρου, για την ευαισθητοποίηση της κοινότητας».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News