Νότιγχαμ Φόρεστ: Το μυστικό του Σαμπά στα πέναλτι - Τι έκρυβε μέσα στην πετσέτα του

Ο Μπρις Σαμπά, με τα τρία πέναλτι που απέκρουσε, αναδείχθηκε σε ήρωα της ρεβάνς με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που έστειλε τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Γουέμπλεϊ όπου στις 29 Μαΐου θα αντιμετωπίσει τη Χάντερσφιλντ διεκδικώντας την άνοδο στην Premier League.

O Σαμπά ήταν ο φανερός ήρωας του αγώνα, γιατί υπάρχει και ένας κρυφός, δίχως τον οποίο ο Κονγκολέζος δεν θα δοξαζόταν στη «ρώσικη ρουλέτα» και η Φόρεστ δεν θα έκλεινε ραντεβού με την Ιστορία της.

Πρόκειται για τον σκάουτερ της ομάδας ο οποίος είχε μελετήσει όλους τους εκτελεστές πέναλτι της Σέφιλντ και οι πληροφορίες του έφτασαν στον Σαμπά λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία με… κατασκοπευτικό τρόπο.

Τα ονόματα των εκτελεστών και ο τρόπος που τα εκτελούν ήταν γραμμένα με μαύρο μαρκαδόρο σε ένα χαρτάκι το οποίο ήταν κολλημένο πάνω σε μπουκάλι με νερό που πήρε ο τερματοφύλακας λίγο πριν καθίσει κάτω από τα δοκάρια. 

Το κρυμμένο μυστικό του Σαμπά

Μάλιστα για να μη γίνει αντιληπτό από κανένα ο Σαμπά το τύλιξε με την πετσέτα που είχε για να σκουπίζει τον ιδρώτα του. Στο χαρτί ήταν σημειωμένα τα ονόματα εννέα παικτών της Σέφιλντ. Εκτός από τους Νόργουντ, Χουριχέιν, Μπέργκε και Γκιμπς Ουάιτ που εκτέλεσαν πέναλτι ήταν ακόμη των Όσμπορν, Νόριγκτσον Ντέιβις, Φλεκ, Τζέμπισον, Οσούλα!

To όνομα του Εντιαγέ δεν περιλαμβανόταν στη λίστα, γι’ αυτό ίσως ο Σαμπά απέτυχε να αποκρούσει το τέταρτο πέναλτι. Το σκονάκι όμως έπιασε στις περιπτώσεις των Νόργουντ (1ο πέναλτι), Χουριχέιν (2ο πέναλτι), Γκιμπς Ουάιτ (5ο πέναλτι).

Στο τέλος του αγώνα που έγινε η εισβολή των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, το περίφημο μπουκάλι βρέθηκε και αποκαλύφθηκε το μυστικό. Πολλές λεπτομέρειες δεν διακρίνονταν. Όμως δίπλα στο όνομα του Χουριχέιν φαινόταν καθαρά η λέξη (ευθεία). 

Καλά δασκαλεμένος ο Σαμπά δεν κινήθηκε από τη θέση, έμεινε στο κέντρο της εστίας του και είδε την μπάλα να έρχεται πάνω του. Δεν χρειάστηκε παρά να σηκώσει το χέρι και να την αποκρούσει (στη συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ).

Ο Μπέργκε προφανώς άλλαξε τρόπο εκτέλεσης, γι’ αυτό και ξεγελάστηκε ο Σαμπά, ενώ ο Εντιαγέ που επίσης τον ξεγέλασε ήταν… αχαρτογράφητος.

Δείτε τα πέναλτι στο Νότιγχαμ – Σέφιλντ Γ. 3-2

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News