Νότιγχαμ Φόρεστ: Τα play - off έφτασαν, το όνειρο της Premier League πλησιάζει!

Νότιγχαμ Φόρεστ: Τα play off έφτασαν, το όνειρο της Premier League πλησιάζει! H ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη συνεχίζει τον ξέφρενο καλπασμό της στην Championship

Τα γρήγορα αντανακλαστικά της διοίκησης και η έλευση του Στιβ Κούπερ στην τεχνική ηγεσία τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήταν η κίνηση ματ για την αναγέννηση του ιστορικού συλλόγου, που πια βλέπει το όνειρο της ανόδου στην Premier League, να μοιάζει τόσο κοντά να πραγματοποιηθεί. 

Η Νότιγχαμ Φόρεστ, μετά από μία κακή εκκίνηση στην Championship, βρέθηκε ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα, μετά την συμπλήρωση των πρώτων 8 αγωνιστικών. Σήμερα φιγουράρει στην 3η θέση της κατάταξης και μετά τη νίκη επί της Μπέρμιγχαμ, μετρά ένα αήττητο σερί 9 αγώνων, με 5 συνεχόμενες νίκες και έχει βάλει πλώρη για τα play – offs της ανόδου στην μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας.  

Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη διανύει εξαιρετική περίοδο φόρμας και υπενθυμίζει σε όλους την ιστορία που κουβαλάει, έχοντας μάλιστα 2 παιχνίδια λιγότερα, ούσα στο -6 από τη 2η Μπόρνμουθ, «βλέποντας» παράλληλα ακόμα και στην απευθείας άνοδο, έξι στροφές πριν το φινάλε.  

O 42χρονος Ουαλός τεχνικός, που το 2017 οδήγησε την Κ-17 της Αγγλίας στην κατάκτηση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος, είναι η ιδανική περίπτωση προπονητή για τη διαχείριση του νεανικού ρόστερ της Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι φίλοι της ομάδας, μετά από το τελευταίο σφύριγμα σε κάθε εντός έδρας αγώνα… ξεχνούν να αποχωρήσουν από το «Σίτι Γκράουντ», που ζει κάτι από τη δόξα του παρελθόντος.  

Το Forza Garibaldi, ένα κίνημα που καθοδηγείται από φιλάθλους, σχεδιάζει και εκτυπώνει μεγάλα «πανιά» που κρατούν ψηλά οι οπαδοί στο στάδιο «Σίτι Γκράουντ» της Νότιγχαμ Φόρεστ, σε μια προσπάθεια να συμβάλει στη βελτίωση της εμπειρίας της ημέρας των αγώνων. Ο επί σειρά ετών οπαδός της ομάδας και σχεδιαστής, Πολ Κέιγκιλ, ανέφερε σχετικά: «Είναι τόσο παράξενο συναίσθημα να ξεκινάς από λίγο χαρτί και μετά να βλέπεις 5.000 ανθρώπους να το κρατούν στην εξέδρα Trent End. Είναι κάτι που ακόμη δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε. Το να βλέπουμε τους ανθρώπους να το απολαμβάνουν είναι αυτό που μας κρατάει». 

Στις 17 Μαρτίου, η Νότιγχαμ Φόρεστ, η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι, οι δύο ομάδες δηλαδή που κονταροχτυπιούνται για τον τίτλο στην Premier League, ήταν οι μοναδικές 3 στην Αγγλία που είχαν μόλις μία ήττα μέσα στο 2022, σε όλες τις διοργανώσεις. Μία ακόμα άτυπη αναγνώριση της ξέφρενης πορείας της. 

 

Καθοριστική συμβολή στην αναγέννηση της ομάδας παίζει και ο πολύπειρος Κούλης Δουρέκας, που από τον περασμένο μήνα εντάχθηκε και στο διοικητικό συμβούλιο των «Reds». 

«Ο Δουρέκας εντάχθηκε στον σύλλογο, ως αθλητικός διευθυντής το 2018 μετά από 25 χρόνια στους Ελληνες γίγαντες, τον Ολυμπιακό, με 11 απ’ αυτά τα χρόνια να βρίσκεται ως αθλητικός διευθυντής με τους πρωταθλητές της ελληνικής Super League.

Ο Δουρέκας, στον ρόλο του στον σύλλογο, έχει βοηθήσει στην επίβλεψη των βελτιώσεων σε όλα τα επίπεδα στην πρώτη ομάδα, την ακαδημία, τις μεταγραφές και τις προπονητικές εγκαταστάσεις, τα τελευταία χρόνια», ανέφερε η ανακοίνωση της Νότιγχαμ, για τον άνθρωπο που έχει «φάει» το χώρο του ποδοσφαίρου με το κουτάλι. 

Μία ακόμα σημαντική προσθήκη στο τεχνικό επιτελείο ήταν και αυτή του Γιώργου Συριανού, ως επικεφαλής στο τμήμα αξιολόγησης και σκάουτινγκ, με θητεία στην γερμανική Στουτγκάρδη. 

Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης, θα έχει την δυνατότητα να βρίσκεται κοντά στο σύλλογο και με φυσική παρουσία, κάτι που του είχε στερήσει η πανδημία τα τελευταία χρόνια. Και όπως δήλωσε ο προπονητής, Στιβ Κούπερ όταν ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» έδωσε το «παρών» στον αγώνα κόντρα στη Λίβερπουλ για το FA Cup, ήταν σημαντικό για όλους να τον έχουν κοντά τους

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News