Νιγηρία - Γκάνα: Νεκρός μετά την εισβολή οπαδών ο γιατρός του αγώνα, Τζόζεφ Καμπούνγκο

Η εισβολή οπαδών και τα επεισόδια που στιγμάτισαν τον αγώνα Νιγηρία-Γκάνα, στοίχισε τη ζωή στον γιατρό της αναμέτρησης του αγώνα, Τζόζεφ Καμπούνγκο, ο οποίος φέρεται να δέχτηκε μαζική επίθεση από εισβολείς.

Σε βαθύ πένθος βυθίστηκε η Νιγηρία μετά τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στον αγώνα μπαράζ Νιγηρία – Γκάνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όπως έγινε γνωστό, ο Δρ. Τζόζεφ Καμπούνγκο, ο οποίος είχε οριστεί από την αφρικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (CAF) για τη διενέργεια αντιντόπινγκ κοντρόλ, άφησε την τελευταία του πνοή μετά τα μεγάλης έκτασης επεισόδια.

Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, με τις πληροφορίες από την Αφρική να είναι ως τώρα αντικρουόμενες. Αυτό, διότι από τη μία κάποια ρεπορτάζ αναφέρουν πως ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τους εισβολείς, ενώ από την άλλη κάποια άλλα ρεπορτάζ σημειώνουν πως υπέστη καρδιακή ανακοπή από παθολογικά αίτια, καθώς το πρωί ένιωθε αδιαθεσία.

Εν πάση περίπτωσει, τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του αδικοχαμένου γιατρού θα διαπιστωθούν κατόπιν της έρευνας που έχουν ξεκινήσει CAF και FIFA για το περιστατικό.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί πως ο γιατρός απ’ τη Ζάμπια σκοτώθηκε με υπαιτιότητα των οπαδών της Νιγηρίας, τότε η Αφρικανική χώρα κινδυνεύει μέχρι και με αποκλεισμό απ’ τις διεθνείς διοργανώσεις.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News