Μπαρτσελόνα: Κι όμως, ο Τσάβι τα πηγαίνει πιο... χάλια από τον Κούμαν!

Μπαρτσελόνα: Κι όμως, ο Τσάβι τα πηγαίνει πιο… χάλια από τον Ρόναλντ Κούμαν!

Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που έχει συνηθίσει να τερματίζει στην πρώτη θέση, αλλά τώρα πρέπει να βρει το κίνητρο για να εξασφαλίσει ότι θα τελειώσει δεύτερη τη σεζόν στη LaLiga, δήλωσε ο Τσάβι.

Η ήττα της Μπαρτσελόνα με 1-0 από τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Camp Nou» χθες το βράδυ σηματοδότησε την πρώτη φορά που ο σύλλογος έχασε τρία συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια.

Η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζεται πλέον μόνο έναν βαθμό από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της για να εξασφαλίσει τον τίτλο, ενώ η Μπαρτσελόνα είναι δεύτερη με 63 βαθμούς, ισοβαθμώντας με τη Σεβίλλη.

Η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε επίσης από το Europa League νωρίτερα αυτό το μήνα.

O Τσάβι έχει 17 νίκες σε 32 αγώνες. Τα τελευταία 40 χρονιά μόλις τρεις προπονητές είχαν χειρότερο ποσοστό επιτυχίας, σε τουλάχιστον 25 παιχνίδια ο καθένας.

Ο Ρέσας σε 76 παιχνίδια είχε μετρήσει 37 νίκες (49%), ο πρώην τεχνικός της, ΑΕΚ, Σέρα Φερέρ με 24 νίκες σε 51 (47%) και ο Λουίς Αραγονιές 23 σε 50 (46%).

Ο Τσάβι εμφανίζει ένα 53% ενώ ο προκάτοχός του Ρόναλντ Κούμαν είχε ποσοστό 67,58%.

«Ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι με τη μεγάλη πορεία στο πρωτάθλημα και το Europa League», είπε ο Τσάβι στους δημοσιογράφους.

«Καταλαβαίνω ότι δεν είναι τόσο ισχυρό κίνητρο για τους φιλάθλους να θέλουν και τους παίκτες να παλεύουν για τη δεύτερη θέση. Αλλά πρέπει να είμαστε στο Champions League, θέλουμε να ακούσουμε τη μουσική του Champions League την επόμενη σεζόν. Υπάρχουν πολλά που διακυβεύονται. Στην ιστορία της Μπαρτσελόνα το θέμα είναι να βγαίνει πρώτη, αλλά πρέπει να καταλάβουμε και να παρακινήσουμε τους εαυτούς μας να τερματίσουμε δεύτεροι».

Η Μπαρτσελόνα θα φιλοξενήσει τη Μαγιόρκα την Κυριακή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News