Μπαρτσελόνα - Άιντραχτ: Έτσι μπήκαν στο Καμπ Νου 30.000 Γερμανοί

Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ: Έτσι μπήκαν στο Καμπ Νου 30.000 Γερμανοί. Europa League. UEFA.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους αλλά και στα αυτιά τους οι κάτοικοι της Βαρκελώνης και κυρίως οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα βλέποντας στο Καμπ Νου περίπου 30.000 φίλους της Άιντραχτ Φρανκφούρτης μεταξύ των 79.468 θεατών του αγώνα.

Προφανώς και επρόκειτο για κάτι ασυνήθιστο και οι άνθρωποι της ομάδας της Βαρκελώνης ψάχνουν κάθε λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξουν στο μέλλον προκειμένου να μην ξανασυμβεί.

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες, υπήρχαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία στη Βαρκελώνη βρίσκονταν οι 5.000 φίλοι της Άιντραχτ που είχαν εισιτήρια -τόσα είχε πάρει επίσημα η ομάδα της Φρανκφούρτης- και άλλοι 25.000 χωρίς εισιτήρια.

Ο Τσάβι τις προηγούμενες ημέρες είχε προτρέψει τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα να βρεθούν στο Καμπ Νού για να στηρίξουν τους παίκτες της Μπαρτσελόνα. Ο σύλλογος ζήτησε επίσης από τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας που δεν θα πήγαιναν στον αγώνα, να παραχωρήσουν τις θέσεις τους, ώστε άλλοι οπαδοί της Μπαρτσελόνα να έρθουν για να δημιουργήσουν μια μεγάλη ατμόσφαιρα παιχνιδιού. Ωστόσο, δεν ήταν έτσι.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα πιστεύουν ότι υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό που έγινε. Οι φίλοι της Άιντραχτ ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη από ξηρά, θάλασσα και αεροπορικώς μέσω ανεπίσημων tour operators και προμηθεύτηκαν εισιτήρια με τη μέθοδο του scalping -ουσιαστικά διάθεση πολλών εισιτηρίων μαζί, με πολύ μικρό επιπλέον κέρδος-, από διάφορες περιοχές του κόσμου, εκτός από τη Γερμανία.

Ο Ενρίκ Μασίπ, σύμβουλος του Προέδρου Λαπόρτα, έγραψε στο Twitter: «Όλοι έχουν το δικαίωμα να πουλήσουν τα εισιτήριά τους, αλλά η πραγματικότητα κάνει πολύ, πολύ λυπηρό να βλέπεις ένα Καμπ Νόου με τόσους πολλούς αντίπαλους οπαδούς».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News