Μουντιάλ: Ο Άγγλος διεθνής που αρνήθηκε τη φανέλα του Μαραντόνα και... έχασε 8,8 εκ. ευρώ

Μουντιάλ: Ο Άγγλος διεθνής που αρνήθηκε τη φανέλα του Μαραντόνα και έχασε 8,8 εκ. ευρώ

O άλλοτε διεθνής αμυντικός της Αγγλίας, Τέρι Φένγουϊκ είχε την… ατυχία να μαρκάρει τον Ντιέγκο Μαραντόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, στον επικό ημιτελικό με την Αργεντινή, που έμεινε στην ιστορία, τόσο για το «Χέρι του Θεού», όσο και για το απίστευτο γκολ του D10s. 

«Ο Μαραντόνα στράφηκε σε εμένα μετά το παιχνίδι για να ανταλλάξουμε φανέλες, αλλά ήμουν κομμάτια, ψυχολογικά, τόσο αναστατωμένος και αποθαρρυμένος. Αρνήθηκα. Ήμασταν εκτός Μουντιάλ λόγω ενός γκολ που μπήκε με χέρι. Ήμουν ο μόνος που κυνήγησα τον διαιτητή αμφισβητώντας το γκολ. Αλλά στη συνέχεια σταμάτησα απότομα όταν ο διαιτητής έβαλε το χέρι στην τσέπη του γιατί σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να μου δείξει μια κόκκινη κάρτα», ανέφερε ο Φένγουϊκ. Και πρόσθεσε: «Ήμουν προφανώς πολύ φορτισμένος συναισθηματικά εκείνη την εποχή για το «Χέρι του Θεού». Υπήρχαν περίπου πέντε λεπτά μεταξύ ενός προφανούς γκολ με το χέρι και του γκολ που όλοι αποκαλούν τώρα το καλύτερο όλων των εποχών στο Παγκόσμιο Κύπελλο». 

Η εν λόγω φανέλα με το νούμερο 10, του 2-1 της Αλμπισελέστε επί των «Τριών Λιονταριών», κατέληξε τελικά στον άλλοτε συμπαίκτη του, Στιβ Χοτζ και σε δημοπρασία του διεθνούς οίκου «Sotheby’s» πρόσφατα, πουλήθηκε αντί 8,8 εκατομμυρίων ευρώ! 

Όσο για την πώληση της φανέλας, ο 62χρονος σήμερα Φένγουϊκ παραδέχτηκε ότι έμεινε έκπληκτος. «Ο Χοτζ είπε επανειλημμένα ότι δεν επρόκειτο να πουλήσει. Ήταν από την πιο αμφιλεγόμενη στιγμή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Θα ήθελα να επωφεληθώ, αλλά βάζω τη χώρα και το ποδόσφαιρο πάνω από το προσωπικό κέρδος».

Δείτε τα γύο γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα που έμειναν στην ιστορία:

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News