Mουντιάλ 2022: Πέρασε η Αυστραλία στα τελικά - Κόστα Ρίκα ή Ν. Ζηλανδία κλείνουν την πόρτα

Η Αυστραλία πήρε το προτελευταίο “εισιτήριο” για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ από 21 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου. Την 32η θέση διεκδικούν Κόστα Ρίκα και Ν. Ζηλανδία.

Η Αυστραλία επικράτησε με 5-4 του Περού στα πέναλτι (0-0 κ.α. και παρ.) στα play off ανάμεσα στις ομάδες της AFC και της CONMEBOL και προκρίθηκε για 5η σερί φορά σε τελική φάση Μουντιάλ.

Τα «καγκουρό» θα πάρουν θέση στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με Γαλλία, Δανία και Τυνησία και θα δώσουν τον πρώτο αγώνα της στις 22 Νοεμβρίου 2022 (22:00), κόντρα στους Γάλλους στο “Αl Janoub Stadium” της πόλης Αλ Ουάκρα.

 

Η 32η και τελευταία ομάδα των τελικών θα προκύψει το βράδυ της Τρίτης (14/6, 21:00) στον αγώνα play off CONCACAF–OFC ανάμεσα στην Κόστα Ρίκα και τη Ν. Ζηλανδία, που θα πραγματοποιηθεί επίσης στο στάδιο “Ahmad bin Ali” της πόλης Αλ Ραγιάν.

Η νικήτρια θα πάρει μία θέση στον Ε` όμιλο του Μουντιάλ με αντιπάλους, την Ισπανία, την Γερμανία και την Ιαπωνία.

Η Κόστα Ρίκα με προπονητή τον Κολομβιανό, Λουίς Φερνάντο Σουάρες, κατέλαβε την 4η θέση στα προκριματικά για την «ζώνη» της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Για τους Νεοζηλανδούς, που ηττήθηκαν από το Περού 1-0, ενδεχόμενη πρόκριση, θα σημάνει και την τρίτη συμμετοχή σε τελική φάση, μετά το 1982 και το 2010.

Στην μοναδική , μέχρι τώρα, συνάντηση τους, το 2007, η Κόστα Ρίκα νίκησε με 4-0 σε φιλικό αγώνα την Νέα Ζηλανδία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News