MLS: Οι δύο νέοι κανόνες που φέρνουν τα πάνω κάτω

Δύο νέους κανονισμούς θεσμοθέτησε το MLS, που αναμένεται να μπουν σε εφαρμογή από την επόμενη κιόλας αγωνιστική και αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο πρώτος έχει να κάνει με τους τραυματισμούς των ποδοσαιριστών. Σε περίπτωση που ένας ποδοσφαιριστής βρεθεί στο έδαφος για 15 δευτερόλεπτα, τότε το παιχνίδι διακόπτεται και μπαίνει άμεσα το ιατρικό επιτελείο για να του δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια όμως ο παίκτης δεν έχει δικαίωμα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο με το που σηκωθεί, αλλά θα πρέπει να περιμένει εκτός για τουλάχιστον τρία λεπτά. Ο κανονισμός αυτός προσανατολίζεται στο να μειωθούν οι καθυστερήσεις των παικτών για λόγους σκοπιμότητας.

Ο δεύτερος κανόνας έχει να κάνει με τις αποβολές και τις κόκκινες κάρτες. Όταν ένας ποδοσφαιριστής αποβάλλεται, τότε μπορεί να αγωνιστεί κανονικά στα επόμενα παιχνίδια, εκτίοντας την ποινή του απέναντι στην ομάδα που αποβλήθηκε.

Οι κανονισμοί φυσικά έχουν ταράξει τους ποδοσφαιριστές αλλά και τις ομάδες που θα πρέπει να εγκληματιστούν άμεσα και σε περίπτωση που κριθεί πως βοηθούν, τότε θα εφαρμοστούν καθολικά και τις επόμενες χρονιές.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News