Mίνο Ραϊόλα: Ποια αστέρια και ποιες μεταγραφές αφήνει στον αέρα...

Mίνο Ραϊόλα: Ποια αστέρια και ποιες μεταγραφές αφήνει στον αέρα… μετά το θάνατό του

Ο διάσημος ατζέντης, Μίνο Ραϊόλα πέθανε σήμερα σε ηλικία 54 ετών, μετά από ένα θρίλερ 48 ωρών, καθώς η οικογένειά του επιβεβαίωσε το θάνατό του. Πολλοί θα τον κλάψουν αλλά πιο πολύ οι ποδοσφαιρικοί αστέρες που εκπροσωπούσε και τους οποίους είχε κάνει – με το αζημίωτο- βαθύπλουτους.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Ραϊόλα διαχειρίζόταν περισσότερα από 847,7 εκατομμύρια δολάρια σε ενεργά συμβόλαια. Η εκτιμώμενη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, καθαρή περιουσία του ανέρχεται σε 84,7 εκατομμύρια δολαρία.

Ο Ραϊόλα κέρδιζε τα περισσότερα από τα χρήματά του από προμήθειες στις διαπραγματεύσεις συμβολαίων για τους ποδοσφαιριστές. Λέγεται ότι το μίνιμουμ που εισέπραττε σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν 800 χιλιάδες δολάρια. 

Κι επειδή λεφτά του περισσεύανε έκανε διάφορες αγορές. Η πιο διάσημη ήταν η αγορά της έπαυλης του Αλ Καπόνε, για 9 εκατομμύρια ευρώ.

Μανωλάς, Παυλίδης, Χατζηδιάκος πελάτες του Ραϊόλα

Το πελατολόγιό του, τεράστιο. Πάνω από 70 ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο περιλαμβάνονται σε αυτό. Με το σπαθί του είχε κατακτήσει μια θέση στο τοπ 5 των πιο ισχυρών ατζέντηδων στον κόσμο. 

Ανάμεσα στους παίκτες που εκπροσωπεί η εταιρία του είναι και τρεις Έλληνες διεθνείς. Ο Κώστας Μανωλάς, ο Βαγγέλης Παυλίδης και ο Παντελής Χατζηδιάκος.

Ο Ραϊόλα έχει κάνει δουλειές ακόμη και με τον Πανσερραϊκό στον οποίο έφερε πέρσι τον Μαροκινό (με ιταλικο διαβατήριο) επιθετικό, Χικάμ Κανίς.

Η μεγάλη του μπάζα υπήρξε η συμφωνία του Έρλιν Χάαλαντ με την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Δεν έζησε για να απολαύσει την επόμενη του Νορβηγού άσου, με την Μάντσεστερ Σίτι, όπως φημολογείται. 

Με τον θάνατό του κάποιες μεταγραφικές υποθέσεις θα μείνουν στον αέρα. Με την έννοια ότι κάποιος άλλος του γραφείου θα πρέπει να τις ολοκληρώσει…

Του Χάαλαντ, για παράδειγμα στη Μάντσεστερ Σίτι, ουδείς γνωρίζει μέχρι ποιο σημείο την είχε προχωρήσει. Εκτός από αυτή υπήρχαν κι άλλες υποθέσεις σε εκκρεμότητα. Του Πολ Πογκμπά ήταν από τις πιο σημαντικές.

Ο Γάλλος είναι βέβαιο ότι θα φύγει το καλοκαίρι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Ραϊόλα συζητούσε με διάφορες ομάδες μια συμφωνία, με πιο πιθανό προορισμό του Γάλλου να είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. 

Έπειτα τι θα γίνει με τον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται με τη Μίλαν αλλά αυτός παρά τα 40 του χρόνια δεν σκοπεύει να κρεμάσει τα παπούτσια του;

Το καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαια και άλλων πελατών του: Αλέσιο Ρομανιόλι (Μίλαν), Χενρίκ Μικχιταριάν (Ρόμα), Αλφόνς Αρεολά (Γουέστ Χαμ), Τζάστιν Κλάιφερτ(Νις), Αντρέα Πιναμόντι (Έμπολι) μεταξύ άλλων.

Το πελατολόγιο του Ραϊόλα (transfermarkt)

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News