Μίνο Ραϊόλα: Έφυγε από τη ζωή ο πασίγνωστος μάνατζερ

Έφυγε από τη ζωή, ο Μίνο Ραϊόλα σε ηλικία 54 ετών. Ένας από τους σημαντικότερους μάνατζερ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της Ευρώπης, όπως ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο Πολ Πογκμπά, ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Τζανλουΐτζι Ντοναρούμα, ο Μάρκο Βεράτι και πολλοί άλλοι. 

Ο Ολλανδοιταλός ατζέντης εισήχθη στο νοσοκομείο «San Raffaele» του Μιλάνου, τον περασμένο Ιανουάριο, λόγω σοβαρότατου προβλήματος στους πνεύμονες. 

Ο Ραϊόλα γεννήθηκε το 1967 στη Nocera Inferiore, στο Σαλέρνο, στη νότια Ιταλία. Μετακόμισε στην ολλανδική πόλη Χάρλεμ ένα χρόνο αργότερα με τους γονείς του. Έγινε γνωστός από την μεταγραφή του Ολλανδού επιθετικού Ντένις Μπέργκαμπ στην Ίντερ. 

Στο παρελθόν, δούλευε σε πιτσαρία και σε εστιατόρια του πατέρα του ως σερβιτόρος, πριν εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δυνατούς ατζέντηδες του κόσμου. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, έπιασε δουλειά στην Sports Promotions, μια εταιρεία στην Ολλανδία και βοήθησε με τις μεταγραφές πολλών διάσημων Ολλανδών παικτών, συμπεριλαμβανομένου του Ντένις Μπέργκαμπ, ​​σε ιταλικούς συλλόγους. Το 1996 είχε διαπραγματευτεί τη μετακίνηση του Τσέχου σταρ Πάβελ Νέντβεντ από τη Σπάρτα Πράγας στη Λάτσιο. Μιλούσε Ιταλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά και Ολλανδικά.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, τo 2021 η προσωπική περιουσία του υπολογιζόταν στα 74 εκ. ευρώ. 

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News