Μίνο Ραϊόλα: Αυτή τη φορά είναι αλήθεια, έφυγε από τη ζωή ο διάσημος ατζέντης

Ο διάσημος μάνατζερ, Μίνο Ραϊόλα, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών, όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του. 

To μήνυμα της οικογένειάς του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Με απέραντη θλίψη, μοιραζόμαστε το θάνατο του πιο καταπληκτικού ποδοσφαιρικού παράγοντα που υπήρξε ποτέ. Ο Μίνο πάλεψε μέχρι το τέλος με την ίδια δύναμη που έβαζε στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων για να υπερασπιστεί τους παίκτες μας. Ως συνήθως, ο Μίνο μας έκανε περήφανους και δεν το συνειδητοποίησε ποτέ. Ο Μίνο άγγιξε τόσες ζωές μέσα από τη δουλειά του και έγραψε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Η αποστολή του να κάνει τον κόσμo του ποδοσφαίρου καλύτερο για τους παίκτες, θα συνεχιστεί με το ίδιο πάθος. Η παρουσία του θα λείπει για πάντα. Ευχαριστούμε όλους σας για την τεράστια στήριξη που λάβαμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και ζητάμε τον σεβασμό της ιδιωτικότητας της οικογένειας και των φίλων μας σε αυτή την περίοδο πένθους. 

Η οικογένεια Ραϊόλα». 

Την περασμένη Πέμπτη και ενώ όλα τα διεθνή Μέσα μετέδιδαν την είδηση του θανάτου του, στον επίσημο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Μίνο Ραϊόλα, το είχε διαψεύσει. Στη σχετική ανάρτηση αναφερόταν: «Η παρούσα κατάσταση της υγείας μου για όσους αναρωτιούνται: Εκνευρισμένος που με πέθαναν δεύτερη φορά σε τέσσερις μήνες! Φαίνεται ότι είμαι ικανός ν’ αναστηθώ». 

Αυτή την εβδομάδα δέχθηκε επίσκεψη από τον επιθετικό της Μίλαν Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, έναν από τους πιο διάσημους πελάτες του, ενώ μηνύματα του έστειλαν ο Μάριο Μπαλοτέλι και ο Πολ Πογκμπά.

Ο Ολλανδοιταλός ατζέντης, που εκπροσωπούσε κορυφαίους ποδοσφαιριστές όπως ο Σουηδός σταρ, ο Πολ Πογκμπά, ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Τζανλουΐτζι Ντοναρούμα, ο Μάρκο Βεράτι και πολλοί άλλοι, εισήχθη στο νοσοκομείο «San Raffaele» του Μιλάνου, τον περασμένο Ιανουάριο, λόγω σοβαρότατου προβλήματος στους πνεύμονες. Η κατάστασή του τις τελευταίες ημέρες είχε επιδεινωθεί. 

Ο Ραϊόλα γεννήθηκε το 1967 στη Nocera Inferiore, στο Σαλέρνο, στη νότια Ιταλία. Μετακόμισε στην ολλανδική πόλη Χάρλεμ ένα χρόνο αργότερα με τους γονείς του. Έγινε γνωστός από την μεταγραφή του Ολλανδού επιθετικού Ντένις Μπέργκαμπ στην Ίντερ. 

Στο παρελθόν, δούλευε σε πιτσαρία και σε εστιατόρια του πατέρα του ως σερβιτόρος, πριν εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δυνατούς ατζέντηδες του κόσμου. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, έπιασε δουλειά στην Sports Promotions, μια εταιρεία στην Ολλανδία και βοήθησε με τις μεταγραφές πολλών διάσημων Ολλανδών παικτών, συμπεριλαμβανομένου του Ντένις Μπέργκαμπ, ​​σε ιταλικούς συλλόγους. Το 1996 είχε διαπραγματευτεί τη μετακίνηση του Τσέχου σταρ Πάβελ Νέντβεντ από τη Σπάρτα Πράγας στη Λάτσιο. Μιλούσε Ιταλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά και Ολλανδικά.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, τo 2021 η προσωπική περιουσία του υπολογιζόταν στα 74 εκ. ευρώ. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News