Μεταγραφές Ευρώπη: Oι τάσεις φυγής του Κρόος, η αντεπίθεση της Γιουνάιτεντ και η σφήνα της Άρσεναλ

Μεταγραφές Ευρώπη: Οι τάσεις φυγής του Κρόος, η αντεπίθεση της Γιουνάιτεντ και η «σφήνα» της Άρσεναλ στην Μπαρτσελόνα για την μεταγραφή του Ραφίνια από την Λιντς.

Το sportday.gr καταγράφει τις σημερινές κινήσεις και τα κουτσομπολιά στο μεταγραφικό παζάρι για τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όπως αναφέρουν α ισπανικά μέσα και πιο συγκεκριμένα το SER Deportivos, ο Τόνι Κρος του οποίου το συμβόλαιο εκπνέει το 2023, δεν βλέπει με καλό μάτι μία ενδεχόμενη ανανέωση συμβολαίου με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 32χρονος Γερμανός χαφ, μέλος των μεγαλύτερων επιτυχιών της «βασίλισσας» των τελευταίων ετων, φαίνεται πως θέλει να ζήσει νέες εμπειρίες σε διαφορετικό ποδοσφαιρικό προορισμό, μιας και θα μπορεί από τον Ιανουάριο του 2023 να διαπραγματευτεί ίσως το τελευταίο του μεγάλο συμβόλαιο. Η συμμετοχή του στις βασικές λύσεις δεν είναι δεδομένη, ιδιαίτερα μετά και την ενίσχυση στον χώρο του κέντρου με τον Τσουαμενί. Πάντως όπως αναφέρεται, οι «μερένγκες» σκέφτονται να του κάνουν πρόταση για νέο διετές συμβόλαιο και σε περίπτωση που αρνηθεί να προσπαθήσουν να τον πουλήσουν μέσα στην μεταγραφική περίοδο του τρέχοντος καλοκαιριού.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Σαν τρελός θέλει τον Κάρλος Σολέρ ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει στην λίστα του εδώ και καιρό τον χαφ της Βαλένθια και όπως αναφέρουν τα ισπανικά μέσα, οι δύο σύλλογοι βρίσκονται σε συζητήσεις για τον 25χρονο χαφ. Οι «ροχιμπλάνκος» άλλωστε ψωνίζουν αρκετά συχνά από τις «νυχτερίδες» και οι προσθήκες των προηγούμενων ετών έχουν βοηθήσει αρκετά. Ο Σιμεόνε πιεζει για την μεταγραφή, ο ποδοσφαιριστής θέλει να πάει στην Ατλέτικο και μένει να δούμε εάν η πρόταση που θα κατατεθεί θα ικανοποιήσει τους διοικούντες την Βαλένθια.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Σε διπλό ταμπλό «παίζει» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τις τελευταίες ημέρες, αφού μετά και την έλευση του Έρικ Τεν Χάαγκ στον πάγκο της ομάδας, οι κόκκινοι διάβολοι θέλουν να κάνουν ριζικές αλλαγές στο ρόστερ τους. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει ρίξει το βάρος σε ποδοσφαιριστές που έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν και τους γνωρίζει από πρώτο χέρι. Ο πρώτος δεν είναι άλλος από τον Φρένκι Ντε Γιονγκ της Μπαρτσελόνα, με την πρόταση των 60 εκατ. ευρώ να απορρίπτεται. Όπως όμως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του εξωτερικού, η Γιουνάιτεντ δεν παρατά την περίπτωσή του και ετοιμάζει νέα βελτιωμένη πρόταση που αγγίζει τα 70 εκατ. ευρώ. Εκτός όμως από τον ποδοσφαιριστή των «μπλαουγκράνα», η Γιουνάιτεντ έχει ρίξε τα δίχτυα της και στον Άγιαξ, με τον 22χρονο Βραζιλιάνο εξτρέμ Άντονι, να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Ο Τεν Χάαγκ έχει εξαιρετική άποψη για τον πρώην παίκτη του, ενώ είναι αυτός που ουσιαστικά τον άνδρωσε ποδοσφαιρικά. Η μεταγραφή του μοιάζει να πλησιάζει, με το ποσό της πρότασης να φτάνει στα 46 εκατ. ευρώ, για τον Βραζιλιάνο που πέτυχε 12 τέρματα και μοίρασε δέκα ασίστ τη σεζόν που μας πέρασε με τον «Αίαντα».

ΑΡΣΕΝΑΛ: Στο Μάντσεστερ φέρεται να ταξιδεύουν άνθρωποι της Άρσεναλ, έτσι ώστε να διαπραγματευτούν την μεταγραφή του Γκάμπριελ Ζεσούς από την Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» έχουν ήδη απορρίψει μία πρόταση που έφτανε τα 40 εκατ. ευρώ, όμως τώρα επανέρχονται με νέα βελτιωμένη προσφορά που θα φτάνει τα 60 εκατ. Εκτός όμως από τον Ζεσούς, η Άρσεναλ θέλει να μπει σφήνα στην Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του ακραίου επιθετικού της Λιντς, Ραφίνια. Ο Βραζιλιάνος αποτελεί διακαή πόθο του Μικέλ Αρτέτα και μάλιστα προσφέρει πάνω από 55 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, ένα ποσό που σίγουρα η ομάδα της Βαρκελώνης δεν μπορεί να πλησιάσει. Ο Βραζιλιάνος έχει και την πρόταση της Τότεναμ, όμως φαίνεται πως τα χρήματα που δίνουν οι «κανονιέρηδες» θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο. 

ΝΑΠΟΛΙ: Σειρήνες ηχούν στη Νάπολι για λογαριασμό του Φάμπιαν Ρούιθ. Ο Ισπανός μέσος με γεμάτες σεζόν στην Serie A, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023 με τους «παρτενοπέι» και δεν σκέφεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Η μισή Premier League είναι στρωμένη στα πόδια του, με τις Νιουκάστλ, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι έτοιμες να καταθέσουν πρόταση. Ο Ντε Λαουρέντις δεν θέλει να τον χάσει δίχως να λάβει κάποιο αντίτιμο, με το ποσό που έχει ορίσει να ξεκινά από τα 35 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News