Μαρκ Κλάτενμπεργκ: Φεύγει ή μένει

Η παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στη θέση του αρχιδιαιτητή κάθε άλλο παρά δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται.

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης (20/6) της Εκτελεστικής Επιτροπής ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Μπαλτάκος, ενημέρωσε τα μέλη ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει αναφορικά με την ανανέωση συνεργασίας με τον Άγγλο επικεφαλής της ΚΕΔ.

Μάλιστα, όπως είπε συνεργάζεται με τις FIFA και UEFA εξετάζοντας και άλλες περιπτώσεις αλλοδαπών αρχιδιαιτητών και υπεύθυνων VAR.

«Το συμβόλαιο του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 30/7. Σύμφωνα με το άρθρο 53 του Καταστατικού της ΕΠΟ, για την ανανέωση του συμβολαίου του απαιτείται θετική εισήγηση του προέδρου της ΕΠΟ προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η εισήγηση αυτή, θετική ή αρνητική, θα γνωστοποιηθεί μέχρι τις 15/7», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Εν των μεταξύ, η Ε.Π.Ο. σε συνεργασία με τη FIFA και την UEFA, θα εξετάσει και άλλα ονόματα αλλοδαπών αρχιδιαιτητών και υπεύθυνων VAR, με κύριο κριτήριο προτίμησης τους την ενασχόληση με την παραγωγική διαδικασία, ούτως ώστε, σε εύθετο χρόνο να επανέλθει η διαιτησία-ερασιτεχνική ή επαγγελματική-στους Έλληνες διαιτητές. Τα ονόματα των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, θα ανακοινωθούν μέχρι τις 20/7».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News