Λουΐς Φαν Χάαλ: Θετικός στον κορωνοϊό - Τι γίνεται με την εθνική Ολλανδίας

Λουίς Φαν Χάαλ: Θετικός στον κορωνοϊό – Τι γίνεται με την εθνική Ολλανδίας

Απομονωμένος βρίσκεται ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ολλανδίας Λούις Φαν Γκάαλ, αφού βρέθηκε θετικός στην Covid-19, ανατρέποντας τα σχέδια ενόψει των φιλικών διεθνών, κόντρα στη Δανία και τη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (KNVB).
 

Οι Ολλανδοί υποδέχονται τη Δανία το Σάββατο στο Άμστερνταμ και στη συνέχεια θα παίξουν με τη Γερμανία την επόμενη Τρίτη-επίσης στοι Άμστερνταμ-, καθώς ξεκινούν την προετοιμασία για τους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομοσπονδία  ανέφερε  ότι οι βοηθοί του Φαν Γκάαλ , Ντάνι Μπλιντ, Χενκ Φράζερ και Φρανς Χόεκ, θα αναλάβουν την προετοιμασία της ομάδας πριν από τους δύο αγώνες.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Φαν Γκάαλ θα πρέπει να χάσει τους αγώνες. Ο 70χρονος προπονητής είχε πει χθες, ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει αυτή την εβδομάδα για να εισαγάγει ένα νέο σύστημα παιχνιδιού στην ομάδα, αντιγράφοντας την προσέγγιση 3-4-3 που χρησιμοποίησε η Τσέλσι για να κερδίσει το Champions League της περασμένης σεζόν, σημειώνοντας ότι ήταν ο λόγος που κάλεσε μια εκτεταμένη ομάδα 28 παικτών για τα δύο φιλικά.

Αυτή η εβδομάδα ήταν η μόνη ευκαιρία που είχαν να δουλέψουν σε οποιεσδήποτε προσαρμογές καθώς η επόμενη συνάντηση τους τον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί με τέσσερα παιχνίδια Nations League σε 11 ημέρες. Τον Σεπτέμβριο θα γίνουν δύο ακόμη αγώνες του Nations League και ενόψει της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Νοέμβριο, οι προπονητές θα έχουν τους παίκτες τους μόνο για μία εβδομάδα προετοιμασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News