Κύπελλο Ελλάδος: Παραδοχή ανικανότητας, αλλά… μονόδρομος ο τελικός στο εξωτερικό!

Δεν θα είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα διοργανώσει τελικό κυπέλλου στο εξωτερικό, αλλά θα είμαστε η πρώτη που θα το πράξει επειδή είναι ανίκανη να διοργανώσει ένα παιχνίδι – γιορτή εντός συνόρων!

Η εισήγηση του νέου προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, για διεξαγωγή του τελικού της σεζόν 2022-23 στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (με τον Μάκη Γκαγκάτση να θέτει επί τάπητος και την εναλλακτική λύση της διεξαγωγής του τελικού στη Γερμανία), αποτελεί παραδοχή πλήρους ανικανότητας όλων όσοι εμπλέκονται με τη διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα και φυσικά όλων όσοι έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο φιάσκο της 21ης Μάϊου.

Δεν εξαιρείται κανείς από το χορό των ενόχων: ΕΠΟ, Πολιτεία, Κυβέρνηση, Ελληνική Αστυνομία, ομάδες, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο δικαιούται το δικό του ξεχωριστό μερίδιο ευθύνης στην κατάντια που θέλει τη χώρα μας να είναι η μοναδική της πολιτισμένης Ευρώπης που αδυνατεί εδώ και χρόνια να διοργανώσει έναν τελικό – γιορτή.

Ωστόσο, το να παλεύουμε να διοργανώσουμε κανονικό τελικό Κυπέλλου στην ποδοσφαιρική μας «Μπανανία» μοιάζει πλέον όχι με επικίνδυνη αποστολή, αλλά με μη υλοποιήσιμη αποστολή. Από τη στιγμή που οι αρμόδιοι φορείς δεν κατάφεραν να διοργανώσουν ούτε φέτος έναν αγώνα – γιορτή (λίγους μόλις μήνες μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού) αντιλαμβάνεστε ότι κάθε τελικός κυπέλλου που θα επιχειρείται να διοργανώνεται με κόσμο στις εξέδρες σε οποιοδήποτε ελληνικό γήπεδο θα έχει τη μορφή… πυριτιδαποθήκης έτοιμης να εκραγεί.

Ενδεχομένως, λοιπόν, η διεξαγωγή του τελικού στο εξωτερικό (όσο υποτιμητική κι αν είναι για ολόκληρη την οικογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου) να αποτελεί μονόδρομο για να μπορέσουν αρχικά οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη των ομάδων και εν συνεχεία κάποιες χιλιάδες Έλληνες φίλαθλοι (ας είναι και ομογενείς) να παρακολουθήσουν έναν τελικό της αγαπημένης τους ομάδας, χωρίς να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν αιμόφυρτοι σε κάποιο φορείο ή κάποιο δωμάτιο νοσοκομείου.

Δυστυχώς, αν θέλουμε να ζήσουμε κι εμείς ως ποδοσφαιρικό έθνος έναν τελικό κυπέλλου που θα συνιστά γιορτή για το άθλημα, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στο έδαφος μιας ξένης χώρας που θα είναι σε θέση να συμβάλλει στην άρτια διοργάνωσή του. Εντός συνόρων αποδείχτηκαν άπαντες για άλλη μια φορά ανίκανοι να το πράξουν!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News