Καλοκαίρι χωρίς Μουντιάλ: Να χάνει ο Μπάτζιο το πέναλτι κι έξω να βρέχει;

Πολλές θυσίες. Μπάνια, βόλτες, πολύτιμες ημέρες διακοπών, μεσημεριανές καλοκαιρινές σιέστες και άλλα πολλά. Συνήθως σε συνδυασμό με μουρμούρα από τους λεγόμενους «άμπαλους» φίλους που δεν χωράει το μυαλό τους ότι δεν θα πας κάπου, για να δεις ποδόσφαιρο. «Σοβαρά, τώρα; Καλοκαιράκι είναι και θα μείνεις μέσα για να δεις αγώνες και μάλιστα με ξένους παίκτες και χώρες, που δεν θα πας ποτέ στη ζωή σου;».

Ένα ενοχλητικό και συνάμα μη κατανοητό βουητό, στα αυτιά των ποδοσφαιρόφιλων, για τους οποίους το Μουντιάλ, ή πιο σωστά το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η επιτομή του αθλήματος. Μία διοργάνωση απόλυτα συνδυασμένη με το καλοκαίρι. Με τη ζέστη και την ξέγνοιαστη διάθεση, που ακόμα και υπό τους ήχους της ενοχλητικής βουβουζέλας κάποτε, θα είναι πάντα μία αξέχαστη ανάμνηση.

Moυντιάλ χειμωνιάτικα; 

Και τώρα πάμε στο Κατάρ. Χειμώνας… μαύρος δηλαδή στην Ελλάδα, από 21 Νοέμβρη (ανήμερα της Παναγίας, έτσι για να αρχίσουν από νωρίς οι προσευχές για τα αποτελέσματα που θέλουμε) μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη. Αδιανόητο πραγματικά.

Φανταστείτε να χάνει ο Ρομπέρτο Μπάτζιο το περίφημο πέναλτι με την Βραζιλία και να κρυώνεις κιόλας! Δράμα. Να χάνει η ομάδα που υποστηρίζεις και να είναι νύχτα έξω. Να θέλεις να βγεις να πιεις για παρηγοριά και να σου λένε, που να πάμε με τόσο κρύο; Να μην υπάρχουν γιγαντοοθόνες στα beach bar και να κάνεις και μια βουτιά στο ημίχρονο; 

Να κουτουλάει ο Ζιντάν τον Ματεράτσι, μετά το απίστευτο πέναλτι που εκτέλεσε, στο κύκνειο άσμα του με τους «τρικολόρ» και να βρέχει έξω. Θρίλερ. Να βλέπεις στις εξέδρες μαυρισμένες αιθέριες παρουσίες και εσύ να είσαι… γάλα και να φοράς διπλές κάλτσες. Να λείπει η Ιταλία και να μη σε νοιάζει υποτίθεται, γιατί δεν είναι Μουντιάλ αυτό, χειμωνιάτικα…

Να βλέπεις τη μορφή τον τερματοφύλακα του Μεξικού Χόρχε Κάμπος με… τρία νούμερα μεγαλύτερη εμφάνιση και να σκέφτεσαι ότι τουλάχιστον δεν κρυώνει ο καημένος… Να βλέπεις τον τρομακτικό πανηγυρισμό του Μαραντόνα μετά το γκολ κόντρα στην εθνική μας και να ακούς βροντές παράλληλα.

Nα βλέπεις το μυθικό γκολ του Εντμίλσον κόντρα στην Κόστα Ρίκα ή του Τζο Κόουλ με τη Σουηδία, ή του Ροναλντίνιο με την Αγγλία και να μην μπορείς να βγεις στο μπαλκόνι να φωνάξεις, επειδή με τόσα που είδαμε τελευταία, ίσως και να χιονίζει. Nα βλέπεις το «Φαινόμενο» να κάνει μαγικά και τα… καιρικά φαινόμενα να μη συνάδουν με τις… καυτές του ντρίπλες και προσποιήσεις. 

Να κάνουν τα μαγικά τους οι Βραζιλιάνοι και οι μπαλαδόφατσες οι Λατίνοι κι εσύ να έχεις σχολείο την επόμενη ημέρα και να πρέπει να διαβάσεις. Και ακόμα χειρότερα, να χάνει η ομάδα σου και να σε περιμένουν στην πόρτα οι συμμαθητές του για τη γνωστή καζούρα. Ε όχι! Να βλέπεις ματς χωρίς παγωτά και πολύ παγωμένες μπύρες, αλλά με χαμομήλι και ζεστές σούπες, κουκουλωμένος στον καναπέ και όχι στην παραλία ή στη βεράντα, με όλους τους θείους του χωριού μαζεμένους με την παντόφλα και την tredy βερμούδα τους. Με μπαλαντέζες και τηλεοράσεις που έχουν μεταφερθεί χωρίς ίχνος διαμαρτυρίας σε μπαλκόνια κλπ. 

Το 2018 έκαναν pasillo οι Γάλλοι στους ηττημένους παικταράδες της Κροατίας, ο Γιορίς κι ο Ζιρού σήκωναν την κούπα στους ουρανούς της Μόσχας, που είχαν «ανοίξει» εκείνη την ημέρα του Ιουλίου, ενώ εδώ λιώναμε στη ζέστη και ξενερώναμε όχι μόνο για τον αξιαγάπητο Μόντριτς αλλά και για τη βροχή σε Μουντιάλ. Αυτό ναι, ήταν μια πρόγευση για το φετινό mood. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο εθνικών ομάδων, το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί χειμώνα. Περίεργο και συνάμα… μυστηριώδες, μεσούσης της αγωνιστικής σεζόν. Το Μουντιάλ, που πάντα ήταν η παρηγοριά όσων ήθελαν κι άλλη δόση ποδοσφαίρου, μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων. Ας το απολαύσουμε, ως μια νέα εμπειρία. Ό,τι και να λέμε είναι μια μεγάλη γιορτή, με όλους τους αστέρες μαζεμένους και μία γερή καθημερινή δόση του «βασιλιά» των σπορ. Θα είμαστε όλοι «εκεί»! Αλλά η αλήθεια είναι ότι σήμερα είναι πιο δύσκολο να ευχηθούμε… καλό καλοκαίρι!  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News