Ιταλία - Αργεντινή: Η παρέα του Μέσι σήκωσε το πρώτο «Finalissima»

Μπορεί να μην τα κατάφερε με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League, ωστόσο μετά το περσινό Copa America ο Λιονέλ Μέσι σήκωσε και το Finalissima, αφού η Αργεντινή επικράτησε 3-0 της Ιταλίας.

Το τρόπαιο που ήρθε να αντικαταστήσει το Confederations Cup, δηλαδή το «Finalissima» όπως το ονόμασε η Fifa, πήγε στα χέρια της Αργεντινής του Λιονέλ Μέσι. Ο άσος της Παρί δε σκόραρε αλλά η ομάδα του πήρε με εμφατικό τρόπο το τρόπαιο στο «Wembley» επικρατώντας 3-0 της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιταλίας.

Οι Αργεντίνοι ήταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι και με μία ασίστ πάρε-βάλε του Μέσι στον Λαουτάρο Μαρτίνεζ σκόραραν για το 1-0 μετά από 28 λεπτά αγώνα, ενώ ο Άνχελ Ντι Μαρία που ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την εθνική του μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 45+1.

Οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να πάρουν την μπάλα στα πόδια τους για να δημιουργήσουν ευκαιρίες, ώστε να ασκήσουν πίεση στην περιοχή του Μαρτίνεζ, για να έρθει από τον Πάολο Ντιμπάλα το κερασάκι, αυτήν τη φορά στις καθυστερήσεις του δευτέρου ημιχρόνου. Έχοντας περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι ο Ντιμπάλα «πυροβόλησε» τον Ντοναρούμα με σουτ έξω από την περιοχή στο 90+5′ και η Αργεντινή πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου «Finalissima» με εμφατικό τρόπο!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News