Ίβιτσα Όσιμ: Ενώνει ξανά τη Γιουγκοσλαβία στην κηδεία του που θα μεταδοθεί από την τηλεόραση!

Ο Ίβιτσα Όσιμ θα κηδευτεί το Σάββατο (14/5) στη γενέτειρά του, το Σεράγεβο παρουσία θρύλων της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της οποίας είχε διατελέσει ομοσπονδιακός προπονητής.

Το κοινό θα αποχαιρετήσει τον Βόσνιο πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού στην τελετή που θα γίνει το πρωί, ενώ η ταφή του θα γίνει το μεσημέρι στο διάσημο νεκροταφείο Bare.

Στις τελετές θα μιλήσουν ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν και άλλοι καλεσμένοι. Τους τελευταίους χαιρετισμούς θα απευθύνουν μεταξύ άλλων οι βετεράνοι της Ζελέζνιτσαρ, Χάτζιμπιντς και Μπαζντάρεβιτς, της Παρτιζάν, Μπιέκοβιτς, της Σαράγεβο, Χατζιμπέγκιτς

Κι ακόμη ο Τεχνικός Διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιαπωνίας, ο Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας, παίκτες της από τις ομάδες Σαράγεβο, Χάιντουκ, Ερυθρό Αστέρα, Ντινάμο Ζάγκρεμπ και άλλες.

Ο Μπάγεβιτς στην κηδεία του Όσιμ

Στην κηδεία θα παρευρεθεί και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που βρίσκεται ήδη στη Βοσνία. Ένας δρόμος στο Σαράγεβο πιθανότατα αναμένεται να πάρει το όνομα του Όσιμ ενώ οι οπαδοί ζητούν να μετονομαστεί και το γήπεδο της Ζελέζνιτσαρ.

Ο Ίβιτσα Όσιμ πέθανε σε ηλικία 81 ετών την 1η Μαΐου στο σπίτι του στο Γκρατς. Η σορός του έχει μεταφερθεί από το περασμένο Σάββατο στο Σαράγεβο. Θα ταφεί στο Σοκάκι των Μεγάλων στο Νεκροταφείο Bare, όπου αναπαύονται όλοι οι επώνυμοι Βόσνιοι.

Βρίσκεται εκεί ο τάφος του Μίρζα Ντελίμπασιτς που θεωρείται από τους καλύτερους σουτέρ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Γιουγκοσλαβίας που κατέκτησε όλα τα διεθνή τρόπαια τη δεκαετία του 1970. 

Είναι επίσης θαμμένοι σε αυτό ο Βόσνιος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ντάβοριν Πόποβιτς, frontman του ποπ ροκ συγκροτήματος Indexi και ο επίσης τραγουδοποιός Κεμάλ Μοντένο με την μακρά καριέρα (1960 – 2010)

Το νεκροταφείο όπου θα ταφεί ο Όσιμ

Με έκταση 25,5 εκταρίων, το νεκροταφείο Bare είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και ως προς τη διαμόρφωση του εδάφους και την ομορφιά του τοπίου, θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα στον κόσμο.

Το κεντρικό τμήμα του νεκροταφείου περιλαμβάνει ένα ευρύχωρο πλάτωμα με σκάλα και βεράντα που συνδέει τα καθολικά, τα ορθόδοξα, τα μουσουλμανικά, τα εβραϊκά και τα αθεϊστικά παρεκκλήσια!

Το νεκροταφείο χωρίζεται σε διάφορους τομείς: Μουσουλμάνων, Ορθόδοξων, Ρωμαιοκαθολικών, Εβραίων, Ευαγγελικών, Παλαιοκαθολικών και άθεων.

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News