Ιβάν Σαββίδης: Ο απεσταλμένος στο πρωθυπουργικό γραφείο, η... πώληση του Open, ο Τζίγγερ κι ο Μελισσανίδης

Ιβάν Σαββίδης: Ο απεσταλμένος στο πρωθυπουργικό γραφείο, η… πώληση του Open, ο Τζίγγερ κι ο Μελισσανίδης.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο έλεγχος από την πλευρά της Δύσης όσων έχουν σχέσεις με τη Ρωσία καθ’ οιοδήποτε τρόπο, φέρνει μονίμως στο προσκήνιο τον Ιβάν Σαββίδη.

Μάλιστα, πρόσφατο δημοσίευμα θέλει στενό συνεργάτη του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ να συναντάται στο πρωθυπουργικό γραφείο με κορυφαίο επιτελικό στέλεχος, αλλά όχι με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο στενός του συνεργάτης και ο άνθρωπος που τρέχει τα περισσότερα projects του Ελληνορώσου μεγιστάνα στην Ελλάδα Αρτούρ Νταβιντιάν επισκέφτηκε προ15θημέρου το Μέγαρο Μαξίμου», ανέφερε το Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, «ο κ. Νταβιντιάν ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τις σχέσεις του κ. Σαββίδη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην παρούσα φάση. Το γεγονός ωστόσο ότι η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα έχει… συστήσει δημοσίως στους Έλληνες πολίτες να ενημερώνονται από το OPEN TV, διατηρεί τα σύννεφα της αμφιβολίας γύρω από τις κινήσεις και τους σχεδιασμούς του κ. Σαββίδη, χωρίς πάντως να υπάρχει κυβερνητική πρόθεση να επισπεύσει οποιοδήποτε μέτρο».

Το κανάλι και η… πώληση

Σήμερα, νέο δημοσίευμα κάνει λόγο για σενάρια πώλησης του Open. Συγκεκριμένα, στη στήλη The Big Mouth του powergame, διαβάζουμε: «-Δεν ξέρω αν πρόκειται περί στρατηγικής ή περί μεγίστης επιχειρηματικής επιπολαιότητας, πάντως μαθαίνω ότι ο Αρτούρ Νταβιντιάν διαρρέει δεξιά κι αριστερά ότι ήδη ο Ιβάν έχει βρει αγοραστή για το Open. Από τα συμφραζόμενα των Ρώσων, αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για τον όμιλο Βαρδινογιάννη, που ήδη διαθέτει δυο κανάλια (Alpha και Star). Δεν ξέρω κατά πόσο ο Τζίγγερ θα ήθελε και ένα τρίτο κανάλι, με δεδομένη και τη δυσκολία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ωστόσο, εκείνο που γνωρίζω και μάλιστα από πρώτο χέρι, είναι ότι σε προγενέστερο χρόνο υπήρξε μια κουβέντα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη τόσο για το Open, όσο και για τον ΟΛΘ. Με δεδομένη την αυξημένη ρευστότητα του Τίγρη, κάποιοι δεν αποκλείουν να αναθερμανθούν οι σχετικές κουβέντες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News