Γκουστάβο Πογιέτ: Η μέρα που ο Ντιέγκο Μαραντόνα του ζάλισε... τον έρωτα!

Ο Γκουστάβο Πογιέτ είναι το πρόσωπο της ημέρας. Ο ομοσπονδιακός μας προπονητής κατάφερε να αναγεννήσει την εθνική ομάδα, μόλις σε 85 ημέρες αφότου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Mε ένα νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων, την οδήγησε και μαθηματικά στην εξασφάλιση της πρώτης θέσης στον όμιλο του Nations League και ακόμα πιο κοντά στην τελική φάση του EURO 2024. To sportday.gr θυμήθηκε μία ιστορία που είχε αποκαλύψει ο Ουρουγουανός για τη σχέση του με τον Ντιέγκο Μαραντόνα. 

Όπως ο ίδιος ο Γκουστάβο Πογιέτ είχε αναφέρει μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, οι δυο τους είχαν συναντηθεί 5 φορές, ενώ αποτέλεσε για αυτόν, όπως και για τόσους άλλους ποδοσφαιριστές, έμπνευση και κίνητρο ώστε να υπηρετήσουν το ωραιότερο άθλημα. 

Με αφορμή το θάνατο του «D10s» στις 25 Νοεμβρίου του 2020, ο Ουρουγουανός τεχνικός είχε γράψει:

«Για μένα, ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία, το έλεγα πάντα και επιμένω σε αυτό. Ίσως με επηρεάζει το γεγονός ότι τον είδα να κάνει απίστευτα πράγματα όταν μεγάλωνα ως ποδοσφαιριστής και αυτό με οδήγησε να τον ειδωλοποιήσω. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού, η καλύτερη δυνατή έκφραση ποδοσφαιρικού ταλέντου, με το όνομα Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, με κυρίευσε σε ηλικία 18 ετών, σε μια κομβική στιγμή της καριέρας μου. Μέσω αυτής της «παράστασης» επιβεβαίωσε τον θαυμασμό μου για εκείνον. Το όνειρό μου τότε, όπως και τόσων άλλων παιδιών, ήταν να τον συναντήσω μια μέρα ή ακόμα και να μπορέσω να παίξω μαζί του ή εναντίον του. Και, ευτυχώς, με τον καιρό, δύο από αυτά τα όνειρα έγιναν πραγματικότητα. Είχα την τεράστια χαρά να τον γνωρίσω προσωπικά (σε 5 διαφορετικές περιπτώσεις) και έπαιξα εναντίον του σε ένα παιχνίδι μεταξύ Σεβίλλης και Ρεάλ Σαραγόσα (χάσαμε 1-0 με πέναλτι του Μαραντόνα)», ανέφερε αρχικά. 

«Γκουστάβο, σου έχω σπάσει τα @@@, έτσι δεν είναι;»

Στη συνέχεια, ο Πογιέτ αποκάλυψε μία άγνωστη ιστορία όταν οι δυο τους αντάμωσαν στο πλαίσιο ενός φιλανθρωπικού αγώνα.

«Η αγαπημένη μου ιστορία που δεν έχει δημοσιοποιηθεί για τον Ντιέγκο, με πηγαίνει πίσω σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα που διοργανώθηκε από τη UNICEF και πιο συγκεκριμένα από τον Βρετανό τραγουδιστή Ρόμπι Γουίλιαμς. Έπαιξαν 5 πρώην επαγγελματίες παίκτες μαζί με προσωπικότητες από όλους τους χώρους. Αγγλία εναντίον μιας μικτής ομάδας από όλο τον κόσμο.  Ο αγώνας διεξήχθη στην Αγγλία, στο «Ολντ Τράφορντ» του Μάντσεστερ. Στην αρχή, επρόκειτο απλώς να γίνω βοηθός προπονητή, αλλά αργότερα χρειάστηκε να παίξω για λίγο λόγω του όγκου των τραυματισμών. Στα αποδυτήριά μας πριν το παιχνίδι, ο Ντιέγκο χρειαζόταν κάτι και με ρώτησε, προφανώς επειδή μιλούσαμε την ίδια γλώσσα. «Γκουστάβο, χρειάζομαι αυτό, Γκουστάβο θα μπορούσες να το φέρεις αυτό για μένα»… μέχρι που κάποια στιγμή μου είπε: «Γκουστάβο, σου έχω σπάσει τα @@@, έτσι δεν είναι; Δεν σταματάω ποτέ να σου ζητάω πράγματα», στο οποίο απάντησα, ήρεμα και ειλικρινά: «Μην ανησυχείς, είσαι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», υποδηλώνοντας ξεκάθαρα το γεγονός ότι ήταν χαρά να τον βοηθήσω σε ό,τι χρειαζόταν, ήταν σχεδόν ένα όνειρο. Πάντα πίστευα ότι ο Ντιέγκο ενδιαφερόταν και ανησυχούσε για τον κόσμο γύρω του. Το πρόβλημα, ίσως, ήταν ότι δεν βοήθησε τον εαυτό του». 

Κάτω από το κείμενο, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, κοινοποίησε μία φωτογραφία με τον ίδιο, τον Ντιέγκο Μαραντόνα και τον Ρουντ Γκούλιτ, κατά τη διάρκεια της διαδρομής από το ξενοδοχείο στο γήπεδο. 

Τα βίντεο του αγώνα Σεβίλλη – Σαραγόσα για το πρωτάθλημα της La Liga, τη σεζόν 1992-93:

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News