Γιουβέντους - Ίντερ: Oι Ιταλοί... τρελάθηκαν

Γιουβέντους – Ίντερ: Oι Ιταλοί… τρελάθηκαν – Βροχή τα γκολ στον τελικό του Κυπέλλου

Στο Στάδιο Ολύμπικο της Ρώμης η Ίντερ νίκησε 4-2 τη Γιουβέντους στην παράταση (2-2 το 90λεπτο) και κατέκτησε το 11ο Κύπελλο στην Ιστορία της.

Η ομάδα Ιντσάγκι είχε επικρατήσει στις δυο τελευταίες αναμετρήσεις τους και το καλό τρίτωσε απόψε. Η καλή μέρα φάνηκε από την αρχή για τους νερατζούρι. 

Η Ίντερ ευτύχησε να βρει γκολ στα πρώτα λεπτά (6΄) με τον Μπαρέλα ο οποίος έκανε μια βόλτα έξω από την περιοχή υπό το βλέμμα των αμυντικών της «Κυρίας » και ανενόχλητος κεραυνοβόλησε τον Περίν. 

 

Σοκαρισμένοι οι παίκτες της Γιουβέντους χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να βρουν τα πατήματα τους. Όταν το έκαναν βρήκαν απέναντί τους τον Χαντάνοβιτς ο οποίος σταμάτησε τους Βλάχοβιτς, Μπερναντέρσκι και Λιχτ σε ισάριθμες φάσεις.

Θέλοντας και μη ο Αλέγκρι προχώρησε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου σε αλλαγή σχήματος γιατί τραυματίστηκε ο Ντανίλο. Με την είσοδο του Μοράτα η Γιουβέντους γύρισε σε 4-4-2 με τον Ντιμπάλα σε ελεύθερο ρόλο.

Οφθαλμό αντί οφθαλμού

Η Γιουβέντους έκανε στην Ίντερ ότι της είχε κάνει εκείνη στο πρώτο μέρος. Σκόραρε με το καλημέρα. Αυτή τη φορά ο Χαντάνοβιτς όχι μόνο δεν απεσόβησε την παραβίαση της εστίας του αλλά φέρει και ευθύνη για το γκολ που σημείωσε ο Σάντρο στο 50΄

Πάνω στο μούδιασμα των «νερατζούρι», η Γιούβε ξαναχτύπησε στο 53΄. Αυτή τη φορά στην αντεπίθεση που μάλιστα ξεκίνησε από κόρνερ της Ίντερ. Ο Βλάχοβιτς έφυγε σαν σφαίρα και με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Χαντάνοβιτς για το 2-1.

Οι αλλαγές του Ιντσάγκι

Ο Ινσάγκι αντέδρασε αμέσως από τον πάγκο κάνοντας τρεις αλλαγές: Kορέα μέσα, Τζέκο εκτός, Νταμφρις μέσα, Ντ Αμπρόζιο εκτός και ο Ντι Μάρκο στη θέση του Νταρμιάν. Η Ίντερ πήρε τα πάνω της και πίεσε για την ισοφάριση.

Ο Αλέγκρι προσπάθησε να διαφυλάξει το προβάδισμα με τις δικές του αλλαγές:  Λοκατέλι και Μπονούτσι αντί Ζακάρια και Μπερναντέρσκι για τη Γιουβέντους. Αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να κλείσει την ομάδα πίσω.

Η υπεροχή της Ίντερ κατέληξε σε ένα κερδισμένο πέναλτι που έκανε ο Μπονούτσι στον Λαουτάρο και το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τσαλχάνογλου στο 78΄, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

 

Ο Πέρισιτς «χτύπησε» στην παράταση

Εκεί ένα νέο πέναλτι που έκανε ο Ντε Λιχτ στον Ντε Φράι και δόθηκε με τη βοήθεια του VAR έδωσε την ευκαιρία στον Πέρισιτς να κάνει το 3-2 στο 97′ .

Ο Κροάτης φύλαγε και άλλο γκολ (4-2 στο 102΄) για την «Κυρία» που έμεινε… ακέφαλη καθώς αποβλήθηκε ο Αλέγκρι από τον πάγκο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News