Γ΄ΕΘΝΙΚΗ: Δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία ασθενοφόρου - Τι λέει το ΕΚΑΒ για το θάνατο του Αλέξανδρου Λάμπη

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ: Δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία ασθενοφόρου στους αγώνες της. Ο θάνατος του Αλέξανδρου Λάμπη στον αγώνα Ηλιούπολη – Ερμιονίδα φέρνει ξανά στο φως το πρόβλημα

Ο ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης Αλέξανδρος Λάμπη κατέρρευσε στο γήπεδο στον αγώνα με την Ερμιονίδα και έχασε τη ζωή του γιατί διακομίστηκε πολύ αργά στο νοσοκομείο. Το γεγονός φέρνει στην επικαιρότητα ξανά το πρόβλημα με τα ασθενοφόρα.

Το πρωτόκολλο της Γ’ Εθνικής δεν αναφέρει για υποχρεωτική παρουσία ασθενοφόρου στα γήπεδα προκειμένου να ξεκινήσει ένας αγώνας του πρωταθλήματος. 

«Θα πρέπει να εξεταστεί από την πλευρά του κράτους η υποχρέωση να υπάρχει ένα ασθενοφόρο και στη Γ’ Εθνική. Υπάρχουν πολλά περιστατικά το τελευταίο διάστημα με αθλητές που χάνουν τις αισθήσεις τους στο γήπεδο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης.

Ο ίδιος περιέγραψε το τραγικό περιστατικό. «Έπεσε στο γήπεδο στο 4ο λεπτό, έγιναν όλες οι προσπάθειες. Υπήρχε γιατρός στο γήπεδο. Έγινε χρήση και ΚΑΡΠΑ (σ.σ. Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) και του απινιδωτή, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να επανέλθει.

Έγινε μεγάλη προσπάθεια για το παιδί, αλλά είχε πολύ χαμηλούς σφυγμούς και δεν μπόρεσε να επανέλθει σε καμία στιγμή. Στο ασθενοφόρο διασωληνώθηκε, πήγε στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, αλλά δυστυχώς εκεί κατέληξε».

Η ενημέρωση του ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ ενημέρωσε για τους χρόνους ανταπόκρισης στην κλήση που δέχθηκε.

Στις 15.11 η κλήση και άμεση διαβίβαση σε μηχανή άμεσης επέμβασης.

Στις 15:23 άφιξη μηχανής στο συμβάν και ακολούθως ζητείται συνδρομή και ασθενοφόρου για τη διακομιδή.

Στις 15.27 άφιξη του ασθενοφόρου-κινητής μονάδας.

Στις 15.32 αναχώρηση του ασθενοφόρου για νοσοκομείο

Στις 15.43 η άφιξη στο νοσοκομείο

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News