EURO 2020 FINAL: Φεντερίκο και Ενρίκο Κιέζα «λάμπουν» με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στο πλευρό τους

Οι αγκαλιές με τα ball boy, τα ρεκόρ, ο Μαντσίνι και η σεμνότητα εκτός γηπέδων που μετατρέπεται σε «κρύο» αίμα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι ο άνθρωπος που έκανε τον…  χαρακτηριστικά ανέκφραστο Ανδρέα Πίρλο να πανηγυρίσει σαν τρελός το γκολ που πέτυχε στον τελικό του κυπέλλου κόντρα στην Αταλάντα, που χάρισε στη Γιουβέντους το τρόπαιο. Ο Φεντερίκο Κιέζα είναι αυτός που θυμίζει στον νυν προπονητή του στην Ιταλία, παλιές όμορφες στιγμές της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Ο πατέρας του, Ενρίκο Κιέζα υπήρξε συμπαίκτης με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στην Σαμπντόρια. Μαζί έκαναν «όργια» στην επίθεση, με συνολικό απολογισμό 34 γκολ τη σεζόν ’95-’96. Σήμερα είναι ο νεαρός Φεντερίκο που αναδεικνύεται από τον Ιταλό τεχνικό. Εκπροσωπούν μία εντελώς διαφορετική «Σκουάντρα Ατζούρα». Ωστόσο, πατέρας και γιος έγιναν σημείο αναφοράς επειδή σκόραραν με διαφορά 25 ετών στο EURO

«Είναι υπέροχο να κουβαλάς το όνομα της οικογένειάς σου σε τόσο υψηλό επίπεδο στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αυτό αποδεικνύει πόσο σπουδαίος παίκτης ήταν ο πατέρας μου. Είμαι πολύ υπερήφανος για τους γονείς μου», δήλωσε τότε ο νεαρός επιθετικός. 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Federico Chiesa (@fedexchiesa)

 Αυτό όμως δεν είναι το μόνο τους κοινό. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι χαμηλών τόνων και οι δύο και έχουν τον τρόπο τους να προκαλούν το συναίσθημα στον ποδοσφαιρικό κοινό.

Το 2018, ο Φεντερίκο Κιέζα σκόραρε με τη φανέλα της Φιορεντίνα και έτρεξε να αγκαλιάσει ένα αγοράκι από τα ball boys, αφού πρώτα ζήτησε την άδεια από τον προπονητή του. Μια αγκαλιά πιο τρυφερή, πιο στοργική από τις συνηθισμένες που απολαμβάνουν τα πιο… τυχερά ball boys από τα ινδάλματά τους. Υπήρξε εξήγηση. Ήταν ο μικρός του αδερφός, ο Λορέντσο! Ακόμα ένα déjà vu για την οικογένεια! Πριν πολλά χρόνια, ο τυχερός πιτσιρικάς ήταν ο ίδιος!

 

 

 

Ο νεαρός γκολτζής, δεν περίμενε το φετινό EURO για να «εκτελέσει». Είναι ο άνθρωπος των «ντέρμπι». Είναι αυτός μπαίνει στο γήπεδο σαν καμικάζι και αναλαμβάνει να «τελειώσει» τη δουλειά, όταν η μπάλα… καίει. Το έκανε την περσινή χρονιά στο Σαν Σίρο. Ο 23χρονος εξτρέμ έκανε το παιχνίδι της ζωής του και ήταν ο πρωταγωνιστής  στη μεγάλη νίκη της Γιουβέντους επί της Μίλαν, που απώλεσε  το αήττητο σερί που κατείχαν οι «ροσονέρι» επί 27 αγωνιστικές!

Με γκολ του η Γιουβέντους σφράγισε τη νίκη με 2-1 και  κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας κόντρα στην υπέροχη Αταλάντα, που έχει τροφοδοτήσει τις… μισές εθνικές ομάδες στο φετινό EURO. Έχει σκοράρει σε κρίσιμα ματς σε Serie A, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ τη χρονιά που πέρασε.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News