Eυρώπη Μεταγραφές: Η «μάχη» για Κουλιμπαλί και οι ανταλλαγές των μεγάλων στην Ιταλία

Το sportday.gr καταγράφει τις σημερινές κινήσεις και τα κουτσομπολιά στο μεταγραφικό παζάρι για τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης.

Mπαρτσελόνα – Γιουβέντους: Ο Ματάις Ντε Λιχτ έχει δεχθεί μία άκρως δελεαστική πρόταση από την Μπάγερν Μονάχου, με την Γιουβέντους να ψάχνεται στην αγορά έτσι ώστε να βρει τον αντικαταστάτη του. Οι «μπιανκονέρι» έχουν κυκλώσει το όνομα του Καλιντού Κουλιμπαλί που θέλει να αποχωρήσει από τη Νάπολι, όμως στο κόλπο της διεκδίκησής του έχει μπει και η Μπαρτσελόνα. Μάλιστα για τον 31χρονο η Βαρκελώνη μοιάζει ο ιδανικός προορισμός, με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα στην κούρσα απόκτησής του. 

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ο Πάολο Ντιμπάλα παραμένει ελεύθερος και δεν έχει υπογράψει ακόμη σε κάποιον σύλλογο, με ομάδες από την Ιταλία να παραμονεύουν για να τον κάνουν δικό τους. Εκτός από την Ιταλία όμως, ενδιαφέρον υπάρχει από την Αγγλία κια την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως και από την Ατλέτικο Μαδρίτης του Τσόλο Σιμεόνε που θέλει τον ποδοσφαιριστή. Αγκάθι στην υπόθεση για τους ροχιμπλάνκος το βραύ του συμβόλαιο αλλά και το γεγονός πως στην συγκεκριμένη θέση έχουν αρκετούς ποδοσφαιριστές.

Μπαρτσελόνα: Η ομάδα του Τσάβι έχει ρίξει παντού τα δίχτυα της και ψάχνει τουλάχιστον έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό για να πλαισιώσει τον Κρίστενσεν που αφίχθει από την Τσέλσι. Έτσι εκτός από τον Κουλιμπαλί κοιτάζει και την ισπανική αγορά, με τον Ζιλ Κουντέ να φαντάζει ο ιδανικός παρτενέρ, η Σεβίλλη όμως δεν πέφτει κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ για τον Γάλλο κεντρικό αμυντικό.

Άρσεναλ: Τον Γιούρι Τίλεμανς θέλει να φέρει στο Λονδίνο για να ηγηθεί στην μεσαία γραμμή της Άρσενααλ, ο Μικέλ Αρτέτα. Ο Ισπανός τεχνικός έχει εξαιρετική άποψη για τον Βέλγο μέσο της Λέστερ που έχει γεμάτες σεζόν στις πλάτες του με εξαιρετικές εμφανίσεις. Το ποσό που θα πρέπει να καρπωθούν οι «αλεπούδες» υπολογίζεται στα 30 εκατ. λίρες, ποσό που φυσικά δεν είναι απαγορευτικό.

Γιουβέντους – Ρόμα: Η Γιουβέντους έχει κάνει σαφές πως θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον Νικολό Ζανιόλο από την Ρόμα και δεν είναι κρυφό πως η Ρόμα δεν μπορεί να τον κρατήσει. Ο Αλέγκρι σκέφτεται την τριπλέτα Βλάχοβιτς – Ζανιόλο – Κιέσα όταν βεβαίως επιστρέψει και είναι διατεθειμένςο να κάνει τα πάντα για να τον πάρει. Από την άλλη η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο θέλει να κλείσει την τρύπα στην μεσαία γραμμή, μετά και την φυγή του Ολιβέιρα και έχει ρίξει στο τραπέζι το όνομα του Βραζιλιάνου Αρτούρ που δεν υπολογίζεται από τους μπιανκονέρι για ανταλλαγή, μαζί με χρήματα φυσικά.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News