Euro2023: Η Εθνική Ελπίδων θέλει έναν Πογιέτ στον πάγκο της

Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε με 3-0 από την αδιάφορη Κύπρο για την προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2023 και πλέον η πρόκρισή της στα τελικά κρέμεται από μια κλωστή.

Το Euro2023 των Ελπίδων δεν είναι… Eurovision που η Κύπρος δίνει απλόχερα το 12αρι στην Ελλάδα. Αντίθετα ρίχνει και καμιά σφαλιάρα όπως έγινε σήμερα στο Δασάκι όπου η ομάδα του Γιαννάκη Οκκά φιλοδώρησε με τρία γκολ την ομάδα του Γιώργου Σίμου.

Η ελληνική ομάδα, που είχε ξεχάσει την πρώτη θέση, πόνταρε στη δεύτερη που στέλνει στα μπαράζ αλλά κι αυτή από σήμερα (6/6) έγινε χλωμή μετά την ήττα 3-0 από την Κύπρο (27΄ Κατσαντώνης πέναλτι, 73΄Νικολάου, 83΄ Ναούμ πέναλτι).

Η Ελλάδα παρουσίασε μια ανερμάτιστη ομάδα που σχεδόν δεν απείλησε την αντίπαλό της και από την άλλη δέχθηκε τρία γκολ. Είναι προφανές ότι χρειάζεται ένα Πογιέτ για να τη συμμαζέψει όπως έκανε ο Ουρουγουανός με την εθνική Ανδρών.

Τώρα, έμπλεξε και απειλείται στη 2η θέση από τους τρίτους Ισλανδούς έχουν ακόμη δύο παιχνίδια να δώσουν (με Λευκορωσία και Κύπρο εντός) ενώ η Εθνική μας ένα, εκτός με την Πορτογαλία που έχει πάρει την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση.

Η βαθμολογία του Δ’ Ομίλου

Πορτογαλία 22 (8)

Ελλάδα 17 (9)

Ισλανδία 12 (8)

Λευκορωσία 12 (9)

Κύπρος 11 (9)

Λιχτενστάιν 0 (9)

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News