Έλληνες εξωτερικού: Γκολ Γιακουμάκης και Παυλίδης, καθοριστικοί Τσιμίκας, Κυριακόπουλος

Έλληνες εξωτερικού: Χατ-τρικ ο Γιακουμάκης, γκολ ο Παυλίδης, τεράστιο «2» για Κυριακόπουλο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

Παραγωγική κι αυτή η εβδομάδα για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές με τον Γιακουμάκη να χαρίζει δραματική νίκη στη Σέλτικ, τον Παυλίδη να είναι πρωταγωνιστής σε άλλη μια επιτυχία της Άλκμααρ και τους Τσιμίκα, Σιώπη, Μπακασέτα και Κυριακόπουλο να είναι πολύτιμοι για τις ομάδες τους.

ΑΓΓΛΙΑ

Ο Κώστας Τσιμίκας ήταν εκ των κορυφαίων της Λίβερπουλ στη νίκη με ανατροπή επί της Νόριτς στο Άνφιλντ με 3-1. Ο Greek Scouser ήταν πολύτιμος σε άμυνα και επίθεση,  θα μπορούσε ακόμα και να σκοράρει και έβγαλε την ασίστ με κεφαλιά για το 1-1 από τον Μανέ. Για την Νόριτς ο Γιαννούλης έμεινε στον πάγκο, ενώ ο Τζόλης ήταν εκτός αποστολής.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο Ντίνος Μαυροπάνος έπαιξε σε όλο το ματς στο 1-1 της Στουτγκάρδης με την Μπόχουμ στην Mercedes Benz-Arena. Για τους φιλοξενούμενους, που ισοφάρισαν στο 94’ με πέναλτι που χρεώθηκε στον Έλληνα διεθνή αμυντικό, ο Κώστας Σταφυλίδης μπήκε στον αγώνα στο 62’. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έμεινε εκτός για προσωπικούς λόγους.

Στο Μπίλεφελντ, η Αρμίνια νίκησε την Ουνιόν με 1-0 με τον Σεμπάστιαν Βασιλειάδη βασικό και τον Στέφανο Καπίνο να μένει στον πάγκο.

 

ΙΤΑΛΙΑ

Ο Παναγιώτης Ρέτσος χρησιμοποιήθηκε από τον Ιγκόρ Τούντορ στο 79’ αντί του Ταμέζε για να κρατήσει η Βερόνα το 2-1 στο Ολίμπικο, αλλά τελικά η Ρόμα, ισοφάρισε. Ο νεαρός Κεραμίτσης έμεινε στον πάγκο από τον Μουρίνιο.

Με νίκη επί της Ίντερ στο Τζουζέπε Μεάτσα με 2-0 και 90’ πολύ καλής απόδοσης γιόρτασε την ανανέωση του συμβολαίου του με την Σασουόλο ο Γιώργος Κυριακόπουλος.

Σήμερα αγωνίζονται η Κάλιαρι (Λυκογιάννης, Κουρφαλίδης) με τη Νάπολι (20:00) και η Μπολόνια (Νικολάου) με την Σπέτσια (22:00).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Η Βίλεμ άντεξε μέχρι το 81’ απέναντι στον Άγιαξ, αλλά δέχτηκε το γκολ και ο Καμπετσής εισήλθε στον αγώνα στο 86’ για να βοηθήσει στην ισοφάριση, που δεν ήρθε ποτέ. Ο Μιχελής δεν χρησιμοποιήθηκε.

Ο Παυλίδης έδωσε την ασίστ στο 1-0 και πέτυχε το γκολ της νίκης της ΑΖ με 2-1 επί του Χεράκλες. Ο διεθνής φορ αγωνίστηκε για 75’, ενώ ο Χατζηδιάκος αποχώρησε τραυματίας στο 22’. Για τους φιλοξενούμενους ήταν παρών σε όλο το παιχνίδι ο Κιομουρτζόγλου.

Η ουραγός Ζβόλε ισοφάρισε (1-1) στο 94’ την Χρόνινχεν και πήρε έναν πολύτιμο πόντο με τον Λάμπρου κάτω από τα δοκάρια της.

Στο Τβέντε – Γκο Αχέντ Ιγκλς 2-2, ο Λημνιός έπαιξε για 70 λεπτά, ενώ ο Μπότος για τους φιλοξενούμενους ήταν απών λόγω τραυματισμού.

Ο Δουβίκας συμμετείχε μόνο για 4 λεπτά συν τις καθυστερήσεις στο 1-1 της Ουτρέχτης με την Φιτέσε.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Σιώπης έπαιξε 90 λεπτά και έδωσε την ασίστ για το 4-0 της πρωτοπόρου Τραμπζονσπόρ επί της Αλάνιασπορ. Για 84 λεπτά έπαιξε ο Τάσος Μπακασέτας. Ο Πέλκας μπήκε αλλαγή στο 64’ στο 2-0 της Φενέρμπαχτσε επί της Χατάισπορ με το σκορ στο 0-0.

Βασικός ήταν ο Κίτσιου στην εντός έδρας ήττα με 3-0 της Γκαζιαντέπ από την Άδανα Ντεμίρσπορ, όπως και ο Γούτας στην ήττα της Σίβασπορ από την Φατίχ Καραγκιουμρούκ.

Ο Κολοβέτσιος επέστρεψε από τον τραυματισμό του, αλλά δεν έπαιξε στη νίκη της Καϊσέρισπορ επί της Γιρεσουνσπόρ με 2-1.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δέχτηκε δύο γκολ στο διάστημα 74’-80’ και η Μπενφίκα έμεινε στο 2-2 με την Μποαβίστα στο Πόρτο.

ΣΚΩΤΙΑ

Χατ-τρικ πέτυχε ο Γιακουμάκης, το πρώτο του, με τη φανέλα της Σέλτικ και έφτασε τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα σε 12 συμμετοχές. Το τρίτο γκολ ήρθε στο 86’ και χάρισε τη νίκη στη Σέλτικ με 3-2 που την έφερε τρεις πόντους μπροστά από τη Ρέιντζερς στη βαθμολογία.

ΔΑΝΙΑ

Η Βέιλε ηττήθηκε με 3-0 από τη Σίλκεμποργκ με τον Εμμανουηλίδη να μπαίνει στον αγώνα στο 74’. 

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Η Ουίπεστ νίκησε με 2-1 στο Σεκεσφέχερβαρ την Φέχερβαρ με τον Κουτρουμπή να αγωνίζεται σε όλο το παιχνίδι.

ΠΟΛΩΝΙΑ

Βασικός ο Παπανικολάου στο 1-1 που απέσπασε η Ράκοβ στο Ζάμπζε από την Γκόρνικ.

ΚΑΤΑΡ

Ο Γιάννης Φετφατζίδης χρησιμοποιήθηκε για 73 λεπτά στην εντός έδρας ήττα της Αλ Χορ από την Αλ Σαμάλ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News