Ελλάδα - Πορτογαλία 0-4: Διαφορά κλάσης και... πρόκριση για τους Ίβηρες

Ελλάδα – Πορτογαλία 0-4: Πάλεψαν οι Ελπίδες αλλά η ποιότητα των Ιβήρων έκανε τη διαφορά, με την πρωτιά στον όμιλο να δυσκολεύει.

Η Εθνική ομάδα των Ελπίδων έκανε ότι μπορούσε απέναντι στην Πορτογαλία, αλλά η ποιότητα των Ιβήρων έκανε την διαφορά και τελικά πήραν άνετη νίκη με 4-0 στην Τρίπολη.

Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου πλήρωσαν τα λάθη στην άμυνα και ηττήθηκαν με την πρώτη θέση στον όμιλο που οδηγεί απευθείας στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2023 να απομακρύνεται.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και είχαν δύο πολύ καλές στιγμές στ πρώτο δεκάλεπτο του ματς, με τον Τζολάκη να δηλώνει παρών. Λίγο αργότερα όμως και συγκεκριμένα στο 12ό λεπτό της αναμέτρησης, μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας ο Φάμπιο Καρβάλιο της Φούλαμ, με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Έλληνα τερματοφύλακα για το 0-1.

Οι Πορτογάλοι έλεγχαν τον ρυθμό του ματς, με τους Έλληνες διεθνείς να περιμένουν πίσω από την μπάλα. Τελικά στο 32′ μετά από μαρκάρισμα στην περιοχή πάνω στον Φάμπιο Σίλβα, ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε πέναλτι υπέρ των Ιβήρων. Ο Βιέιρα το εκτέλεσε και έκανε το 2-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι άνοιξε με τους παίκτες του Γιώργου Σίμου να κάνουν προσπάθεια να πιέσουν. Η καλύτερη στιγμή ήρθε στο 38′, όταν από την σέντρα του Ζαγαρίτη, ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά με τον Μπιάι να κάνει τεράστια επέμβαση και να κρατά το μηδέν στην άμυνά του.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Φάμπιο Σίλβα που αγωνίζεται στην Γουλβς στο 45′ με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Τζολάκη για το 3-0 πριν το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Τελικά οι Πορτογάλοι πέτυχαν και τέταρτο τέρμα στο 83′ με τον Αραούχο, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι η πρωτιά στον όμιλο που οδηγεί απευθείας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χάνεται για τις Ελπίδες, που όμως θα έχουν την ευκαιρία για πρόκριση μέσω της δεύτερης θέσης.

Ενδεκάδες:

Ελλάδα: Τζολάκης, Διαμαντής(83′ Αντζουλάς), Μιχελής, Χριστόπουλος, Λιάσος(46′ Χριστόπουλος), Ζαγαρίτης, Σουρλής(83′ Κουτσουπιάς), Τσιγγάρας, Κανελόπουλος(46′ Αθανασακόπουλος), Ιωαννίδης(73′ Σαρδέλης), Τζόλης

Πορτογαλία: Μπιάι, Κουαρέσμα, Ταβάρες(79′ Αλμέιδα), Πενέτρα, Ζοάο Μάριο(80′ Αραούχο), Ντάντας, Καρβάλιο(73′ Φόλχα), Μπερνάντο, Βιέιρα(60′ Σόουζα), Σίλβα, Ράμος(60′ Αραούχο)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News