COPA AFRICA: Εκπληκτικό τακουνάκι του Γκάρι Ροντρίγκες - Πρόκριση για Καμερούν και Μπουρκίνα Φάσο

Ο Γκάρι Ροντρίγκες του Πράσινου Ακρωτηρίου σκόραρε, αλλά η ομάδα του έμεινε στην ισοπαλία και τώρα μπορεί να προκριθεί μόνο ως μία από τις καλύτερες τρίτες ενώ Καμερούν και Μπουρκίνα Φάσο προκρίθηκαν στους «16».

Ο Γκάρι Ροντρίγκες του Πράσινου Ακρωτηρίου σκόραρε, αλλά η ομάδα του έμεινε στην ισοπαλία και τώρα μπορεί να προκριθεί μόνο ως μία από τις καλύτερες τρίτες ενώ Καμερούν και Μπουρκίνα Φάσο προκρίθηκαν στους «16».

Γκολάρα δίχως πρόκριση για τον Γκάρι Ροντρίγκες και το Πράσινο Ακρωτήριο

Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού μπήκε σαν αλλαγή στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους στην θέση του πρώην παίκτη του ΟΦΗΛισάντρο Σεμέδο και σκόραρε εφτά λεπτά μετά μ’ ένα τρομερό τακουνάκι ισοφάριζοντας σε 1-1 το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Το γκολ για το Καμερούν είχε πετύχει ο συνήθης ύποπτος Βενσάν Αμπουμπακάρ, ο οποίος έφτασε τα 5 γκολ σε 3 παιχνίδια.

Βασικός αγωνίστηκε για το Καμερούν ο μέσος των «ερυθρολεύκων» Πιέρ Κούντε, που αντικαταστάθηκε στο 62ο λεπτό από τον Λεά.

Αυτή η ισοπαλία βοήθησε το Καμερούν να περάσει πρώτο με 7 βαθμούς κρατώντας το Πράσινο Ακρωτήριο στην τρίτη θέση με 4 βαθμούς, το οποίο ελπίζει η συγκομιδή αυτή να του φτάσει, ώστε να προκριθεί ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των έξι ομίλων.

Ενδεκάδες:

Πράσινο Ακρωτήριο (πρ. Πέδρο Λεϊτάο Μπρίτο): Βοζίνια, Μπόργκες (82′ Σ.Φόρτες), Λόπες, Στοπίρα, Φόρτες, Ταβάρες, Αντράντε, Ρόκα Σάντος (78′ Φουρτάδο), Λ. Σεμέδο (46′ Γκ. Ροντρίγκες), Μοντέιρο (78′ Νενάς), Β. Σεμέδο (67′ Πάουλο)

Καμερούν (πρ. Τόνι Κονσεϊσάο): Ονάνα, Μουκουντί, Ενγκαντό, Φάι (87′ Εμπαιζό), Τολό, Ουμ Γκουέτ (87′ Τζ. Ονάνα), Κουντέ (62′ Λεά), Ανγκισά, Μουμί Ενγκαμαλό (70′ Τσούπο-Μοτίνγκ), Τοκό Εκαμπί (70′ Εντζιέ), Αμπουμπακάρ

Πρόκριση για την Μπουρκίνα Φάσο του Ουεντραογκό του ΠΑΟΚ

Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Μπουρκίνα Φάσο επίσης με 4 βαθμούς, που αρκέστηκε στην ισοπαλία απέναντι στην Αιθιοπία και στο γεγονός πως είχε κερδίσει ην ομάδα του Γκάρι Ροντρίγκες στο μεταξύ τους ματς για να είναι από πάνω σε περίπτωση ισοβαθμίας. Η ομάδα του Καμού Μαλό προηγήθηκε με το γκολ του Μπαγιαλά στο 24ο λεπτό με την Αιθιοπία να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 52′ με πέναλτι του Κεμπέντε

Ο Ισμαΐλα Ουεντραογκό του ΠΑΟΚ μπήκε ως αλλαγή στο 63ο λεπτό στην θέση του Σανγκαρέ.

Ενδεκάδες: 

Μπουρκίνα Φάσο (πρ. Καμού Μαλό): Ουεντραογκό, Νταγιό, Ταπσόμπα, Καμπορέ, Γιάγκο, Γκουίρα, Σανγκαρέ (63′ Ι. Ουεντραογκό), Τουρέ, Τραορέ, Μπαγιαλά (63′ Ουαταρά), Μπαντέ (76′ Σανογκό)

Αιθιοπία (πρ. Βουμπέτου Αμπάτε): Σάνκο, Ταμενέ, Μπαγιέ, Τούντζο, Γιουσέφ, Γιοχάνες, Εντασό (60′ Ταφεσέ), Χοτεσά (61′ Μελεγιό), Νασίρ, Νταγκνατσέου (75′ Γκεμπρεμίκαελ), Κεμπέντε

Βαθμολογία Α’ Ομίλου (3/3αγ.):

1. Καμερούν  7
2. Μπουρκίνα Φάσο  4
3. Πράσινο Ακρωτήριο  4
4. Αιθιοπία  1

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News