Άντριου Ρέντμεϊν: Ο μετανιωμένος Βενγκέρ για την απόρριψη της Άρσεναλ και η απόφαση να τα παρατήσει

O τερματοφύλακας της Αυστραλίας ήταν ο ήρωας του αγώνα κόντρα στο Περού, οδηγώντας την στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Mπήκε ως αλλαγή στο 120′ και έμελλε να ορίσει τη μοίρα της ομάδας του, αποκρούοντας το καθοριστικό πέναλτι. 

Ο Ρέντμεϊν με τα… χορευτικά του έγινε ο πρωταγωνιστής της πρόκρισης των «Καγκουρό» στον αγώνα που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι (5-4). Έτσι, η χώρα του θα δώσει το «παρών» στο Μουντιάλ για 5η διαδοχική φορά. 

 

Η απόρριψη της Άρσεναλ και η παραδοχή του Βενγκέρ  

Ωστόσο, η καριέρα του Άντριου Ρέντμεϊν έχει περάσει από σαράντα κύματα, με αποκορύφωμα το 2016, όταν ήταν ένα βήμα πριν αποφασίσει να αποσυρθεί, σε ηλικία 27 ετών. Ένας από τους λόγους ήταν και το… σαράκι που τον έτρωγε πάντα μετά την απόρριψη από την Άρσεναλ. 

Ο Ρέντμεϊν το 2005, σε ηλικία 16 ετών, είχε κληθεί για δοκιμαστικά από την Άρσεναλ, μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση σε ένα φιλικό αγώνα με το Ινστιτούτο Αθλητισμού της Νέας Νότιας Ουαλίας, της Αυστραλίας. 

Ο πιτσιρικάς από τη χώρα των καγκουρό ζούσε το απόλυτο όνειρο και μόνο που συνυπήρξε με το θρύλο Τιερί Ανρί, ενώ έπαιζε και πινγκ πονγκ με τον Σεσκ Φάμπρεγας. Ωστόσο, ο τυχερός ήταν 15χρονος τότε, Βόιτσεχ Σέζνι, αφού οι «κανονιέρηδες» προτίμησαν να αγοράσουν τον Πολωνό γκολκίπερ, που τότε ήταν μέλος των ακαδημιών της Λέγκια Βαρσοβίας. Ο νυν τερματοφύλακας της Γιουβέντους αγωνίστηκε μετέπειτα στην Άρσεναλ, όπου μετράει τις περισσότερες συμμετοχές στην καριέρα του, με 180 (συν 6 με την U-23). Παράλληλα, πανηγύρισε 2 FA Cup και 1 Super Cup Αγγλίας. Από την αγγλική ομάδα τον απέκτησαν οι «μπιανκονέρι» το 2017. 

Η μοίρα έφερε και πάλι την Άρσεναλ στο δρόμο του Ρέντμεϊν 12 χρόνια αργότερα, όταν οι Άγγλοι συμμετείχαν σε τουρνουά προετοιμασίας στην Αυστραλία και έπαιξαν κόντρα στην ομάδα του, την Σίδνεϊ FC. Τότε ήρθε μία μικρή δικαίωση για τον ίδιο, αφού ο Αρσέν Βενγκέρ παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος να τον αφήσουν να φύγει τότε, όταν ρωτήθηκε σχετικά μετά τον αγώνα. Ο Αλσατός τεχνικός, αν και δεν θυμόταν καν ότι είχε περάσει δοκιμαστικά στο Λονδίνο, δήλωσε ότι ο Ρέντμεϊν σίγουρα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού και ήταν λάθος να μην τον κρατήσουν. Ο ύψους 1.94μ. Αυστραλός τερματοφύλακας είχε ένα λόγο παραπάνω να δώσει ρεσιτάλ σε εκείνη την αναμέτρηση, όπου απέκρουσε μέχρι και πέναλτι του Ντάνι Γουέλμπεκ. 

 

Ένα βήμα πριν τα παρατήσει στα 27 του

Ο Ρέντμεϊν ένιωθε πάντα ότι ενώ δουλεύει σκληρά, δεν μπορούσε ποτέ να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. 

«Μάλλον δεν ήμουν αρκετά καλός για την πρώτη κατηγορία», έλεγε τη σεζόν 2016-17 όταν αγωνιζόταν για δεύτερη χρονιά στην Western Sydney. 

«Θεωρώ ότι είμαι ένας αθλητής που πάντα δουλεύω εξαιρετικά σκληρά, αλλά απλά δεν το απολάμβανα», είχε πει στο podcast του Fox Football το 2017. «Ήμουν σχεδόν έτοιμος να αποσυρθώ, έτοιμος να εγκαταλείψω το παιχνίδι. Επρόκειτο να δω τη διάρκεια του συμβολαίου μου στους Wanderers και μετά να συνεχίσω τις σπουδές μου και αυτό θα ήταν». 

Ωστόσο, η εμπιστοσύνη και το κίνητρο που απέκτησε από τον προπονητή τερματοφυλάκων, Τζον Κρόουλι, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν και το τηλεφώνημα από την Σίδνεϊ FC τον κράτησαν στο ποδόσφαιρο και τον Νοέμβριο θα βρεθεί στα γήπεδα του Κατάρ… Ο Ρέντμεϊν είναι 33 ετών και έχει συμβόλαιο έως το 2025. 

«Δεν είμαι ήρωας», είπε ο Ρεντμέιν μετά τον αγώνα. «Απλώς έπαιξα τον ρόλο μου όπως όλοι οι άλλοι απόψε. Oι συμπαίκτες μου στο γήπεδο έκαναν πολύ περισσότερα από αυτό».

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News