Andy Fletcher: Ποδόσφαιρο και Depeche Mode, ποια ομάδα έχει ύμνο τραγούδι τους

Το 1980 οι Vince Clarke, Andrew Fletcher, Martin Gore και David Gahan αποφάσισαν να δημιουργήσουν τους Depeche Mode. Επρόκειτο για μια electro/synth pop μπάντα που έγραψε ιστορία. Ο Άντι Φλέτσερ, πέθανε και το ποδόσφαιρο έχει κι αυτό λόγους να θρηνεί για τον χαμό του. Διότι τόσο ο ίδιος όσο και οι Depeche Mode γενικότερα, είχαν σχέση με τον ποδόσφαιρο που μάλλον τους αγάπησε και το αγάπησαν.

Για παράδειγμα το 1986 τους βρίσκει να παίζουν ποδόσφαιρο στη Στουτγάρδη με τις φανέλες της Εθνικής Γερμανίας.

 

Στο «Global Spirit Tour» που έκαναν πέρασαν από την Αργεντινή. Αυτό αρκούσε για τη Σαν Λορέντζο, η οποία αποφάσισε να τους ανακηρύξει διακεκριμένους συνεργάτες. Εκείνη την εποχή επισκέφθηκαν μεγάλα κλαμπ όπως η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν και η Τσέλσι, της οποίας οπαδός ήταν ο Φλέτσερ. «Είμαι αλήθεια οπαδός της Τσέλσι. Ο Martin Gore είναι οπαδός της Άρσεναλ, ενώ ο Dave Gahan είναι… λίγο οπαδός της Τσέλσι Chelsea. Ωστόσο, ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν μπορεί να βρεθεί σε πολλούς αγώνες. Είμαστε όλοι υπέροχοι, ακόμα κι αν είμαστε ποδοσφαιρόφιλοι», είχε πει ο Φλέτσερ σε συνέντευξή του στο Goal.

Τα τραγούδια των Depeche Mode έφτασαν στα χείλη των οπαδών. Στο Σέλτικ Παρκ, οι οπαδοί της Σέλτικ έχουν μετατρέψει τραγούδι τους σε πραγματικό ύμνο. Πρόκειται για το Just Can’t Get Enough.

 

«Μας τιμά που οι οπαδοί της Σέλτικ τραγουδούν τα τραγούδια μας και συγκινούνται από αυτά. Το καλύτερο είναι ότι ξέρουν όλους τους στίχους», είχε πει ο Fletcher.

Η ίδια μελωδία ακουγόταν και από τους οπαδούς της Λίβερπουλ την εποχή του Λουίς Σουάρες. Είχαν απλά προσαρμόσει τους στίχους. Ήταν το «Just can’t stop Suarez».

Με πληροφορίες από το sport-journal.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News