Άλκμααρ - Άγιαξ: Φρένο στον τίτλο με αποθέωση Παυλίδη και παράπονα Χατζηδιάκου

Oι δυο Έλληνες, Βαγγέλης Παυλίδης και Παντελής Χατζηδιάκος είχαν εκ διαμέτρου σημαντική συμβολή στη διαμόρφωση του 2-2 της Άλκμααρ με τον Άγιαξ στην 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ολλανδίας.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Άγιαξ δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τον τίτλο δυο αγωνιστικές πριν από το φινάλε και το πρωτάθλημα θα αποκτήσει νέο ενδιαφέρον εφόσον η Αϊντχόφεν νικήσει αργότερα στο «Ντε Κάιπ» την Φέγενορντ.

Ο Άγιαξ προηγήθηκε στο 42΄με γκολ του Μπρομπέι. Ένα γκολ για το οποίο διαμαρτυρήθηκε ο Χατζηδιάκος ισχυριζόμενος ότι ο παίκτης του Άγιαξ τον έσπρωξε από πίσω τη στιγμή που πηδούσε για να πάρει την κεφαλιά.

«Υπήρχαν αρκετές κάμερες στο γήπεδο. Μόλις το παρακολούθησα ξανά και φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει τα δύο χέρια πίσω από την πλάτη μου» δήλωσε ο Χατζηδιάκος για τη φάση.

Το γκολ ωστόσο μέτρησε και ήρθε 20 λεπτά αργότερα ο Παυλίδης για να πάρει το … ελληνικό αίμα πίσω, σκοράροντας με κεφαλιά για το 1-1. Αυτό ήταν το 14ο φετινό του γκολ (έχει και πέντε ασίστ) σε 31 αγώνες πρωταθλήματος

Μάλιστα η Άλκμααρ κατάφερε να προηγηθεί με τον Εβγέν στο 75΄, αλλά τέσσερα λεπτά πριν το 90΄ ο Αλβαρεζ «έσωσε την παρτίδα» για τον Άγιαξ. 

Δείτε το γκολ του Παυλίδη

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News