ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-2: Ο καλλιτέχνης Κούρτιτς «ζωγράφισε» επική πρόκριση!

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Με επική ανατροπή στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΟΚ πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου αφήνοντας την ΑΕΚ στα κρύα του λουτρού

Τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου κατέκτησε ο ΠΑΟΚ μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ.

Αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, δεχόμενος γκολ στο 89’ από τον Σιμόες, ο ΠΑΟΚ έδειξε τρομερά αποθέματα και εκμεταλλεύθηκε την ανικανότητα της ΑΕΚ να διαχειριστεί προβάδισμα ακόμα και στις καθυστερήσεις του ματς. Με δύο γκολάρες από Κούρτιτς και Μίτριτσα, ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρόκριση και άφησε την ΑΕΚ εκτός από κάθε στόχο.

Ο Γιαννίκης έδειξε στο ξεκίνημα του ματς πρόθεση να βάλει στο γήπεδο, ότι καλύτερο διέθετε. Ετσι, ξεκίνησε με τον Αμραμπατ βασικό, σε ρόλο στον άξονα της επίθεσης, με τους Λιβάι και Τσούμπερ στα φτερά πίσω από τον Αραούχο. Στο έτερο δίλημμα που υπήρχε τις τελευταίες ημέρες στην ΑΕΚ, ο τεχνικός της επέλεξε τον Ρότα αντί του Μισελέν για το δεξί άκρο της άμυνας. Την ίδια στιγμή, ο Λουτσέσκου επανέφερε τον Μπίσεσβαρ και προσπάθησε πολύ να παίξει μαζί του από την αριστερή πλευρά.

Ο ΠΑΟΚ την μπάλα, η ΑΕΚ τις κόντρες

Η εικόνα του ματς από το ξεκίνημα ήταν ξεκάθαρη. Η ΑΕΚ προσέφερε μπάλα και χώρο στον ΠΑΟΚ, τον καλούσε να κάνει εκείνος παιχνίδι και έψαχνε με στοχευμένη πίεση τα κλεψίματα στη μεσαία γραμμή για να εκδηλώσει γρήγορες αντεπιθέσεις. Σημαίνοντα ρόλο σε αυτό είχε ο Αμραμπατ που έβγαινε συνεχώς σε ρόλο κρυφού φορ και έπαιζε στο όριο, προσπαθώντας να βρει ανοχύρωτη την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, από την ΑΕΚ έλειπε η σωστή τελική πάσα και σε αρκετές περιπτώσεις ο Μαροκινός έβγαινε εκτεθειμένος.

Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ έπαιζε μονόπαντα από τα αριστερά με τον Ζίβκοβιτς να είναι εντελώς εκτός αγώνα. Ο Μπίσεσβαρ (με παράδοση καλών αγώνων κόντρα στην ΑΕΚ) έπαιρνε πρωτοβουλίες, αλλά ξεκινούσε από αρκετά πίσω και έτσι δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε μια επικίνδυνη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο, με την ΑΕΚ να δείχνει πιο απειλητική, αλλά δίχως και αυτή να έχει την καθαρή φάση, πέραν του γκολ του Μήτογλου που ακυρώθηκε οριακά ως οφσάιντ.

Κινήσεις από Λουτσέσκου

Οσο περνούσε ο χρόνος, η ένταση και το άγχος κυρίευαν τις κινήσεις των παικτών και των δύο ομάδων με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαδοχικά λάθη και ελάχιστος καθαρός χρόνος παιχνιδιού, με ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης. Η ΑΕΚ είχε ξανά τον πρώτο λόγο, έφτασε σε ακόμα ένα γκολ με τον Μήτογλου που ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ, καθώς ήταν εκτεθειμένος ο Αραούχο στο ξεκίνημα της φάσης και δεν μπόρεσε να πάρει προβάδισμα.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη τελική του στο 63’ και ήταν η στιγμή που ο Λουτσέσκου αποφάσισε να παρέμβει στο παιχνίδι. Εριξε στο ματς Σάστρε και Μιτρίτσα, έφερε τον Μπίσεσβαρ στον άξονα και οπισθοχώρησε κάποια μέτρα τον Αουγκούστο. Οι «ασπρόμαυροι» ισορρόπησαν αρκετά το παιχνίδι και είχαν τη μεγάλη στιγμή τους σε εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς, αλλά η ΑΕΚ σώθηκε από τα εκπληκτικά αντανακλαστικά του Τσιντώτα που απέκρουσε αλλάζοντας κατεύθυνση στον αέρα.

Η κατάρρευση της ΑΕΚ

Ηταν φανερό πάντως, πως ο ΠΑΟΚ ζητούσε πλέον με πολύ μεγαλύτερη θέρμη το γκολ. Ανέβασε τις γραμμές του και στο τελευταίο 10λεπτο, έριξε στο ματς και τον Βιεϊρίνια για να παίξει σε ρόλο εξτρέμ. Ωστόσο, πριν καν προλάβει να μπει ο Πορτογάλος στο γήπεδο η ΑΕΚ σκόραρε σε κόντρα επίθεση. Ο Σιμάνσκι εκτέλεσε γρήγορα φάουλ, ο Λιβάι τράβηξε πάνω του τρεις αντιπάλους και σέρβιρε την μπάλα στον επερχόμενο Σιμόες, που με μονοκόμματο σουτ έκανε το 1-0.

Το ματς μπήκε στην εξάλεπτη καθυστέρηση και ο Γιαννίκης προσπάθησε να οχυρώσει την άμυνα του. Εριξε στο ματς τον Λε Ταλέκ και γύρισε το σύστημα σε 4-3-3, για να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη πίεση του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, η ΑΕΚ κατέρρευσε στο πρώτο χτύπημα του ανέμου. Με τον Λε Ταλέκ αρνητικό πρωταγωνιστή και στις δύο περιπτώσεις, ο ΠΑΟΚ σκόραρε με Κούρτιτς και Μιτρίτσα και έφυγε με τη νίκη και την πρόκριση από το ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα (90’ Μισελέν), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι, Γκαρσία, Αμραμπατ (90’+ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ, Αραούχο (90’ Λε Ταλέκ)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (63’ Σάστρε), Ινγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (90’+ Μουργκ), Τσιγγάρας (64’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς (82’ Βιεϊρίνια), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Ακπομ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News