Super League 2: Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της χρονιάς, MVP ο Πασάς, μοναδικές στιγμές στη Βέροια

Μια ιδιαίτερα όμορφη εκδήλωση, από αυτές που σπανίζουν – δυστυχώς – στα ελληνικά ποδοσφαιρικά γήπεδα, έλαβε χώρα στο γήπεδο της Βέροιας λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του πρώτου τελικού ανόδου ανάμεσα στην τοπική ομάδα και το Λεβαδειακό.

Με πρωτοβουλία της διοργανώτριας αρχής, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν οι αρχηγοί και οι προπονητές των 34 ομάδων που έλαβαν μέρος στον φετινό μαραθώνιο του πρωταθλήματος.

Οι 68 προπονητές και αθλητές κλήθηκαν να ψηφίσουν τον MVP του πρωταθλήματος, τον κορυφαίο προπονητή, τον καλύτερο τερματοφύλακα και τον καλύτερο διαιτητή της σεζόν, και οι νικητές βραβεύτηκαν πριν τη σέντρα του πρώτου τελικού σε μια ιδιαίτερα όμορφη εκδήλωση που παρουσίασε η Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Super League 2, Κωνσταντίνα Μαργαρίτη.

Μοναδικές στιγμές fair play, ο Γιάννης Πασάς βραβεύτηκε από τους αρχηγούς του Λεβαδειακού

Πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος αναδείχτηκε ο Γιάννης Πασάς της Βέροιας, ο οποίος κατέκτησε και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ και γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους της «βασίλισσας του Βορρά». Σε μια υπέροχη στιγμή που αποτέλεσε σπάνια αποθέωση του Fair Play, ο Γιάννης Πασάς παρέλαβε το βραβείο του από τα χέρια του εκ των αρηγών  του Λεβαδειακού και μεγάλου αντιπάλου στους τελικούς ανόδου, Παναγιώτη Λιάγκα. 

Την αποθέωση γνώρισε και ο προπονητής της Βέροιας, Παύλος Δερμιτζάκης ο οποίος αναδείχτηκε κορυφαίος τεχνικός της χρονιάς, κερδίζοντας στο νήμα τον Γιάννη Ταουσιάνη του Λεβαδειακού και τον Λεωνίδα Βόκολο της Καλλιθέας. 

Καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος ψηφίστηκε ο Δημήτρης Ταϊρης της Καλαμάτας, ο οποίος αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους που η «Μαύρη Θύελλα» εμφανίστηκε τόσο ανταγωνιστική κατά τη διάρκεια της σεζόν και επικράτησε για μία ψήφο του επίσης εξαιρετικού Κώστα Θεοδωρόπουλου της ΑΕΛ.  

Την τιμητική της είχε και η Ελένη Αντωνίου η οποία ψηφίστηκε από αρχηγούς και προπονητής ως κορυφαία διαιτητής της χρονιάς, αποδεικνύοντας ότι οι γυναίκες αρχίζουν να αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή στο χώρο, κερδίζοντας ολοένα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, κυρίως από τους παίκτες των ομάδων.

Η όλη εκδήλωση συμπεριλαμβάνεται σε μια σειρά από εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, και ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που έβλεπαν όλοι: Ότι ένα πρωτάθλημα που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν άκρως υποβαθμισμένο αργά και με σταδιακά βήματα παλεύει να αποκτήσει τη χαμένη αίγλη των δεκαετιών του ’80 και του ’90.

Η εκδήλωση «σκοράρουμε φως» που είχε αφιερωθεί στα ιδρύματα Φλόγα, Λάμψη, Ηλιαχτίδα, το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των φιλάθλων για τα προγράμματα του Οράματος Ελπίδας για τους δωρητές μυελού των οστών, το ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε ως αντίδραση στην αύξηση των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα, οι εκδηλώσεις μνήμης στο πρόσωπο του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, η μεταφορά οικίσκων στους σεισμοπαθείς του Ηρακλείου Κρήτης, όλα τα παραπάνω αποτελούν κομμάτια ενός ιδιαίτερα σημαντικού παζλ αναβάθμισης της κατηγορίας που αξίζουν, αν μη τι άλλο, πολλών συγχαρητηρίων.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News