Super League 2: Αυτοί είναι οι δύο όμιλοι της επόμενης σεζόν με… πολύ βαριά ονόματα!

Οι… βαριές φανέλες με μεγάλη ιστορία και κληρονομιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πολλαπλασιάζονται στο πρωτάθλημα της Super League 2 για την επόμενη σεζόν.

Με μοναδική εκκρεμότητα, πλέον, τον ηττημένο του μπαράζ ανόδου ανάμεσα σε Λαμία και Βέροια που θα ολοκληρώσει το παζλ του βόρειου ομίλου, η δεύτερη κατηγορία θα υποδεχτεί τη νέα χρονιά πέντε ομάδες που ξυπνούν μνήμες του ένδοξου παρελθόντος των δεκαετιών του ’80 και του ’90.

Ο Απόλλων Σμύρνης, με τα 132 χρόνια ιστορίας στο χώρο του αθλητισμού είναι η ομάδα που υποβιβάστηκε από τη Super League.

Η μεγάλη Παναχαϊκή, το καμάρι της Πάτρας, επιστρέφει στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Ο Αγροτικός Αστέρας, γυρίζει στο κάδρο της Β’ κατηγορίας μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, φιλοδοξώντας να αναβιώσει τις στιγμές που ζούσε στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν σχεδόν κάθε χρόνο διεκδικούσε με αξιώσεις την άνοδό του στα μεγάλα σαλόνια.

Η δεύτερη κατηγορία της χώρας, όμως, υποδέχεται και μια ομάδα που χρειάστηκε 32 ολόκληρα χρόνια για να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τελευταία φορά που αγωνίστηκε ο Μακεδονικός στη Β’ Εθνική ήταν τη σεζόν 1990-91 κι ενώ τη δεκαετία του ’80 η παρέα του Γιώργου Καραμίχαλου είχε βρεθεί ακόμη και στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία.

Και, βέβαια, υπάρχει και η θρυλική Προοδευτική, η οποία επιστρέφει στη δεύτερη κατηγορία για πρώτη φορά μετά το 2006, κι ενώ είχε φτάσει στο σημείο να βολοδέρνει ακόμη και στις τοπικές κατηγορίες της ΕΠΣ Πειραιά.

Πως διαμορφώνονται οι δύο όμιλοι, πού θα αγωνίζονται οι β’ ομάδες

Με την ολοκλήρωση των μπαράζ της Γ’ Εθνικής – και με δεδομένο ότι η ηττημένη του μπαράζ Λαμίας – Βέροιας θα τοποθετηθεί στον Βόρειο Όμιλο (1ο όμιλο όπως ονομάζεται τυπικά) – έχει ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση του επόμενου πρωταθλήματος με τη σύνθεση των δύο ομίλων να διαμορφώνεται ως εξής:

1ος (Βόρειος) Όμιλος: Βέροια ή Λαμία, ΑΕΛ, Ξάνθη, Νίκη Βόλου, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ηρακλής, Αλμωπός Αριδαίας, Απόλλων Πόντου, Απόλλων Λάρισας, Θεσπρωτός, Πανσερραϊκός, Μακεδονικός, Αγροτικός Αστέρας, ΠΑΟΚ Β’, Παναθηναϊκός Β’.

2ος (Νότιος) Όμιλος: Απόλλων Σμύρνης, Καλλιθέα, Καλαμάτα, Χανιά, Κηφισιά, Επισκοπή, Αιγάλεω, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, ΟΦ Ιεράπετρας, Διαγόρας Ρόδου, Παναχαϊκή, Προοδευτική, Ολυμπιακός Β’, ΑΕΚ Β’.

  • Βάσει της συμφωνίας συμμετοχής των Β’ ομάδων στη δεύτερη κατηγορία, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα τοποθετηθούν μέσα στην τρέχουσα τριετία από μία σεζόν στο βόρειο όμιλο. Πέρσι το ξεκίνημα έκαναν οι «ερυθρόλευκοι», φέτος είναι η σειρά των «πράσινων», του χρόνου θα ακολουθήσει η «Ένωση».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News