Ηρακλής: Ο «μεσσίας» Ρέμος που έγινε ο μόνος «μαλ... της ιστορίας»

Ηρακλής: Ο «μεσσίας» Ρέμος που έγινε ο μόνος «μαλ… της ιστορίας» σε μια διαδρομή στην ηγεσία του «Γηραιού» που τον οδήγησε από την αποθέωση στη σύλληψη

Η 8η Μαΐου είναι μια σημαδιακή ημερομηνία για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή. Το 2008, ο Αντώνης Ρέμος, έγινε μεγαλομέτοχος των «κυανόλευκων», λίγες ημέρες μετά από μια περιπετειώδη παραμονή στην κατηγορία.

Μπορεί αυτή να έχει ξεχαστεί, θα θεωρηθεί ως μια τυπική διαδικασία, όμως είναι μια ημερομηνία που αποδείχθηκε πως σημάδεψε τόσο την ΠΑΕ όσο και τον άνθρωπο που έβαλε την υπογραφή του στη δεξιά πλευρά των σελίδων. Ο λόγος για τον Αντώνη Ρέμο, στα χέρια του οποίου πέρασαν οι μετοχές της ΠΑΕ Ηρακλής.

Ο Αντώνης Ρέμος γίνεται μεγαλομέτοχος του Ηρακλή

«Από σήμερα, Πέμπτη 08/05/2008, η σελίδα γύρισε και τυπικά στα πράγματα του ποδοσφαιρικού ΗΡΑΚΛΗ. Όπως είχε υποσχεθεί και προγραμματίσει η παρούσα Διοίκηση, οι μετοχές, τις οποίες κατείχε ο κ. Γιώργος Σπανουδάκης, περιήλθαν στην κατοχή του Προέδρου της ΠΑΕ, κ. Αντώνη Ρέμου. Η σελίδα γύρισε και η Διοίκηση προσδοκά την ουσιαστική συμβολή και συμπαράσταση όλων των Ηρακλειδέων στη νέα εποχή, που ανατέλλει στα εκατοντάχρονα του Μεγάλου Συλλόγου μας. ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ». Αυτά έγραφε η ανακοίνωση, με μια υπογραφή που «άργησε» 10 μήνες. Ο Αντώνης Ρέμος «μπήκε» στα κοινά του Ηρακλή τον Ιούνιο του 2007. Τότε, μετά από μια σειρά διαπραγματεύσεων αλλά και «προσωπική παρέμβαση του Βαγγέλη Μυτιληναίου» όπως καταγράφουν τα τότε ρεπορτάζ, ο Γιώργος Σπανουδάκης παρέδωσε τις μετοχές στον ερασιτέχνη Ηρακλή, με τον Αντώνη Ρέμο να είναι μέλος της διοίκησης πρωτοδικείου που συστήθηκε λίγες ημέρες μετά.

Ούρκο Πάρντο και Πίτου Γκαρσία έφεραν την παραμονή

Ο Ηρακλής προερχόταν από μια «θριλερική, χιτσκοκική, γκρανγκινιολική» παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Πήρε ένα βαθμό από την 18η ως και την 26η αγωνιστική και έκανε τρεις νίκες και μια ισοπαλία στις τέσσερις τελευταίες. Τα κουκιά, μετρημένα. Ελεύθεροι και δανεικοί. Οι Ούρκο Πάρντο και Πίτου Γκαρσία ήταν μέσα σε αυτούς που αποκτήθηκαν εκείνο το καλοκαίρι, μας συστήθηκαν και τους θυμόμαστε ακόμα. Το πρωτάθλημα τελείωσε στις 20 Απριλίου 2008 και η μεταβίβαση των μετοχών στον Αντώνη Ρέμο ήταν η πρώτη κίνηση της νέας σεζόν.

Νέο ξεκίνημα με Κωνσταντίνου, Κονέ, Επστάιν και Ντιέ

Το καλοκαίρι του 2008, επέστρεψε στον Ηρακλή ο Μιχάλης Κωσνατντίνου, στα 30 του, ως ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Μέσα σε όλους όσους ακολούθησαν μεταγραφικά ήταν ο Ντένις Επστάιν ,τον οποίο ο αστικός μύθος λέει πως ένα διήμερο στην Χαλκιδική ήταν αρκετό για να του πει η γυναίκα του «δεν γυρίζουμε Γερμανία», ο Σερζ Ντιέ και ο Παναγιώτης Κονέ, ως ελεύθερος από την ΑΕΚ.

Ως μεγαλομέτοχος ο Ρέμος ξεκίνησε με 0-5-3

Η σεζόν 2008-09 ξεκίνησε με τον Ηρακλή να περιμένει μέχρι την 9η αγωνιστική για να πανηγυρίσει νίκη, καθώς μέχρι τότε, είχε μετρήσει πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες. Η «μουρμούρα» για το γεγονός πως ο Ηρακλής προερχόταν από σεζόν που σώθηκε στο παρά ένα και η νέα σεζόν είχε ξεκινήσει με τις ίδιες τάσεις, λίγες μέρες μετά την πρώτη νίκη, ο Αντώνης Ρέμος δήλωνε: « Αν κάποιοι θεωρούν ότι η χρονιά ήταν αποτυχημένη επειδή απλά ο Ηρακλής σώθηκε,εγώ ανταπαντώ ότι ο Ηρακλής φέτος πήρε πέντε πρωταθλήματα.Το πρώτο είναι ότι κάναμε ομάδα, το δεύτερο ότι πήραμε μέρος στο πρωτάθλημα, το τρίτο ότι πετύχαμε την παραμονή,το τέταρτο είναι η οικονομική εξυγίανση και το πέμπτο ότι πήραμε τις μετοχές». Το φινάλε της σεζόν βρήκε τον Ηρακλή να παραμένει στην κατηγορία με λιγότερο άγχος από ότι την προηγούμενη χρονιά.

Πήρε τα δυο… πουλέν του στον Ηρακλή

Το καλοκαίρι του 2009 ήταν το τελευταίο του Αντώνη Ρέμου, με τον τραγουδιστή να φέρνει στην ομάδα δυο πουλέν του. Ο ένας ήταν ο Μάουρο Μιλάνο, που αγωνιζόταν στον Αστέρα Τρίπολης. «Αυτόν εδώ, τον γουστάρω σαν παίκτη από την πρώτη φορά που τον είδα» έλεγε στο περιθώριο της παρουσίασης των μεταγραφών. Ο άλλος ήταν ο Στέλιος Ηλιάδης, ο οποίος είχε περιγραψει σε συνέντευξη τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε στον Ηρακλή. «Στον Ηρακλή βρέθηκα και από σπόντα, διότι υπήρχε μέσα στη προηγούμενη σεζόν τραυματισμός παίκτη που έπαιζε στη θέση μου. Έπαιξε ρόλο και η φιλία μου με τον Αντώνη Ρέμο. Τον Αντώνη τον είχα γνωρίσει σε συναυλία που είχε κάνει σε μπιτς μπαρ ενός φίλου. Εκείνη την εποχή, είχαμε και πολλούς κοινούς γνωστούς και έτσι είχε γίνει το “πάντρεμα”. Η σχέση που υπήρχε, έγινε ακόμα πιο στενή, από τη στιγμή που πήγα στον Ηρακλή, και μετά τα τσουγκρίσαμε, λόγω του χρέους».

«Τελικά, εγώ ήμουν ο μόνος μαλ…»

Ο πήχης είχε πλέον μπει σε άλλα ύψη και στον Ηρακλή έκαναν όνειρα Ευρωπαϊκής εξόδου. Αυτή δεν ήρθε, οι οπαδοί άρχισαν τα πυρά εναντίον του Ρέμου και στις 22 Απριλίου 2010, ο τελευταίος ανακοίνωσε την παράδοση των μετοχών στον ερασιτέχνη Ηρακλή. Δυο χρόνια αργότερα, σε συνέντευξή του, ο Ρέμος είπε: «Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη και τα λάθη μου τα πλήρωσα μέχρι τελευταίο ευρώ. Νοιώθω και ξέρω και αυτοί που πραγματικά Ηρακλειδής ξέρουν ποιος είναι ο Αντώνης Ρέμος και τι έχει κάνει για τον Ηρακλή. Και πως έβαλε τα στήθια του μπροστά στη χειρότερη στιγμή του Ηρακλή, το 2007 το καλοκαίρι, που υπήρχαν μόνο καμένα γραφεία 18 εκατ. ευρώ χρέη, που εμάς στην αρχή μας έλεγαν πως ήταν 7-8 εκατ. και τελικά ήταν πάνω από 18 εκατ. στο δημόσιο συν 30 προσφυγές από ποδοσφαιριστές. Αναλάβαμε μια ομάδα με έξι-επτά επαγγελματικά και έπρεπε μέσα σε ενάμιση μήνα να αποπληρώσουμε, να ρυθμίσουμε με τη ρύθμιση Ορφανού που την είχε βγάλει τότε για τον ΠΑΟΚ και δεν την υπέγραψε ο Ζαγοράκης και μου έλεγε άσε μη την υπογράφεις, ξέρω εγώ και είχε δίκιο τελικά. Εγώ ήμουν ο μαλ… που την υπέγραψα και πήρα όλο το βάρος επάνω μου».

Έφτασε να συλληφθεί για χρέη του Ηρακλή στο δημόσιο

Τον Ιούνιο του 2014, ο Αντώνης Ρέμος είχε συλληφθεί για χρέη της ΠΑΕ Ηρακλής προς το δημόσιο, τα οποία ξεπερνούσαν τα δυο εκ. Ευρώ. Για μια σειρά ετών ο Ρέμος πλήρωνε χρέη του Ηρακλή. Κάποια από αυτά τα είχε επωμιστεί όταν πήρε τις μετοχές το 2008, κάποια δημιουργήθηκαν στο διάστημα που ήταν εκείνος μεγαλομέτοχος, ενώ με την επιστροφή των μετοχών στον ερασιτέχνη, το βάρος δεν είχε φύγει από πάνω του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News