Super League: «Σκοτωμός» ΑΕΚ, Άρη, Παναθηναϊκού, εκεί θα κριθούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Τρεις ομάδες, τρία διαβατήρια που περιμένουν σφραγίδα, δύο «μεγάλοι» του ποδοσφαίρου που θα τα καταφέρουν και ένας που θα περάσει ένα ολόκληρο καλοκαίρι βυθισμένος στην εσωστρέφεια.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου των play offs ΑΕΚ, Άρης και Παναθηναϊκός μπαίνουν στην τελική ευθεία της σεζόν σε απόσταση… χιλιοστού και ετοιμάζονται για το σπριντ που θα κρίνει ολόκληρη τη χρονιά τους.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της διαδρομής (και με μοναδική εκκρεμότητα το εξ αναβολής παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού που, όμως, δεν επηρεάζει διόλου τους τρεις μνηστήρες της εξόδου στο Conference League) η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS ΤΗΣ SUPERLEAGUE
ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΙ
1. Ολυμπιακός 30 70
2. ΠΑΟΚ 30 59
3. Άρης 31 53
4. Παναθηναϊκός 31 51
5. ΑΕΚ 31 51
6. ΠΑΣ Γιάννινα 31 43

Απομένουν πέντε αγωνιστικές, όλοι θα παίξουν με όλους ακόμη μια φορά, ωστόσο υπάρχουν κάποια παιχνίδια – κλειδιά του προγράμματος που αξίζει να επισημάνουμε.

SUPERLEAGUE PLAYOFFS: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
6η αγωνιστική Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα / ΠΑΟΚ – ΑΕΚ / Παναθηναϊκός – Άρης
7η αγωνιστική ΑΕΚ – Παναθηναϊκός / Άρης – Ολυμπιακός / ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ
8η αγωνιστική ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα / Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός / ΠΑΟΚ – Άρης
9η αγωνιστική Άρης – ΑΕΚ / Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ / Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα
10η αγωνιστική ΑΕΚ – Ολυμπιακός / ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός / ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης

Ο γρίφος του πρωταθλητή Ολυμπιακού

Θα περίμενε κανείς ότι ο βέβαιος πρωταθλητής Ολυμπιακός θα είχε ήδη κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο. Η εξαιρετικά μέτρια, όμως, απόδοση των «ερυθρόλευκων» τους έχει οδηγήσει σε διαδοχικές απώλειες βαθμών και πλέον χρειάζονται νίκες στα εναπομείναντα έξι παιχνίδια τους, όχι μόνο για να σφραγίσουν τη στέψη τους, αλλά κυρίως για να βάλουν φρένο στη δικαιολογημένη μουρμούρα του κόσμου, που ολοένα και αυξάνεται.

Έχει, λοιπόν, μεγάλη σημασία να δούμε τη σειρά των αγώνων του Ολυμπιακού, γιατί όσο οι Πειραιώτες δεν είναι μαθηματικά πρωταθλητές, τόσο θα καίγονται περισσότερο για βαθμούς.
Θεωρητικά, λοιπόν, μπορεί να αποδειχτεί σημαντική λεπτομέρεια στην εξίσωση της ευρωπαϊκής εξόδου, το γεγονός ότι η ΑΕΚ υποδέχεται τελευταία αγωνιστική τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, σε αγώνα που δεδομένα οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι ήδη πρωταθλητές.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
6η αγωνιστική Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα
7η αγωνιστική Άρης – Ολυμπιακός
8η αγωνιστική Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
9η αγωνιστική Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
10η αγωνιστική ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Η ΑΕΚ ένα εντός έδρας παιχνίδι περισσότερο

Από τους τρεις διεκδικητές των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, μόνο η ΑΕΚ έχει να δώσει τρία παιχνίδια εντός έδρας (ανεξαρτήτως αν αυτό είναι καλό ή κακό για την «Ένωση» που μόνο φερέγγυα δεν αποδεικνύεται στο Ολυμπιακό Στάδιο). Παναθηναϊκός και Άρης έχουν να δώσουν ακόμη μόλις δύο παιχνίδια σε «Απόστολος Νικολαΐδης» και «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΕΚ, ΑΡΗ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΕΚ ΑΡΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
    Άρης
Παναθηναϊκός Ολυμπιακός  
ΠΑΣ Γιάννινα    
  ΑΕΚ ΠΑΣ Γιάννινα
10η Ολυμπιακός    

Οι έδρες που διεξάγονται τα ντέρμπι… έξι βαθμών

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ιδιαίτερη σημασία αποκτούν τα ντέρμπι που θα δώσουν μεταξύ τους οι τρεις μνηστήρες και φυσικά οι έδρες που θα διεξαχθούν. Εδώ υπάρχει απόλυτη ισορροπία, καθώς καθένας θα κληθεί να δώσει ένα εντός και ένα εκτός έδρας παιχνίδι με τους άμεσους ανταγωνιστές του.

ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΝΗΣΤΗΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
6η αγωνιστική Παναθηναϊκός – Άρης
7η αγωνιστική ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
9η αγωνιστική Άρης – ΑΕΚ

Το δίπορτο του Παναθηναϊκού

Το πιο σημαντικό στοιχείο στην προσπάθεια επίλυσης της εξίσωσης. Ο Παναθηναϊκός είναι ο μόνος από τους τρεις διεκδικητές που έχει ανοιχτό το… δίπορτο του Κυπέλλου. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μάλιστα, οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι η μία από τις δύο αντιπάλους στη σέντρα του ΟΑΚΑ, το βράδυ της 21ης Μαΐου στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Άρα, ότι κι αν συμβεί στα playoffs, θα έχουν μπροστά τους μια δεύτερη ευκαιρία 90 ή 120 λεπτών να εξασφαλίσουν την επιστροφή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ακόμη κι αν έχουν τερματίσει πέμπτοι στο πρωτάθλημα.

Η δυναμική των τριών στον πρώτο γύρο των playoffs

Για να αντιληφθούμε καλύτερα και το μομέντουμ με το οποίο θα μπουν στην τελική μάχη οι τρεις διεκδικητές αξίζει να δούμε και τη βαθμολογία του πρώτου γύρου των playoffs. Πόσους βαθμούς έχουν συγκεντρώσει, δηλαδή οι ομάδες μόνο σ’ αυτό το μίνι πρωτάθλημα χωρίς να υπολογίζονται οι βαθμοί που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια. 

Η ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS
ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΙ
1. Παναθηναϊκός 5 9
2. Άρης  5 8
3. ΠΑΟΚ 4 6
4. Ολυμπιακός 4 5
5. ΑΕΚ 5 5
6. ΠΑΣ Γιάννινα 5 3

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News