Super League Playoffs: Άρης και ΠΑΣ βάζουν... φωτιά στον τελικό του Κυπέλλου!

Super League Playoffs: Άρης και ΠΑΣ βάζουν… φωτιά στον τελικό του Κυπέλλου! – Το μεγάλο πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού έναντι της ΑΕΚ

Αν και στα φετινά playoffs της Super League, ποτέ μη λες ποτέ, το «διπλό» του Άρη στο ΟΑΚΑ έφερε νέα δεδομένα και έβαλε στη συζήτηση ακόμη πιο έντονα το Κύπελλο Ελλάδας όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. 

Λίγες εβδομάδες πριν, όταν ο Άρης δεν είχε πάρει ακόμα το -6 πίσω και ο ΠΑΣ έμπαινε δε έμπαινε στα playoffs, πολλοί έβλεπαν την τετράδα της Ευρώπης να έχει «κλειδώσει» από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Έλα όμως, που με τις εγχώριες και διεθνείς δικαστικές αποφάσεις, το δυναμικό finish του Άρη στην κανονική διάρκεια της Super League και την συνεπακόλουθη παρουσία του στα playoffs, τη σκληράδα που βγάζει ο ΠΑΣ στο γήπεδο (με αποτέλεσμα να κόβει σωρηδόν βαθμούς από τους επίδοξους Ευρωπαίους) και τη συνεχιζόμενη αγωνιστική καθίζηση της ΑΕΚ, όλα δείχνουν ότι πάμε για μετωπική Παναθηναϊκού – ΑΕΚ με φόντο την τέταρτη θέση που οδηγεί για το Conference League.

Εννοείται ότι ο Άρης δεν είναι καθόλου βέβαιο, ότι θα προσπεράσει ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αλλά αυτή τη στιγμή έχει και το momentum και το βαθμολογικό αβαντάζ. Διαθέτει, επιπλέον έναν προπονητή που έχει εμπνεύει τους παίκτες και έχει ανανεώσει τον αέρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». 

Η διπλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού 

Και κάπου εδώ μπαίνει στη μέση ο παράγων «Κύπελλο». Ο ΠΑΟΚ έφραξε αυτή τη δίοδο στην ΑΕΚ, αλλά για τον Παναθηναϊκό ο δρόμος παραμένει ορθάνοιχτος. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν στα ημιτελικά τη Λαμία που «καίγεται» να σώσει την κατηγορία και δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλά ενέργεια στο θεσμό.

Τα πρώτα ματς Κυπέλλου έρχονται στις 20 και 21 Απριλίου, δηλαδή αμέσως μετά την 5η αγωνιστική των playoffs και 4η των playouts. Αν ο Παναθηναϊκός επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και περάσει στον τελικό, θα ορίζει ο ίδιος τη μοίρα του και θα απέχει 90 ή 120 για να επιστρέψει ύστερα από πέντε χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις παίζοντας μια χρονιά σε ένα ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό ή στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ ουραγός των playoffs

Το Τριφύλλι εξακολουθεί να μην κερδίζει εκτός έδρας, καθώς έχει κολλήσει στις τέσσερις νίκες της κανονικής περιόδου, αλλά τουλάχιστον δεν χάνει. Αντίθετα, η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που η έδρα της έχει αλωθεί στα playoffs και μάλιστα δύο φορές και ταξιδεύει τη Δευτέρα στα Ιωάννινα, για ένα ματς δίχως αύριο και χωρίς περιθώριο λάθους.

Για να καταλάβουμε τη δυναμική των ομάδων σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές των playoffs, αρκεί μια ματιά στην ειδική βαθμολογία, όπου δεν περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου.

  1. Παναθηναϊκός 6
  2. ΠΑΟΚ 6 (-1 ματς)
  3. Άρης 5
  4. Ολυμπιακός 5 (-1 ματς)
  5. ΠΑΣ 3
  6. ΑΕΚ 2

Έστω ότι η ΑΕΚ θα γυρίσει το διακόπτη και θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα περάσει από τους «Ζωσιμάδες» στα playoffs, ακόμα κι αν πάρει το… εξάποντο σε δύο εβδομάδες απέναντι στον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, όπως τα κατάφερε με τις δύο ισοπαλίες και τις ισάριθμες ήττες στα playoffs, διοίκηση, παίκτες και ο κόσμος της δεν θα τρώνε πασατέμπο, πατατάκια και πίτσες στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά τα νύχια τους από την αγωνία.

Κι αυτό γιατί και τέταρτη να έχει τερματίσει η ΑΕΚ στο τέλος του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να της πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο από τα χέρια, στο τελευταίο ματς της χρονιάς, αν κατακτήσει το Κύπελλο. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News