Super League: Λαμία και του χρόνου - Ο χάρτης του νέου πρωταθλήματος

Η Λαμία έδωσε τη μάχη της παραμονής στη Super League στα μπαράζ με την Βέροια και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στη μεγάλη κατηγορία και την επόμενη σεζόν. 

Με νίκη με 2-1 στο πρώτο ματς εκτός έδρας και την ισοπαλία με 1-1 σήμερα, στο «Αθανάσιος Διάκος», η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα, πέτυχε το στόχο της και έγινε η 14η ομάδα του νέου πρωταθλήματος.  

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 1-0 στο 27′, χάρη στο γκολ του Γιακουμάκη, που έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κάτσε, πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, δίνοντας ελπίδες στη Βέροια. 

Στο 78′, η Λαμία έφερε το ματς στα ίσα, με εκπληκτικό γκολ του Μπεχαράνο, με σουτ στην κίνηση. Το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την παραμονή τους στη Super League. 

Ο χάρτης του πρωταθλήματος 2022-23

Η Λαμία επιβίωσε στα μπαράζ με τη Βέροια και έστω με καθυστέρηση και αρκετό χτυποκάρδι εξασφάλισε την παραμονή της στην Super League.

Έτσι στο νέο πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος οι: Oλυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικός, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Λαμία, Λεβαδειακός.

Η Super League 2022-23 διαμορφώνεται τοπογραφικά ως εξής:

Πέντε ομάδες από το λεκανοπέδιο: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ιωνικός, Ατρόμητος

Δυο από τη Θεσσαλονίκη: ΠΑΟΚ, Άρης

Έξι από την επαρχία: ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Παναιτωλικός, Λαμία, Λεβαδειακός

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News