Super League: Η… φαγούρα της ΑΕΚ στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό συνεχίζεται!

Τα χρόνια… φαγούρας της ΑΕΚ στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό συνεχίζονται καθώς παρά το 1-1 της «Ένωσης» στο Καραϊσκάκη, συνεχίστηκε το σερί των αγώνων που οι «κιτρινόμαυροι» αγνοούν τη νίκη με τον άσπονδο εχθρό τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» συμπλήρωσαν πλέον 14 ολόκληρα διαδοχικά παιχνίδια στα οποία δεν έχουν ηττηθεί από την ΑΕΚ, όμως με τη χθεσινή ισοπαλία μπήκε τέλος στο σερί πέντε νικών εναντίον της και στις δύο έδρες, στο πλαίσιο της Super League. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν το ρεκόρ των έξι διαδοχικών ηττών που είχαν από τον Νοέμβριο του 1999 έως και τον Απρίλιο του 2002. Τέλος μπήκε και στο σερί των έξι νικών του Ολυμπιακού επί της «Ενωσης» στο Καραϊσκάκη. 

Ολυμπιακός – Φορτούνης… 316 μέρες μετά

Μετά από 316 μέρες, επανεμφανίστηκε σε επίσημο αγώνα με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού ο Κώστας Φορτούνης. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός είχε αγωνιστεί στον περσινό τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (1-2), στις 22 Μαΐου 2021 και το καλοκαίρι τραυματίστηκε σοβαρά στην προετοιμασία. Πριν από τη συμμετοχή στο χθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Φορτούνης είχε αγωνιστεί σε δύο ματς του Ολυμπιακού Β’ για τη Super League 2. 

Νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ μετά από… 364 μέρες!  

Ένας χρόνος… παρά μία μέρα συμπληρώθηκε από την τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ. Ήταν 4 Απριλίου 2021, όταν οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει με 3-0, πάλι στο πλαίσιο των πλέι οφ και πάλι στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Στον δεύτερο γύρο είχαν αποσπάσει 0-0 στην Τούμπα και φέτος, ο «Δικέφαλος» απάντησε με δύο νίκες στην κανονική διάρκεια (3-1 στη Λεωφόρο και 2-1 στην Τούμπα). Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 47 νίκες επί του ΠΑΟΚ σε 73 αγώνες ως γηπεδούχος στην Α’ Εθνική. 

Η έλλειψη γκολ πληγώνει τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Η αδυναμία του Άρη να σκοράρει ως γηπεδούχος θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την προοπτική της ευρωπαϊκής εξόδου καθώς 8 από τα 15 φετινά έδρας παιχνίδια της ομάδας της Θεσσαλονίκης, την βρήκαν να μένει «άσφαιρη»! Κακή είναι και η παράδοση που δημιουργείται τα τελευταία χρόνια στους αγώνες με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Πριν από το χθεσινό 0-0 και το 0-5 του Νοεμβρίου, υπήρχε και το 2-2 του περσινού πρωταθλήματος. Υπ’ όψιν ότι ο Αρης ήταν αήττητος στην έδρα του από τους Ηπειρώτες μέχρι το 2012. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News