Super League: Διαφωνία Βαρούχα και Σπάθα για τα ματς σε Γιάννενα και Θεσσαλονίκη

Super League: Διαφωνία Βαρούχα και Σπάθα για τα ματς σε Γιάννενα (ΠΑΣ – Ολυμπιακός) και Θεσσαλονίκη (Άρης – Παναθηναϊκός).

Αρκετές οι διαφωνίες των τηλεκριτικών διαιτησίας για τα ματς της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Με εξαίρεση το «καθαρό» από αμφισβητούμενες φάσεις ματς ΑΕΚ – ΠΑΟΚ οι Παναγιώτης Βαρούχας και Ηλίας Σπάθας είχαν διαφορετική άποψη για σημαντικές φάσεις στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια.

Αναλυτικά:

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός

Ο Βαρούχας δικαιώνει τον Κουτσιαύτη στην επίμαχη φάση της επίτευξης του τέρματος του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο παλαίμαχος διαιτητής αναγνωρίζει ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ντομίνγκεθ, αλλά όπως λέει «ήταν σε φυσική θέση». Αντίθετα, ο Σπάθας βλέπει ότι υπάρχει καθαρή παράβαση (χέρι) πριν από τη μεταβίβαση και ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να καλέσει ο VAR τον διαιτητή. 

Για τη φάση στο 77’ όπου ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για ανατροπή του Καμαρά από τον Σάλιακα και ζήτησε πέναλτι, ο Βαρούχας είπε ότι ο παίκτης πέφτει μόνος του.

Άρης – Παναθηναϊκός

Ο Βαρούχας είδε πέναλτι στη φάση του 49′ στο μαρκάρισμα του Βιγιαφάνιες στον Σάσα, καθώς ο παίκτης του Παναθηναϊκού βρήκε στο πόδι τον αντίπαλό του. «Κακώς δεν δόθηκε το πέναλτι και ο VAR δεν βοήθησε τον διαιτητή», ήταν η άποψη και του Σπάθα.

Σε μια επίθεση του Άρη στο 12′ ο Βαρούχας υποστήριξε ότι έπρεπε να είχε υποδειχτεί οφσάιντ, ενώ συμπλήρωσε ότι σωστά δόθηκε κίτρινη και όχι απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα στον Καμαρά για φάουλ στον Σένκεφελντ στο 88’. Αντίθετα, ο Σπάθας υποστήριξε ότι ο Καμαρά έπρεπε να αποβληθεί με απ’ ευθείας κόκκινη, γιατί παίζει με τις τάπες και θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στον αντίπαλο.

Ο Σπάθας στάθηκε σε μια φάση στο 39’ όταν ο Σένκεφελντ χρεώθηκε σωστά με φάουλ και κίτρινη κάρτα, αλλά στη συνέχεια κάνει μία χειρονομία που θα έπρεπε να οδηγήσει τον διαιτητή να του υποδείξει και δεύτερη κίτρινη, άρα να αποβληθεί.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Αναφορικά με το γκολ των φιλοξενούμενων, ο Βαρούχας υποστήριξε ότι ορθά μέτρησε, αφού δεν υπήρχε περίπτωση οφσάιντ. Με την άποψη αυτή συμφώνησε και ο Σπάθας, που έδωσε και συγχαρητήρια στον βοηθό για την αντίληψή του. 

Ο Βαρούχας αναφέρθηκε και στον Ραζβάν Λουτσέσκου και τις διαμαρτυρίες του προς τον διαιτητή στο πρώτο ημίχρονο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μεγάλος προπονητής ο Λουτσέσκου, αλλά η σημερινή του αντίδραση δεν είναι υπέρ του. Και δεν είχε δίκιο και στη φάση που διαμαρτυρήθηκε».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News