ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία: Ο Πίρσμαν διατήρησε... ζωντανές τις ελπίδες των Ηπειρωτών για τα πλέι-οφς

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μία πολύ σημαντική νίκη στους «Ζωσιμάδες» απέναντι στην Λαμία με 1-0 χάρη σε γκολ του Πίρσμαν σε αγώνα για την 25η αγωνιστική της Super League. Έτσι, οι Ηπειρώτες επέστρεψαν στις νίκες διατηρώντας τις ελπίδες του για είσοδο στα πλέι-οφς ενώ η Λαμία έφτασε τις έξι σερί ήττες και έπεσε στην 13η θέση.

Το γκολ του Πίρσμαν έκανε την διαφορά

Στο πρώτο μέρος το θέαμα ήταν πολύ κακό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που είχε την κατοχή και η Λαμία που περιορίστηκε σε δεύτερο ρόλο, όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καθαρή ευκαιρία για γκολ. Ωστόσο, λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι Ηπειρώτες, και με την βοήθεια της τύχης, σκόραραν με το πλασέ στην κίνηση που επιχείρησε ο Πίρσμαν που κόντραρε και κατέληξε στην εστία του Γκαραβέλη για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ένταση του αγώνα ανέβηκε, αφού από την μία η Λαμία χρειαζόταν τον βαθμό ή τους βαθμούς για να μπορέσει να μείνει μπροστά από τον Ατρόμητο, που την ίδια ώρα αγωνιζόταν στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης και από την άλλη ο ΠΑΣ ήθελε τη νίκη για να έρθει σε απόσταση… αναπνοής από τα πλέι-οφς και τον Αστέρα.

Από μία κλασσική ευκαιρία για ΠΑΣ και Λαμία χωρίς όμως αποτέλεσμα

Εκεί που στο πρώτο μισάωρο του δευτέρου 45λέπτου υπήρξε μόλις μία ευκαιρία, δημιουργήθηκε από μία κλασσική ευκαιρία για την κάθε ομάδα με διαφορά ενός λεπτού. Πρώτα, ο ΠΑΣ είδε τον Περέα να κάνει μία τρομερή κούρσα ξεκινώντας από το κέντρο και να φτάνει στην περιοχή του Γκαραβέλη, ο Κολομβιανός γύρισε τη μπάλα στον Μορέιρα, ο οποίος κατάφερε να χάσει ίσως την ευκαιρία της χρονιάς, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον ώμο του ανήμπορου να αντιδράσει κίπερ της Λαμίας.

Στην επόμενη φάση η Λαμία έχασε κι αυτή μία ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Μπεχαράνο, που βρέθηκε απέναντι από τον Λεοντίγκιν, με τον Ρώσο κίπερ του ΠΑΣ να κάνει μία εκπληκτική επέμβαση και να λέει «Όχι» στον Βολιβιανό μέσο της Λαμίας.

Με τις δύο ομάδες να σπαταλούν τις μεγαλύτερές τους ευκαιρίες, ο αγώνας συνέχισε να βρίσκεται στην… κόψη του ξυραφιού μέχρι το φινάλε.

Ο ΠΑΣ άρχισε να δίνει χώρο στην Λαμία και να περιμένει μία ευκαιρία αντεπίθεσης για να βρει το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε τη νίκη για την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν να δημιουργήσουν, όμως μάταια, αφού οι Λαμιώτες δεν είχαν τις λύσεις απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΣ, με αποτέλεσμα το 1-0 να διατηρηθεί μέχρι το τέλος.

Έτσι, οι Ηπειρώτες επέστρεψαν στις νίκες κι έφτασαν στον ένα βαθμό μακριά από τον 6ο Αστέρα και τα πλέι-οφς, με τους Τριπολιτσιώτες να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο. Η ομάδα τη Φθιώτιδας από την άλλη έφτασε τις έξι σερί ήττες.

Ενδεκάδες: 

ΠΑΣ Γιάννινα (πρ. Ηρακλής Μεταξάς): Λεοντίγκιν, Εραμούσπε, Κάργας, Σάλιακας, Πίρσμαν, Στάνκο, Καραχάλιος (72′ Μορέιρα), Σνάιντερ (81′ Λιάσος), Γκαρντάφσκι, Περέα (87′ Παντελάκης), Ντομίνγκες

Λαμία (πρ. Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Μαζουλουξής (46′ Μπανγκουρά), Λούκας, Προβυδάκης, Σαραμαντάς (62′ Μαρτίνεθ), Τσούκαλος, Μπεχαράνο, Αντέτζο, Γκέντσογλου (54′ Νούνιες), Βέλλιος (54′ Αραμπούλι), Ταϊρόν (78′ Ελευθεριάδης)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News