MENU

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ο Μπέος που θέλει να βγάλει τον... Μελισσανίδη Ευρώπη και η ΑΕΚ που «δεν βάζει την ηθική της σε ζυγαριά»

Παρασκήνιο: Ο Μπέος που θέλει να βγάλει τον... Μελισσανίδη Ευρώπη και η ΑΕΚ που «δεν βάζει την ηθική της σε ζυγαριά» -SportDay Αθλητικές Ειδήσεις

Μια πολύ περίεργη ιστορία εξελίσσεται στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου το τελευταίο εικοσιτετράωρο, που έχει ως στόχο τον αποκλεισμό του Άρη από το Europa Cοnference League και την αντικατάστασή του από την ΑΕΚ, που έμεινε εκτός Ευρώπης με την επική ανατροπή της ομάδας της Θεσσαλονίκης μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της σεζόν.

Όλα ξεκίνησαν μόλις έγινε γνωστό πως οι ομάδες που απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αδειοδοτήθηκαν από την σχετική επιτροπή της ΕΠΟ. 

Η ΠΑΕ Βόλος του Αχιλλέα Μπέου απέστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ απειλώντας να προσφύγει σε UEFA και FIFA υποστηρίζοντας πως μία ΠΑΕ αδειοδοτήθηκε παράτυπα και κάνοντας λόγο για συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. 

Δικαίωμα έφεσης μέσα σε τρεις μέρες, είχε μόνον ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Βασίλης Σαράκης, ο οποίος είχε εισηγηθεί αρνητικά για τον Άρη, αλλά μειοψήφισε, καθώς με ψήφους 4-1 η ΠΑΕ Άρης αδειοδοτήθηκε. 

Ο κ. Σαράκης κατέθεσε σήμερα έφεση και η συμμετοχή του Άρη στην Ευρώπη θα κριθεί στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης (και αν χρειαστεί στην UEFA) και σε περίπτωση που ο Άρης αποκλειστεί, τη θέση του στο Europa Cοnference League, θα πάρει η ΑΕΚ.

Τυπικά η ΑΕΚ δεν εμφανίζεται πουθενά στην υπόθεση, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται πως σε περίπτωση βαριάς τιμωρίας του Άρη, κερδισμένη βγαίνει η ΑΕΚ, αν φυσικά η ίδια αποδεχτεί το ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα...προσγειωθεί ξαφνικά στα χέρια της, λόγω της παρέμβασης του Βόλου. 

Μεγάλα ερωτηματικά, ένα χρόνο μετά την περσινή αποτυχημένη απόπειρα αποκλεισμού του Άρη από την Ευρώπη

Δημιουργούνται πολύ μεγάλα ερωτηματικά για την αρνητική εισήγηση, δεδομένου πως ο Άρης ενημερώθηκε για την οφειλή στον Ισπανό ποδοσφαιριστή Ρούμπεν Παλαθουέλος στις 27 Ιανουαρίου 2022, ενώ για την αδειοδότηση, όφειλε να έχει διακανονίσει ή να έχει εξοφλήσει μέχρι 31/12/2021. 

Και όλα αυτά έναν χρόνο μετά από άλλη ταλαιπωρία του Άρη που ξεκίνησε πάλι από τα γραφεία της ΕΠΟ με την περιβόητη αφαίρεση των 6 βαθμών. Για δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι εκπορεύεται προσπάθεια αποκλεισμού του Άρη από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πέρυσι το μόνο που κατάφεραν ήταν να ταλαιπωρηθεί όλη τη χρονιά ο Άρης και να τραβιέται στα δικαστήρια, μέχρι οι εις βάρος του κατηγορίες να καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος στο ανώτατο διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο.  

Ένα επίσης εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ενδιαφέρεται για την ιστορία ο Βόλος του Αχιλλέα Μπέου ενώ δεν έχει κανένα έννομο συμφέρον; Και γιατί έπρεπε να σταλεί το εξώδικο στην ΕΠΟ και δεν είχε κινητοποιηθεί μόνος του ο πρόεδρος Σαράκης; Τι εικόνα δίνει μια επιτροπή όπου τέσσερα μέλη εγκρίνουν την αδειδότηση και ο πρόεδρος εφεσιβάλλει την απόφαση;

Η ΑΕΚ «που δεν βάζει την ηθική της ομάδας σε ζυγαριά» έχει το λόγο

Γίνεται, βέβαια, αντιληπτό ότι όλες οι παραπάνω εξελίξεις οδηγούν... κουτσομπόληδες του παρασκηνίου να μιλούν για χείρα βοηθείας του Αχιλλέα Μπέου στον Δημήτρη Μελισσανίδη, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον δοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ. 

Βέβαια, η ίδια η ΠΑΕ ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διώξουν κάθε ίχνος σκιάς ή κάθε ίχνος πιθανής δικής τους εμπλοκής σ' αυτή την περίεργη ιστορία, πράτοντας ότι είχαν πράξει πριν από δύο χρόνια αρνούμενοι να καταθέσουν ένσταση και να εκματελλευτούν προς ιδίον όφελος τιμωρία του ΠΑΟΚ για αντικανονική συμμετοχή δώδεκα ποδοσφαιριστών του σε μεταξύ τους παιχνίδι, λόγω μη ανανέωσης των Δελτίων Υγείας. 

Η «Ένωση» μάλιστα είχε συνοδεύσει εκείνη την επιλογή της με μια πολύ ιδιαίτερη ανακοίνωση με την οποία υπενθύμιζε τους «απαράβατους κανόνες ηθικής που διέπουν το σύλλογο και επιβάλλουν οι αγώνες να κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά». 

Το παρακάτω απόσπασμα εκείνης της ανακοίνωσης, μοιάζει σήμερα άκρως επίκαιρο: «Ποτέ καμία διαπραγμάτευση, κανένα βαθμολογικό ή οικονομικό όφελος, όσο μεγάλο κι αν είναι, δεν πρόκειται να μας εκτρέψει από το δρόμο τον οποίο ακολουθούμε απαρέγκλιτα επί σχεδόν έναν αιώνα.

Η ακλόνητη και επιβεβαιωμένη διαχρονικά και με υψηλό τίμημα θέση της ομάδας μας ότι οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε διαπραγμάτευση και δεν δύναται να αλλοιωθεί ακόμα και μπροστά στην επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου.

Ο συγκεκριμένος λόγος ένστασης έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον αξιακό κώδικα της ΑΕΚ! Η ηθική της ομάδας μας είναι πάνω απ’ όλα και δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά!

Η διαφορετικότητά της υποστηρίζεται με κόστος και με ξεκάθαρες αποφάσεις, που δίνουν προς όλους τις κατάλληλες και τις πλέον αποστομωτικές απαντήσεις».

Τι θα πράξει, λοιπόν, αυτή τη φορά η ΑΕΚ σε περίπτωση που ευνοηθεί από μια άλλη νομική απόφαση; Βάσει των κανόνων ηθικής και της προ διετίας ανακοίνωσής της, η λογική λέει ότι πρέπει άμεσα η «Ένωση» να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να διώξει κάθε ίχνος σκιάς για πιθανή δική της εμπλοκή στην προσπάθεις αποκλεισμού του Άρη από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις 

 

Κυριακή 03 Ιουλίου 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ SPORTDAY.GR

X
Ολυμπιακός Μεταγραφές: Επιχείρηση 10άρι και εξτρέμ-SportDay.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Επιχείρηση 10άρι και εξτρέμ

Ολυμπιακός PreSeason: Ο αριστούχος της προετοιμασίας των πρωταθλητών στην Αυστρία-SportDay.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ PRESEASON: Ο αριστούχος της προετοιμασίας των πρωταθλητών στην Αυστρία

ΑΕΚ μεταγραφές: «Προσθέτει» στο ρόστερ της παίκτες με κίνητρο το Μουντιάλ -SportDay.gr

ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: «Προσθέτει» στο ρόστερ της παίκτες με κίνητρο το Μουντιάλ

Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Ανακοίνωσε τον Τσέριν έως το 2026-SportDay.gr

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Ανακοίνωσε τον Τσέριν έως το 2026

Παναθηναϊκός Μεταγραφές: «Πράσινος» για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Άνταμ Τσέριν-SportDay.gr

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: «Πράσινος» για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Άνταμ Τσέριν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Βόμβα» των Times, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ζήτησε να φύγει-SportDay.gr

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: «Βόμβα» των Times, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ζήτησε να φύγει

ΠΑΟΚ Preseason: Άρεσε για 1,5 ημίχρονο, πλήρωσε τα ατομικά λάθη-SportDay.gr

ΠΑΟΚ PRESEASON: Άρεσε για 1,5 ημίχρονο, πλήρωσε τα ατομικά λάθη

Ολυμπιακός PreSeason: Η black power και τα φθηνά λάθη στο φιλικό (3-1) με Σάλτσμπουργκ-SportDay.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ PRESEASON: Η black power και τα φθηνά λάθη στο φιλικό (3-1) με Σάλτσμπουργκ