Παναιτωλικός: Τι ισχυρίστηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας για το στοιχηματισμό του παράγοντά του

Εκδικάστηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας η υπόθεση του Παναιτωλικού και του στοιχηματισμού του Χρήστου Κουτσοσπύρου στον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ.

Η ερευνήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας, Παναγιώτα Σαρδέλη, έχει εισηγηθεί τον υποβιβασμό της ομάδας του Αγρινίου και πρόστιμο 300.000 ευρώ ενώ για τον Κουτσοσπύρο 10ετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Οι δικηγόροι του Παναιτωλικού ζήτησαν την απαλλαγή του αφού όπως τόνισαν, δεν προκύπτει ευθύνη στον στοιχηματισμό και την τιμωρία μόνο του Κουτσοσπύρου. Βάσισαν την επιχειρηματολογία τους σε 15 σημεία:

1. Στο γεγονός ότι δεν υπάρχει εισήγηση της ερευνήτριας για τιμωρία του ποδοσφαιριστή Κορνέλιους που πήρε την κίτρινη κάρτα άρα από ποιον χειραγωγήθηκε το παιχνίδι.

2. Ζήτησε επίμονα από την ερευνήτρια την νομολογία του CAS ότι η κίτρινη κάρτα μπορεί να οδηγήσει σε χειραγώγηση. Η κα. Σαρδέλη τελικά, έκανε λόγο για έρευνα στο διαδίκτυο για αγώνα της Αρσεναλ.

3. Ότι όντως, ο Κουτσοσπύρος έπαιζε πολλές φορές στοίχημα αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν είχε χάσει στο 75% των δελτίων. 

4. Ο Κορνέλιους μιλάει αγγλικά, ο Κουτσοσπύρος όχι άρα δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας ανάμεσα τους.

5. Όπως ειπώθηκε, μία κίτρινη δεν επηρεάζει την απόδοση ενός παίκτη στον αγώνα απλά τον κάνει πιο προσεκτικό.

6. Το κέρδος από το συγκεκριμένο στοιχηματισμό του Κουτσοσπύρου ήταν 231 ευρώ. «Ο παίκτης τι μίζα να πάρει από τα 231 ευρώ, ένα σουβλάκι, ένα κομμάτι πίτσα; Για 231 ευρώ θα ρίξετε τον Παναιτωλικό αν υιοθετήσετε την πρωτοφανή εισήγηση που δεν καταλογίζει ευθύνη στον παίκτη. Αν μείνει η απόφαση, θα χωριστεί η Στερεά Ελλάδα στα δύο» είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

7. Ο φάκελος της Sportradar για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι «λευκός» και δεν γίνεται πουθενά λόγος για ύποπτο στοιχηματισμό.

8. Διαφορετικά ποσά αναφέρει η ΕΠΑΘΛΑ ότι έπαιξαν οι τρεις παίκτες από το Αγρίνιο, διαφορετικά ποσά έχουν αναφέρει οι ίδιοι στις καταθέσεις τους.

9. Το συγκεκριμένο στοίχημα έχει παιχτεί από 170 άτομα για 6.500 ευρώ.

10. Δεν υπάρχει ένδειξη για εσωτερική πληροφόρηση ότι ο παίκτης επρόκειτο να πάρει κίτρινη κάρτα. 

11. Το CAS έχει αποφασίσει ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή ενός ατόμου που μπορεί να παίζει ρόλο στη χειραγώγηση αγώνα, είναι ο παίκτης, ο διαιτητής, ο προπονητής, ο Κουτσοσπύρος δεν είναι τέτοιος.

12. Ο Παναιτωλικός δεν γνώριζε για τον στοιχηματισμό. «Βρέθηκε ένας βλάκας, ηλίθιος και μας κορόιδεψε όλους, δεν θα τιμωρηθεί η ομάδα γι’ αυτόν. Δεν έχει δουλειά ο Κουτσοσπύρος με αυτό το πράγμα» τόνισε ο Φώτης Κωστούλας που κατέθεσε ως μάρτυρας.

13. Ο Κορνέλιους είχε 13 κίτρινες στο πρωτάθλημα. Ρεκόρ το χαρακτήρισε ο Γιάννης Αναστασίου που επίσης, κατέθεσε ως μάρτυρας. 

14. Η ερευνήτρια χαρακτήρισε την κίτρινη του Κορνέλιους «προβλέψιμη».

15. Για να υπάρχει ευθύνη ομάδας πρέπει να υπάρχει εμπλοκή δύο ή περισσότερων παραγόντων της και δεν υπάρχει. 

Η απόφαση αναμένεται το συντομότερο δυνατόν καθώς από αυτή εξαρτάται το μέλλον των μπαράζ ανάμεσα στη Λαμία και την Βέροια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News