ΟΦΗ - Βόλος 2-1: Στα πλέι-οφ θα ηχούν... μαντινάδες!

Ο ΟΦΗ επικράτησε του Βόλου 2-1 για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Σε ένα εντυπωσιακό ματς, ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει την νίκη κόντρα στον Βόλο με 2-1 και πλέον οι Κρητικοί «παραμένουν» στην μάχη των play off. 

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από τα πρώτα κιόλας λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους. Στο 12′ ο Σοάρες έκανε καλή ενέργεια και έξυπνο γύρισμα, με τον Επασί να μπλοκάρει εύκολα. Μόλις τρία λεπτά αργότερα ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή του ΟΦΗ, όταν η κεφαλιά του Ντουρμισάι πέρασε παράλληλα με τα δίχτυα του Κλέιμαν.

«Καθάρισαν» από το πρώτο ημίχρονο οι Κρητικοί

Οι Κρητικοί ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 19ο λεπτό, όταν μετά από άψογη εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου, ο Βούρος «έκλεψε» την κεφαλιά και έκανε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 30′ ο Φαν Βερτ πήρε την κεφαλιά και έφτασε κοντά στο να κάνει το 1-1, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι. Οι Κρητικοί ωστόσο «εκμεταλλεύτηκαν» την ατυχία του Βόλου και λίγα λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματά τους, με τους Νέιρα και Λάμπρου να συνεργάζονται εξαιρετικά και τον Τοράλ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Βόλος «ξύπνησε» με άγριες… διαθέσεις

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, το ματς πήρε… φωτιά, αφού ο Φερνάντες με ένα καταπληκτικό γκολ έκανε το 2-1, βάζοντας τον Βόλο ξανά στο παιχνίδι. Στο 52′, ο Ντουρμισάι θέλησε να «απειλήσει» με ανάποδο ψαλίδι, ωστόσο ήταν αρκετά «φιλόδοξος», με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο ΟΦΗ αναζητούσε ένα ακόμη γκολ για να «σφραγίσει» την νίκη, με τον Τοράλ να… αγγίζει το 3-1 στο 65′, όταν ωραίο του σουτ χτύπησε στο δοκάρι του Κλέιμαν. Από την άλλη, ο Βόλος καλούταν να αντμετωπίσει έναν μεγάλο «πονοκέφαλο», αφού έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Μπαριέντος, ο οποίος είδε δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Μεγιάδο.

Ένα δεκάλεπτο… πυρκαγιά!

Ο Βόλος είχε μπει πιο δυναμικά στο δεύτερο μισό και στο 77΄έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Νίνης έβγαλε την σέντρα και ο  Φαν Βέερτ για λίγο δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Η «απάντηση» από τους Κρητικούς ήρθε άμεσα, με τον Νέιρα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι δέκα λεπτά πριν την λήξη.

Στο 86′ το ματς πήρε…φωτιά! Ο Νέιρα σκόραρε με σουτ, όμως ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Φεράρι. Ο Λάμπρου στήθηκε στην άσπρη βούλα ωστόσο ο Κλέιμαν του είπε «όχι», αποκρούοντας το πενάλτι και κρατώντας τον Βόλο στο ματς!

Σωτήριος ήταν και ο Επασί, ο οποίος στο 90+1′, με μία εντυπωσιακή επέμβαση γλίτωσε τον ΟΦΗ από την ισοφάριση σε κοντινή προσπάθεια του Ροσέρο, με το ματς να λήγει 2-1 υπερ των Κρητικών.

 

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Μπαλογιάννης, Γιαννούλης, Βούρος, Τοράλ (68΄Φελίπε), Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν (75΄Στάικος), Λάμπρου (89΄Μπουζούκης), Νέιρα (90΄Ουές), Ντουρμισάι (68΄Γκαγιέγκος)

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Ρομέρο (89΄Ροσέρο), Γκιουλέν (72΄Μπαρτόλο), Φεράρι, Σοάρες (46΄Νίνης), Τσοκάνης, Φερνάντεζ, Μπαριέντος, Ρεγκατέν (61΄Κορέα), Φαν Βέερτ, Άλχο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News