MENU

ΕΠΟ: Οι «κεραυνοί» Καραπαπά για Μπαλτάκο και μια εκλογή προέδρου... παρωδία!

ΕΠΟ: Οι «κεραυνοί» Καραπαπά για Μπαλτάκο και μια εκλογή προέδρου... παρωδία! -SportDay Αθλητικές Ειδήσεις

Με σκληρά αλλά γεμάτα αλήθειες λόγια μίλησε στη ΓΣ της ΕΠΟ ο Δ' αντιπρόεδρος και Επιχειρησιακός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς. Σε μια τοποθέτηση χείμαρρο αναφέρθηκε σε όλα όσα στραβά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την Ομοσπονδία το μεγαλύτερο μέρος των λεγομένων του αφορούσε στην (ουσιαστικά) δεδομένη απόφαση να δοθεί το χρίσμα του νέου Προέδρου της Ομοσπονδίας στον Τάκη Μπαλτάκο.

«Καταστρατήγηση με εντολή»!

«Η ΕΠΟ πασχίζει δίχως επιτυχία εδώ και χρόνια να κάνει τελικό Κυπέλλου χωρίς παθογένειες. Αυτή η ΕΠΟ... κατάφερε να διοργανώσει τελικό με ρόστερ της προηγούμενης χρονιάς, δίχως τις μεταγραφές, και είμαι σίγουρος ότι οι καλεσμένοι μας από ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ δεν έχουν ξαναδεί κάτι ανάλογο. Ο κ.Φιλιππούσης παρουσίασε τα πάντα με ωραία λόγια, μίλησε για ΕΠΟ με... ISO και βραβεία αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική», είπε αρχικά ο κ.Καραπαπάς και συνέχισε:
«Για την τωρινή διοίκηση, η φοβερή οργάνωση αποδεικνύεται από πράγματα όπως ότι, κατά ομολογία της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, καταστρατηγήθηκε ο κανονισμός του καταστατικού της, κατ' εντολή δηλαδή! Υπήρξε δημόσια παραδοχή ότι η νομική υπηρεσία πήρε εντολή, να φτιάξει, να... μαγειρέψει κάτι για να τακτοποιηθούν κάποιες ομάδες. Αν αυτό δεν είναι αντικείμενο της επιτροπής διαφάνειας, τι είναι;
Αυτή η νομική υπηρεσία που σε οποιαδήποτε Ομοσπονδία του κόσμου θα είχε εκδιωχθεί την επόμενη κιόλας στιγμή είναι ακόμη εκεί και προήχθη. Απέκτησε το περίφημο χαρτοφυλάκιο της αδειοδότησης. Δηλαδή οι άνθρωποι που κατ' εντολή κάποιου καταστρατήγησαν το καταστατικό, στη συνέχεια θα ελέγχουν τους φακέλους με τα εμπιστευτικά στοιχεία των ομάδων και θα κρίνουν αν μία ομάδα μπορεί να αγωνίζεται ή όχι! Που οδηγεί αυτό; Οδηγεί στο διασυρμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ. Πριν από λίγες ημέρες μία ομάδα δεν πήρε αδειοδότηση και τελικά μετά από λίγο η UEFA μέσα σε 24 ώρες, έκανε φαντάζομαι την ΕΠΟ που τόσο καλά τα κάνει όλα να αισθανθεί πάρα πολύ άσχημα δίνοντας τελικά αδειοδότηση στη συγκεκριμένη ομάδα».

«Γιατί έφυγε... τρέχοντας ο Ζαγοράκης»;

Μάλιστα στην τοποθέτησή του ο Κώστας Καραπαπάς δεν παρέλειψε να θυμίσει σε όλους τι συνέβη με τον Θοδωρή Ζαγοράκη. «Πριν από λίγο καιρό ο άνθρωπος ο οποίος ψηφίσαμε να μας πάει μπροστά, βασιζόμενοι στην πρόθεση των Ομοσπονδιών να μας στηρίξουν με την ολιστική μελέτη και την τεχνογνωσία τους, ο κ.Ζαγοράκης έφυγε... τρέχοντας. Έφυγε ή δεν έφυγε; Μα αφού ήταν όλα τόσο καλά γιατί έφυγε; Χθες όπως αναφέρθηκε πριν μας παρουσιάστηκε από τον κ.Γεραπετρίτη μία μελέτη. Η οποία μελέτη παρουσιάζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη αναπτύσσεται ραγδαία και η μοναδική χώρα που πηγαίνει προς τα κάτω είναι η Ελλάδα. Πόσο συνάδει αυτό με τα όσα περιέγραψαν εδώ;»

«Μπαλτάκος εκλεκτός Μελισσανίδη με ανοχή ΠΑΟΚ»

Και ακολούθως υπήρξε χειμαρρώδης τοποθέτησή του για την υποψηφιότητα Μπαλτάκου στην προεδρία της ΕΠΟ: «Πριν από λίγο καιρό μάθαμε ότι 45 Ενώσεις, προτείνουν για πρόεδρο της ΕΠΟ τον κ.Μπαλτάκο. Δεν μας κάνει εντύπωση, μπορείτε και πιο κάτω, όμως θέλω να απευθυνθώ σε εσάς και να δούμε όλοι μαζί το πρόσωπο το οποίο θα κληθεί τώρα να είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ απ' ότι καταλαβαίνω και είναι προαποφασισμένο απ' αυτόν που πραγματικά διοικεί την ΕΠΟ και σίγουρα δεν είναι ο κ.Φιλιππούσης ή ο κ.Δημητρίου. Ας πούμε αλήθειες. Είναι λοιπόν ο εκλεκτός του κ.Μελισσανίδη της ΑΕΚ, ο κ.Μπαλτάκος και απ' όσο καταλαβαίνω από τους αριθμούς, υπάρχει μία ανοχή και στήριξη από τον ΠΑΟΚ. Μας είπαν έγινε και έλεγχος από την αρμόδια επιτροπή διαφάνειας. Έχω όμως να πω μερικά πράγματα τα οποία ίσως δε γνωρίζουν οι περισσότεροι εδώ μέσα. Οι περισσότεροι άνθρωποι εδώ βγαίνουν καθημερινά και ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην περιοχή τους. Δεν ξέρω αν γνωρίζουν το πρόσωπο».

«Απέτυχε και εκδιώχθηκε σε άλλο σπορ»

Και συνέχισε ο κ.Καραπαπάς: «Ο κ.Μπαλτάκος λοιπόν θα εκλεγεί σαν παράγοντας με επιτυχία στον αθλητισμό; Μα απέτυχε παταγωδώς, εκδιώχθηκε από τον αθλητισμό και μάλιστα σε άλλο άθλημα. Τον έδιωξαν, λοιπόν, από το μπάσκετ σαν αποτυχημένο. Και θα έρθει τώρα να πάει το ποδόσφαιρο 30 χρόνια πίσω; Ξέρετε ότι οι φίλαθλοι γελάνε με την επιλογή αυτή; Ξέρετε τι λένε; Θα λύσει ο Μπαλτάκος το ζήτημα της βίας πχ; Μα δεν το έλυσε στην αυλή του σπιτιού του. Ο γιος του όπως ίσως γνωρίζετε ίσως όχι ήταν από τους γνωστούς χούλιγκαν με επεισόδια στα γήπεδα καταγεγραμμένα. Φυσικά εγώ δεν υποστηρίζω κανένα είδος οικογενειακής ευθύνης και λυπάμαι που κάνω αυτή την αναφορά. Αλλά στα φασιστικά καθεστώτα που αρέσουν στον κ.Μπαλτάκο υπάρχει η οικογενειακή ευθύνη. Σε μένα που μου αρέσει η Δημοκρατία ξαναλέω όπως και στην συντριπτική πλειοψηφία εδώ, όχι στον κ.Μπαλτάκο που ανήκει στον ακροδεξιό χώρο.
Έφυγε λοιπόν αποτυχημένος από ένα άλλο σπορ. Επελέγη ως προσωπικότητα η οποία έχει διαδραματίσει έναν ρόλο διοίκησης με θέσεις ουσίας στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας; Δεν ξέρω πόσοι έχουν έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ή πόσοι ασχολούνται πολύ ή λίγο με την πολιτική με τα όσα συμβαίνουν, αλλά εγώ θυμάμαι ότι η κοινωνία κυρίως γνώρισε τον κ.Μπαλτάκο ως γενικό γραμματέα μίας κυβέρνησης την οποία με τις πρακτικές του διέλυσε ουσιαστικά, ήταν ο μόνιμος συνομιλητής της Χρυσής Αυγής, όπως θυμάστε, εκεί που τον κατέγραψαν με τον περίφημο κοριό Κασιδιάρη και τον άκουσαν να λέει πράγματα τα οποία σόκαραν την ελληνική κοινωνία. Να μιλάει για ένα μαύρο μακρύ χέρι του παρασκηνίου το οποίο μπορεί να επηρεάσει τους δικαστές και να επιταχύνει τις διαδικασίες. Εμένα μου ακούγεται μία οσμή παρακράτους. Γι’ αυτό επελέγη; Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θα κάνει μία συγκεκριμένη δουλειά, προφανώς εμείς δεν θα στηρίξουμε την υποψηφιότητα αυτή, προφανώς θεωρούμε πως αυτή η πρακτική και λογική θα πάει το ποδόσφαιρο 30 χρόνια πίσω».

«Οι τεχνοκράτες και ο ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας» 

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ανέφερε ο Κώστας Καραπαπάς: «Χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία όταν έγιναν όσα έγιναν με τον κύριο Ζαγοράκη. Νομίζω στο τέλος της ημέρας όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε και πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να γίνει πιο αυτόνομο, να φέρει περισσότερα έσοδα και να βοηθήσει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αν δεν γίνει αυτό, κάποιοι θα είναι ισχυροί σε επίπεδο παραγόντων ΕΠΟ, να σας πω κάτι; Τι σημασία έχει; Είμαστε στο 2023, στο γήπεδο φαίνονται όλα. Όποιος θέλει να είναι παράγοντας ποδοσφαίρου σοβαρός, φτιάχνει μία ομάδα, μπαίνει στο γήπεδο και παίζει και νικά. Και εσείς θέλετε μια Ομοσπονδία που θα τη διοικεί Ένας άνθρωπος που αν πατήσεις το όνομά του στο ίντερνετ το πρώτο πράγμα που βλέπεις, είναι ακροδεξιός και χουντικός και φασίστας, θα μας πάει παρακάτω; Λυπάμαι που δε σεβόμαστε ανθρώπους οι οποίοι είναι τεχνοκράτες και δουλεύουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναφέρομαι στους ανθρώπους της UEFA. Και τους παρουσιάζουμε πως είναι με κάποιον ή δεν είναι με κάποιον, δεν έπρεπε να το κάνουμε αυτό. Πρέπει να τους εκμεταλλευτούμε για την τεχνογνωσία τους να φτιάξουμε πράγματα».

«Φυτεύεται για... ντελίβερι»

Και κατέληξε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού: «Όπως επίσης καλό θα είναι όταν είμαστε εδώ και εξυβρίζουμε υπουργούς και κυβερνήσεις και τα λοιπά, μετά να μην πηγαίνουμε να παίρνουμε τηλέφωνα και να παρακαλάμε για λεφτά κλπ κλπ γιατί αυτό συμβαίνει ας είμαστε ειλικρινείς. Το καλύτερο ποιο θα ήταν; Δεν θα ήταν καλύτερο να αποφασίζει ο καθένας για τη μοίρα του; Σε επίπεδο Super League το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασίζει για τα θέματα του στον μέγιστο βαθμό; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος μπορεί να μην το θέλει. Και σήμερα μπαίνετε στη διαδικασία 45 άνθρωποι να γυρίσετε πίσω και να εξηγήσετε στις τοπικές κοινωνίες και να εξηγήσετε και ψηφίσατε τον άνθρωπο που σας περιέγραψα. Γιατί; Γιατί δεν είναι ένας από εσάς; Ποιος σας είπε να είναι ο κ.Μπαλτάκος, ποιος τον πρότεινε; Έχει κάποιος να μας δώσει την απάντηση; Όλοι ξέρετε κανείς δεν το λέει Σε όλο τον κόσμο βγαίνει ένας άνθρωπος και λέει ψηφίστε με για αυτό, εδώ ήρθαμε για να πούμε ότι θα ψηφιστεί κάποιος ο οποίος έχει προαποφασιστεί από κάποιον που δήθεν δεν ξέρετε. Αυτή είναι μία εκλογική διαδικασία η οποία θα πάμε μπροστά; Η αλήθεια είναι ότι ο Μπαλτάκος φυτεύεται στην ΕΠΟ για να κάνει ντελίβερι ότι του πουν αυτοί που διοικούν. Και αν νομίζετε ότι αυτό θα περάσει είστε γελασμένοι».

ΟΥΕΦΑ: «Μέχρι και 17 εκατ. επιχορήγηση για 4 χρόνια»

Μια σημαντική απόφαση της UEFA αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ ο εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ, Λούκα Νικόλα. Όπως ανέφερε από το 2024 οι Ομοσπονδίες θα μπορούν να λαμβάνουν έως 17 εκατομμύρια ευρώ ανά τέσσερα χρόνια ως επιχορήγηση για την προώθηση του αθλήματος. «Με απόφαση της UEFA από τις 11 Μαϊου θα υπάρχει χρηματοδότηση από το 2024 με ένα ποσό μέχρι 17 εκατ. ευρώ για κάθε Ομοσπονδία για 4 χρόνια. Φυσικά βασικά θέματα είναι η ανεξαρτησία και η αυτονομία της ΕΠΟ. Είναι ένα βασικό θέμα. Οι συζητήσεις με το Υφυπουργείο Αθλητισμού ήταν δημιουργικές. Εστιάστηκαν σε 5 σημεία για τον αθλητικό Νόμο. Εξηγήσαμε τις θέσεις μας και συμφωνήσαμε να στείλουμε επιστολή με τη θέση μας και το χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα», ανέφερε ο κ.Νικόλα.

Τη δική του τοποθέτηση στη ΓΣ της ΕΠΟ έκανε και ο Αχιλλέας Μπέος που είπε μεταξύ άλλων: «Αισθάνομαι λες και ήρθα από το... φεγγάρι με αυτά που άκουσα. Θα κάνω μία ευχή, να είναι η τελευταία φορά σε ΓΣ της ΕΠΟ γιατί η ομάδα που εκπροσωπώ είναι σε διαδικασία μεταβίβασης του ΜΚ για νέο ιδιοκτήτη. Κουράστηκα. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Ποιος είναι ο λόγος της ύπαρξής μας; Δεν έχουμε μερίδιο ευθύνης όλοι μας; Άλλος λίγο και άλλος πολύ;»

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ SPORTDAY.GR

X
Άρης Μεταγραφές: Συμφώνησε και ο Μαζικού, έρχεται Θεσσαλονίκη-SportDay.gr

ΑΡΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Συμφώνησε και ο Μαζικού, έρχεται Θεσσαλονίκη

Γιουβέντους Μεταγραφές: Με βαριά… ελεύθερα χαρτιά σχεδιάζει τη μεγάλη επιστροφή-SportDay.gr

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Με βαριά… ελεύθερα χαρτιά σχεδιάζει τη μεγάλη επιστροφή

The Karpet Show: Η απώλεια Γκατσίνοβιτς για τον Παναθηναϊκό είναι μεγαλύτερη από την αξία του-SportDay.gr

THE KARPET SHOW: Η απώλεια Γκατσίνοβιτς για τον Παναθηναϊκό είναι μεγαλύτερη από την αξία του

ΑΕΚ Μεταγραφές: Και επίσημα Γκατσίνοβιτς… ο πρώτος «τίγρης» της Αγιά Σοφιάς-SportDay.gr

ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Και επίσημα Γκατσίνοβιτς… ο πρώτος «τίγρης» της Αγιά Σοφιάς

Ατλέτικο Μαδρίτης: Δεύτερη ευκαιρία στον Σιμεόνε και στο «καλύτερο ρόστερ της ιστορίας της»-SportDay.gr

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Δεύτερη ευκαιρία στον Σιμεόνε και στο «καλύτερο ρόστερ της ιστορίας της»

Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Αναζητεί απάντηση με… διπλό χτύπημα! -SportDay.gr

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Αναζητεί απάντηση με… διπλό χτύπημα!

AEK Μεταγραφές: Ο Πρίγιοβιτς λέει σε πρώην συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ ότι μιλάει με την «Ένωση»-SportDay.gr

AEK ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Ο Πρίγιοβιτς λέει σε πρώην συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ ότι μιλάει με την «Ένωση»

Ολυμπιακός Μεταγραφές: Αμπουμπακάρ Καμαρά, ένα θηρίο που... ο Ρανιέρι απείλησε με φόνο! -SportDay.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Αμπουμπακάρ Καμαρά, ένα θηρίο που... ο Ρανιέρι απείλησε με φόνο!