Βόλος ΝΠΣ - Αστέρας Τρίπολης 0-2: Ρεγκίς και Σίτο «ξεπάστρεψαν» τους Βολιώτες μέσα σε δέκα λεπτά

Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε από το «Πανθεσσαλικό» επικρατώντας του Βόλου ΝΠΣ με 2-0 στην πρεμιέρα των πλέι άουτ της Super League. Οι Αρκάδες επέστρεψαν έτσι στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις μετά από τρεις σερί ήττες που είχαν στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και τους κόστισαν την είσοδό τους στα πλέι οφς.

Ο Αστέρας έκανε το 2/2 στο πρώτο μισάωρο του αγώνα

Ο Αστέρας Τρίπολης βρήκε γκολ στο πρώτο τέταρτο του αγώνα και άλλαξε άρδην τα δεδομένα της αναμέτρησης. Ο Ρεγκίς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φαν Βέερτ βρήκε τη μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Σίτο Ριέρα με προβολή την έσπρωξε στα δίχτυα της απροστάτευτης εστίας του Κλέιμαν για το 0-1 στο 15ο λεπτό. Μάλιστα οι Αρκάδες τρία λεπτά έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα, όταν ο Ρεγκίες έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα στον Σίτο που πλάσαρε εξαιρετικά, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα το γκολ να ακυρωθεί και τους Βολιώτες να παίρνουν μία βαθιά ανάσα.

Ο Βόλος ΝΠΣ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως έμεινε ζωντανός στο παιχνίδι μετά απ’ αυτό το εφιαλτικό τετράλεπτο και είχε δύο καλές αντεπιθέσεις με τις οποίες απείλησε την εστία του Παπαδόπουλου. Πιο σημαντική σίγουρα η δεύτερη, αφού κατέληξε σε σουτ του Φερνάντες μέσα από την περιοχή, που πέρασε λίγο άουτ.

Με τις δύο φάσεις αυτές να μένουν αναξιοποίητες για τους Βολιώτες, ο Αστέρας βρήκε και μία δεύτερη ευκαιρία και ήταν πάλι εύστοχος. Οι Αρκάδες έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Ρεγκίς ξεπέρασε στο σπριντ δύο αντιπάλους και βρέθηκε απέναντι στον Κλέιμαν, τον οποίο νίκησε με ωραίο τελείωμα γράφοντας το 0-2 στο 26ο λεπτό.

Ο Βόλος πήρε και πάλι την μπάλα στα πόδια του βλέποντας πως δεν υπάρχουν πλέον πολλά περιθώρια αντίδρασης. Ο Αστέρας του έδωσε και πάλι χώρο και περίμενε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, πράγμα που πέτυχε με τον Μπενίτο, αλλά ο Ισπανός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ κι έτσι το γκολ του στο 35ο λεπτό ακυρώθηκε.

Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-2 υπέρ του φιλοξενούμενου Αστέρα, με τον Βόλο να έχει στην διάθεσή του 45 λεπτά για να ανατρέψει την κατάσταση. 

Ο Βόλος δεν απείλησε στο δεύτερο μέρος και οδηγήθηκε μοιραία στην ήττα

Ο Κώστας Μπράτσος έκανε τριπλή αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δίνοντας το… σύνθημα, με τους Ρομέρο, Ρεγκατέν και Νίνη να παίρνουν τις θέσεις των Ρίνερ, Κορέα και Όρος. Τα πράγματα όμως δεν άλλαξαν ιδιαίτερα, αφού οι Βολιώτες δυσκολευόντουσαν πολύ να γίνουν κύριαρχοι στο παιχνίδι ενώ η πρώτη μεγάλη φάση του δευτέρου μέρους ανήκε και πάλι στους Αρκάδες, όταν ο Σίτο στο 60ο λεπτό σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν.

Ο Αστέρας συνέχισε να διαχειρίζεται εξαιρετικά το παιχνίδι αφήνοντας την μπάλα στο Βόλο και όντας πιο επικεντρωμένος στην αμυντική λειτουργία του έτσι ώστε να μην δεχθεί κάποιο τέρμα που θα ξαναβάλει στο παιχνίδι την ομάδα του Κώστα Μπράτσου. Οι Αρκάδες κινδύνευσαν σε ελάχιστες στιγμές μέχρι το φινάλε του αγώνα παίρνοντας τελικά μία πιο εύκολη νίκη απ’ ότι θα περίμεναν με 2-0 απέναντι στον Βόλο ΝΠΣ.

Αυτη η νίκη, πέραν του ότι έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των τριών ηττών με το οποίο είχε κλείσει η ομάδα του Ράσταβατς την κανονική διάρκεια, έφερε τον Αστέρα πάνω από το ΟΦΗ στην βαθμολογία με 38 βαθμούς, αφού οι Κρητικοί ηττήθηκαν μέσα στην έδρα τους από τον Ιωνικό με 3-2. Ο Βόλος ΝΠΣ με την ήττα αυτή παρέμεινε 4ος με 30 βαθμούς και στο +12 από την 7η Λαμία, που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ενδεκάδες:

Βόλος ΝΠΣ (πρ. Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Ρίνερ (46′ Ρομέρο), Γκιουλέν, Φεράρι, Σοάρες (72′ Μπαρτόλο), Φερνάντες, Μπαριέντος (87′ Ροσέρο), Ορός (46′ Νίνης), Κορέα (46′ Ρεγκατέν), Φαν Βέερτ.

Αστέρας Τρίπολης (πρ. Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Αντζουλάς, Ατιένθα, Τασουλής (90+2′ Γ. Παπαδόπουλος), Καρμόνα (67′ Ρ.Γκαρθία), Σανταφέ (67′ Κανελλόπουλος), Βαλιέντε, Σίτο, Ριέρα (90+2′ Μιχόπουλος), Ρεγκίς (83′ Σονί), Μπενίτο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News