Αντώνης Καρπετόπουλος: Μπλόκο στο μυαλό

Ο ΠΑΟΚ έκανε μια ακόμα νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της δεύτερης αγωνιστικής των play off γιατί ροκάνισε κι άλλο τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό. Το +10 του πρωτοπόρου μοιάζει ακόμα αβαντάζ τεράστιο: για μένα δεν είναι τίποτα πιο πολύ από μια βαθμολογία της στιγμής που δεν μετράει και πολύ.

H μόνη βαθμολογία που μετρά είναι αυτή στο τέλος του πρωταθλήματος, ενός τέλους που απέχει πολύ και που θα είναι γεμάτο χτυποκάρδια.

Τα επαναλαμβανόμενα λάθη

Ο Ολυμπιακός πέταξε άλλους δυο βαθμούς στα Γιάννινα εξακολουθώντας να παρουσιάζει προβλήματα που παραμένουν άλυτα. Στους Ζωσημάδες το παιγνίδι του ήταν μια έκθεση λαθών που βλέπουμε καιρό τώρα: ο Ολυμπιακός τα ξαναέκανε απλά όλα μαζεμένα.

Ο Πέρο Μαρτίνς φάνηκε να μην έχει ασχοληθεί καθόλου με τα προβλήματα που είχε δείξει ο Ολυμπιακός στα ματς με τον Αρη. Παρουσίασε πάλι μια ομάδα στην οποία προσπαθούσαν να συνυπάρξουν ο Αγκιμπού Καμαρά και ο Καρβάλιο, ακυρώνοντας ο ένας τον άλλο. Ωστόσο περισσότερο κι από επιλογές που έχουν να κάνουν με την ενδεκάδα, αυτό που πάλι φάνηκε είναι σοβαρότατα προβλήματα στρατηγικής προσέγγισης και νοοτροπίας. Ο Ολυμπιακός ήξερε ότι τον περίμενε ένα μπλόκο: όμως πιο πολύ κι από τον σκληρό ΠΑΣ τον μπλοκάρισε το μυαλό του.

Πρώτα από όλα λείπει πολύ το δημιουργικό του ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός πίεσε λίγο στην αρχή κάθε ημιχρόνου κι αυτό ήταν όλο κι όλο το επιθετικό του παιγνίδι – μια δυο επικίνδυνες καταστάσεις, που δεν ανησύχησαν τον Λοντίγκιν κι ένα δοκάρι του Λαλά ήταν όλο το αποτέλεσμα της αρχικής πίεσης. Το ότι άνοιξε το σκορ οφείλεται αποκλειστικά στον Ελ Αραμπί και στην ικανότητα του να κρύβει τη μπάλα στους μικρούς χώρους: το 0-1 στο 45΄έγιονε κόντρα στη ροή του ματς και ήρθε ως αποτέλεσμα μιας εκτέλεσης πλαγίου άουτ. Όμως το χειρότερο ακολούθησε: και στα Γιάννινα ο Ολυμπιακός προσπάθησε απλά να κάνει διαχείριση του αβαντάζ του (ακριβώς όπως στο Βικελίδης, αλλά και στο ματς με τον Αρη στο Καραϊσκάκη). Στο δεύτερο ημίχρονο περπατούσε κι όταν προσπάθησε να αντιδράσει μετά την ισοφάριση του σχεδόν ακίνδυνου ΠΑΣ με τον Περέα, μετά από ένα κόρνερ στο οποίο όλοι κοιμούνται, ήταν αργά. Μια διπλή χαμένη ευκαιρία του Αγκιμπού δεν συνιστά σοβαρή αντίδραση: όπως ακριβώς κόντρα στον Αρη στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός είχε θέληση, αλλά όχι καθαρό μυαλό γιατί από τον πάγκο του δεν πήρε τίποτα. Κι αυτό είναι το χειρότερο από τα πολλά κακά σημάδια που υπήρξαν στα Γιάννινα. Το δεύτερο ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι παρουσιάζει πια και χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα. Χθες δέχτηκε γκολ σε τέταρτο συνεχόμενο ματς: από τα 16 γκολ που έχει συνολικά δεχτεί τα πέντε είναι στα τέσσερα τελευταία! Όλα αυτά δεν συμβαίνουν τυχαία: είναι αποτέλεσμα διάφορων σχεδόν ακατανόητων επιλογών για τις οποίες θα γράψω αναλυτικά προσεχώς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ   

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News