ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1: Ούτε τώρα νίκησε η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος με δέκα παίκτες!

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1: Ούτε τώρα νίκησε η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος με δέκα παίκτες στο ΟΑΚΑ και έδειξε ότι έχει πάρει τον αέρα της Ενωσης

Εάν κάποιος είχε ακόμα κάποιες αμφιβολίες, απόψε θα πρέπει να του λύθηκαν όλες. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον αέρα της ΑΕΚ και το ΟΑΚΑ έχει γίνει δεύτερο σπίτι του.

Αφού είχε καταφέρει να πάρει πριν από ημέρες την πρόκριση με μπάζερ μπίτερ σε νεκρό χρόνο, τώρα πέτυχε να φύγει αλώβητος σε παιχνίδι που έπαιζε με παίκτη λιγότερο για 70’ και η ΑΕΚ τον πίεζε, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στο στόχο της. Η ΑΕΚ βρήκε έναν απίθανο τρόπο να δεχθεί γκολ και έπειτα δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της νίκης.

Ο κόσμος, που είχε δώσει το στίγμα του εξ αρχής, με πανό διαμαρτυρίας κατά της διοίκησης στο ΟΑΚΑ, ξέσπασε σε έντονες αποδοκιμασίες που κορυφώθηκαν στο φινάλε του ματς, με την ΑΕΚ να μην μπορεί ούτε αυτήν τη φορά να νικήσει τον ΠΑΟΚ. Είναι δεδομένο, πως ο ΠΑΟΚ έχει βρει τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα στο ΟΑΚΑ και η ΑΕΚ είναι μια ομάδα ανήμπορη και αδούλευτη, που δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της.

Οι κινήσεις Οφρυδόπουλου και Λουτσέσκου

Στην πρεμιέρα του στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Οφρυδόπουλος δεν έκανε μεγάλες παρεμβάσεις στη διάταξη, αλλά τοποθέτησε αρκετά νέα πρόσωπα στην 11άδα. Επέστρεψαν οι Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Μάνταλος και Αραούχο στο αρχικό σχήμα, έμεινε εκτός ο Αμραμπατ. Ισως η πιο σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με την εποχή Γιαννίκη, ήταν πως η ΑΕΚ δεν έδωσε την μπάλα στον αντίπαλο της, αλλά επιχείρησε να κρατήσει την κατοχή και να κάνει εκείνη παιχνίδι.

Ο Λουτσέσκου είδε τους Κούρτιτς και Ακπομ να επιστρέφουν στην 11άδα. Ηταν οι πιο «φρέσκοι» και εκείνοι που έκαναν δυνατό τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε δυνατά και απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Αουγκούστο, που εκμεταλλευόταν τον παθητικό τρόπο παιχνιδιού των χαφ της ΑΕΚ και έφτασε κοντά στο γκολ. Ωστόσο, η αποβολή του Τσιγγάρα για πολύ σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Αραούχο, άλλαξε τις ισορροπίες του ματς.

Βρήκε τρόπο να δεχθεί γκολ

Η ΑΕΚ αναθάρρησε ακόμα περισσότερο με το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε πλέον. Αναπτύσσονταν σωστά, έπαιζε και από τα δύο άκρα και σε μια φάση που δουλεύτηκε αρκετά, ο Μάνταλος έφερε ωραία την μπάλα στην περιοχή και ο αμαρκάριστος Γκαρσία με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, ακόμα και σε ένα παιχνίδι που όλα κυλούσαν υπέρ της, η ΑΕΚ βρήκε τον…τρόπο να δεχτεί γκολ. Σε σειρά λαθών, με τον Βράνιες να κάνει αχρείαστο φάουλ, τον Μάνταλο να ανοίγει το τείχος και να επιχειρεί απομάκρυνση με…τακουνάκι και τον Τσιντώτα να μην μπορεί να απομακρύνει, ο ΠΑΟ ισοφάρισε με τον Κούρτιτς.

Μέχρι εκείνο το σημείο, η ΑΕΚ είχε την υπεροχή. Παρά το νέο σοκ που προκλήθηκε πάντως, φάνηκε πως οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εκείνοι που είχαν το πάνω χέρι στο ματς, αλλά με τεράστια κενά στα χαφ και την άμυνα, όπου ο Βράνιες ήταν σκιά του καλού εαυτού του. Αυτή η αδυναμία στον ανασταλτικό τομέα, ήταν και το στοιχείο που κρατούσε την ΑΕΚ, καθώς κάθε προσπάθεια του ΠΑΟΚ να περάσει τη σέντρα, σκορπούσε πανικό στην άμυνα της.

Μια από τα ίδια

Ανάλογη εικόνα υπήρξε και στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή, είχε κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να φτάσει σε δεύτερο γκολ, αλλά ήταν ιδιαίτερα ευάλωτη στην άμυνα της. Κάθε κλέψιμο του ΠΑΟΚ δημιουργούσε μεγάλο άγχος στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα. Ο Οφρυδόπουλος παρενέβη νωρίς στο παιχνίδι, ρίχνοντας στο γήπεδο Αμραμπατ και Σάκχοφ, ώστε να κλείσει ακόμα περισσότερο τον ΠΑΟΚ που πλέον είχε περιοριστεί στο μισό γήπεδο.

Ο Αμραμπατ πήρε την μπαγκέτα, η ΑΕΚ αύξησε την πίεση προς την εστία του ΠΑΟΚ, που είχε κλειστεί μέσα στην περιοχή του. Ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς αρχικά τον Ελ Καντουρί και έπειτα τον Σβαμπ, για να απορροφήσει την πίεση και να έχει στη μεσαία γραμμή δύο παίκτες που μπορούσαν να ελέγξουν το ρυθμό καλύτερα. Ο Οφρυδόπουλος έπαιξε το τελευταίο χαρτί του, ρίχνοντας στο ματς Τάνκοβιτς και Μισελέν, για να «φρεσκάρει» τα άκρα του, απ’ όπου έκανε παιχνίδι. Ωστόσο, παρά την πίεση που άσκησε, δεν βρήκε το δρόμο προς το δεύτερο γκολ.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα (74’ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (56’ Σάκχοφ), Γκαρσία (56’ Αμραμπατ), Μάνταλος (82’ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (74’ Τάνκοβιτς), Αραούχο

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (85’ Σάστρε), Ινγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (85΄Σίντγκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (74’ Σβαμπ), Μπίσεσβαρ (66’ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Ζαμπά (85’ Μουργκ), Ακπομ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News